|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Administrator
|
![]()
Pa to sto si popisao od instrumenata ce raditi ok. Gledajte samo da vam racunare ipak sklope neki strucniji ljudi, i platite im vise, pa da mozete poslije da ih cimate, oko podrske, ako vam gdje zapne. Te najjeftnije varijante win wina, i Metro racunari nisu dzabe najjeftinije (drugim rjecima, jeftini su, zato sto se upravo ustedilo na tehnickoj podrsci, i kvalitetu izrade: sklepano za 10 minuta).
Last edited by diviner; 12-12-2009 at 07:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ma sta ja znam ja bih podsetio da se muzika radila i na Atariju
![]() malo se preteruje oko tih tehnickih prepucavanja... medjutim sve to zavisi od potreba... Sta znam, win win ili metro sve je to isto - imas garanciju... Ja bih jos nekog zamolio ako moze da odgovori na pitanje o zvucnoj... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
I ,mogo slabije i jeftinije masine zavrsice posao. Znaci masina od oko 700.eura bez monitora je dovoljna za 3-4.godine rada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Da imam para za neku dobru opremu, cisto sumnjam da bi se raspitivao oko ovih konf. vec bi uzeo nesto kvalitetno za 700-800e i dovidjenja. Al posto je to kucna produkcija i ogranicen budzet moram ovako. Ali netreba ni preterivati, do prosle godine je ortak snimao na P4 2.4 GHz (snimio oko 50-tak pesama za 3-4 god.) pa je kupio c2d e4500 i sve radi lepo, sto bi se izivljavao sa nekim i7-cama itd. kad za taj proc mogu bukvalno celo kuciste da kupim i da radi sve lepo cak i igre da gura dosta dobro. Interesuje me samo jos RAM mem. mnogi kazu da uzmem 4GB... A s obzirom koje sam vsti napisao da koristi ja mislim da bas i ne mora, sta vi mislite?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dosta zavisi i od toga koje banke vsti-a učitavaš neke su jako velike...npr ewql simfonijski orkestar ili ez drumer koji uzme jedno 250mb rama... ja sam stavio 4 gb rama a win mi prepoznaje 3,5 tako da je sad malo bolja situacija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() @korenjak napuni ti se ram na oko 15 kanala sa 2 ili 4 GB mem.? Nisam te bas razumeo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Napunu se sa 2 gb. Mada može i 4 da se napuni ako su banke velike i ako ima mnogo plugova po kanalu.
Problem je u tome što neke starije aplikacije ne umeju da rade sa više od 2 gb rama. na primer CUbase sx3 kreće da koči kad navrši 2 gb rama. Šta sam ja dobio sa 4 gb rama? Pa dobio sam to da ima čistih 2 gb ya cubase i vsti i plugove a ono ostalo koristi windows. Ranije dok sam imao 2gb win zauzme bar četvrtinu pa mi je ostajalo samo 1,5 gb za muzičke aplikacije.... Kada sam instalirao 64bitni win i Cubase 5 onda su na raspolaganju bila sva 4 gb a može i više jer 64 bit win podržava do 16 gb a 32 bit na žalost max 3,5 gb. razlog zašto se još nisam potpuno prebacio na 64 bit je što mi neki stariji vsti ne rade na njemu a upotrebio sam ih u mnogo projekata i mrsko mi da im tražim adekvatnu zamenu, tako da ću to odložiti dok ne završim te projekte što odprilike znači za koju godinu ![]() A i taman da se zaukće ovaj win sedam i ostalo. Za tebe je bitno da uzmeš matičnu koja podržava što više ram memorije, imaš i matične koje podržavaju i ddr2 i ddr3 ali ne mogu da trpe i jednu i drugu već samo ili jednu ili drugu vrstu memorije...što samim tim znači da imaš manje slotova i za jednu i za drugu... Alo bi odmah prešao na ddr3 i uzeo model ploče koja podržava do 16 gb rama ....mogao bi kasnije da opušteno pređeš na 64 bitni sistem i dokupiš rama kolko voliš. Dakle moj savet ploča za ddr3 memoriju i 4 gb rama za početak ...ako lova ije problem pozz p.s. zaboravio sam da napomenem da sam imao 15 kanala od toga 10 midi i 5 audio sa plugovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Hvala na detaljnom odgovoru.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Masteriranje pomoc molim | Lipkran | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 19-11-2009 10:02 PM |
Molim Za Pomoc!!! | stacato | Audio Software | 12 | 15-01-2009 02:05 AM |
Molim pomoc | STUDIOTON | DSP forum | 3 | 22-02-2006 01:49 PM |
Velika Pomoc Ljudima Oko Kupovine!!! | peraZdera | Predlozi i sugestije | 11 | 12-07-2005 04:45 PM |
Molim pomoc za Kx drajvere | alexsa1 | Computer Hardware | 2 | 22-05-2005 12:04 AM |