Quote:
Originally Posted by silicon science
Pozz Dejo 
Zanima me malo oko trigerovanja bubnja, tj. da li koristis, u kojoj meri, iz chega vuches zvuk itd.
|
Trigerujem u 2 slucaja, kad dobijem na miks nesto sto je lose snimljeno, i kad ocu da smirim dinamiku bubnjara koji je nestabilan. U oba slucaja se trudim da sto vise sakrijem triger, a da ipak imaju funkciju, tako da je to velika kolicina A/B poredjenja i 'mute, cuje se, a evo ga sad je bolje, ne pretih je, iskace noga' agonije
Za semplove koristim sve sto mi padne pod ruku, od stvari koje sam sam pravio, Bob Clearmountain, Ross Garfield, do Ocean Way. U zadnje vrijeme mi se svidja Ocean Way, mnogo je rezolutniji zvukom od vecine ostalog, tako da se da obraditi, za razliku od recimo EZ ili Superior kod kojih sto god uzmem da vrtim, nekako prosto nece da se desi, kao da je inicijalni zvuk jako siromasan (iako na prvu loptu zvuci ok), i kao da su se harmonici izgubili negdje na putu od mikrofona do sampling CD-a.
Kad radim trigerovanje, (ako se moze tako nazvati, posto uvijek ostavim i izvorni zvuk, amerikanci to zovu sample augumentation), ne koristim nijedan audio-to-MIDI program ili Drumagog, nego imam prostu sekvencu koraka u Pro Tools kojom se sempl pejstuje na slijedeci tranzijent, fora koju sam pokupio sa Kenny Gioia DVD. Razlog je taj sto mi je to jedini sigurni nacin da znam da je svaki sempl alignovan sa osnovnim zvukom tacno, i da nema mikro flamova i faznih pomjeraja kroz pjesmu.