|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]()
cika google cenim tvoj pristup ulivanju entuzijazma coveku, ali nisu li ti saveti i ta lakoca kojom objasnjavas malo preambiciozni?
NS-10 za tu muziku kojom se on bavi? EMU karta od 200E? Mastering u jednom koraku? I posle ce se pitati zasto mu muzika "ne zvuci" kao neka komercijalna.... Mislim da bi na ovom forumu trebalo malo realnije pristupati stvarima, jer ovako se sve svodi da gotov muzicki proizvod moze SVAKO da sklepa uz pomoc dva komada opreme i dva-tri saveta o "masteringu" objasnjenih u 2 recenice.... Ne znam, moje iskustvo mi govori drukcije...verovatno sam antitalenat jer mi je za samo delic ucenja celokupne price o svemu ovome trebalo puno vise vremena..
![]() |
#42 |
Member
|
![]()
au ljudi nemo se pobijete.... nisam ja bas tolika NUBARA... sto se tice toga sto mi ne valjaju pesme i oprema, sve sam to sredio, tj te stvari su u progresu
![]() hvala na savetima i hvala na upozorenjima na lose savete... trenutno na ovom forumu 2 aktuelne diskusije o eric prydz-u i LBL-u,su pokazale da vam ne treba ni svemirska oprema ni Hi-Fi akusticno adaptiran studio, tako da........... mene me sada interesuje da vi mene me kazete kako da sredim onu moju sobicu akusticki??? ![]() pozz!!!
![]() |
#43 | |||
Banned
|
![]()
Da li nesto zvuci ili ne, to je subjektivna stvar.
Quote:
Quote:
Quote:
Svako kaze sta misli, ti radi kako ti se prohte. Last edited by google; 15-12-2009 at 09:02 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Strale mala je soba nemo? Bog zna ?ta...
pompći će nekolke absorbera i po koji bas trap sve u svemu difuzeri se najče?će metnu sa sa obe strane na zidove u pravcu gde sedi? pa jo? malo napred prema zvučnicima i takođe u tom istom pravcu na plafon....dao sam ti sliku u mom pro?lom postu ovde u uglovima bas trapovi absorberi su one bele pravougaone jedinice a ono crno su difuzeri koji tebi neće ba? mnogo pomoći obzirom na veličinu sobe.... Ali to bolje nek te posavetuju ovi iskusniji ovde. Ima program za izračunavanje veličine i oblika absorbera i na kom opsegu radi, ali tematika je jako kompleksna , napr ako udemfuje? neke frekvencije a neke ne onda opet dobije? debalans tj sobu koja nejednako svira... jako je ?iroka tematika treba se izvesti merenje osobina sam e sobe bez ičega pomoću mernog mikrofona i softvera za merenje, da se vidi da li soba ima neki bump tj. da li neki freq opseg iskače, ili da li ima rupu tj da neki freq ops. potanja na krivulji koju dobije? pa se prema tome rukovodi? kje elemente i gde stavlja? da koriguje? te anomalije....u prirodi sobe to će? sve te?ko sam da izvede? bez da ovde i na netu provede? nekoliko meseci poučavajući se datoj tematici pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Member
|
![]()
ok gvala...
posto je soba mala i losa, onda je najbolje da ja tu sobu samo zvucno izolujem, sa najobicnijom zvucnom izolacijom(onaj azmafon npr.) i sa 2-3 absorbera pokrijem prozor i to je to.... radicu malo na monitorima malo na slusalicama i ce bude nesto lepo ![]()
![]() |
#46 |
Pro Member
|
![]()
Neće biti lepo ako skroz ogluviš sobu i prekriješ je azmom...
Naprotiv od vakuma u ušima brže ćeš se umarati u radu, to se radi samo kod sobe za snimanje tj gluve sobe u kojo se ne provodi puno vremena. dakle ne pokrivaj sobu azmom ukoliko nemaš razloga za to a mislim da ti ne snimaš živo tako da nem razloga.....potrebno je samo malo umiriti reverberaciju zarad preciznijeg slušanja pri mixu.... Slišalice zaobiđi one guraju zvuk pravo u uvo a to nije prirodno tj nigde se tako ne sluša sem na sluškama...... Na sluškama miksaj jedino ako ćeš praviti neki mix samo za slušanje na sluškama...u suprotnom je bolje da ti zvuk dolazi iz prostora kakvog god.... a sluške samo za neku proveru kao što bi proveravao i na kućnoj mini liniji.... Ako imaš kintu mogao bi da unajmiš nekog od naših akustičara sa foruma da ti malo premere sobu i malo je doteraju... Ako nemaš onda ćeš morati još puno da čitaš. Ovako sam ja planirao da malo doteram svoju sobu koja je sličnih dimenzija kao tvoja belo su mesta gde dođu absorberi koji idu skoro do plafona, to su premestljivi paneli koji mogu da se stave i na druga mesta.Sivo je sto, crno monitori a tamno sivo stolica ili sweet spot mesto koje sa monotorima i tobom gradi jednakostranični trougao. Fale na skici absorberi na plafonu.
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 16-12-2009 at 12:02 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Member
|
![]()
Matori posto nisi usao sasvim u pricu sto se tice produkcije za pocetak radi samo u softveru, vidi kako ti ide, da li se svidja ljudima, da li uopste imas talenta, slusaj muziku (tu se najvise uci)... Pa tek onda kupuj opremu, a tada ces i sam znati u kom pravcu ides i sta ti treba od opreme.
Za tu tvoju muziku i ne treba nista vise od dobrog kompa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#49 |
Banned
|
![]()
Sta uopste pises ili slusas, nisam razumeo? Nisam razumeo ni sta tacno hoces. Pravis studio za sta?
Ako ces da miksas sa slusalicama (sto mislim da se ne radi, ali nemoj mi verovati), onda je ti je bacanje para za akustiku prostorije. Ako pokusas sam da sredis prostor, moze se vrlo lako desti da ne uradis nista, a das pare. Vidi sa Bozom (boggy) oko sredjivanja akustike. To ce nesto i da kosta, ali bar neces baciti pare kao kada bi sve sam radio... Last edited by google; 16-12-2009 at 09:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Member
|
![]()
evo posto nisi razumeo...
bavim se elektronskim muzikam: krenuo sam sa house-om sad sam se bacio na psytrance, ko zna gde cu da zavrsim ![]() naravno da necu da mixujem na sluskama nego na monitorima... tako da se raspitujem sta da uradim sa prostorijom koju sam predvideo za studio(kakva-takva za sada ce da posluzi...) koja je inace samo izmalterisana PRAZNA SKROZ... nadam se da je moj problem sada jasan :P
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|