Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2009, 02:22 PM   #11
meka
Member

meka's Avatar

Default Re: Besplatna simulacija gitarskih kabineta

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Ja znam da tebi verovatno prija da misli? ovo ?to si napisao, ali u stvari dobio si jako normalne odgovore. Ti izmi?lja? ne?to ?to je već izmi?ljeno iz početka, i iako tebi istra?ivački rad verovatno predstavlja veliko zadovoljstvo, ja kao praktičar mogu samo da uradim google pretragu koju si i ti sam mogao da obavi?:
Convultion reverb (za učitavanje impulsa, po?to ne poznajem dovoljno linux nadam se da je ovaj Jack format ok)
http://www.kokkinizita.net/linuxaudio/

Impulsi kutija, koliko ti srce i?te:
http://www.guitarampmodeling.com/viewforum.php?f=61

Znači izvini, ali zaista mi kao spoljnom posmatraču izgleda da ti nisi toliko upoznat sa tematikom u praksi, nego si onako, vođen inspiracijom krenuo u solo istra?ivački rad, i sad, kao nema? adekvatan feedback na forumu. Tvoje znanje programiranja recimo mo?e? da primeni? tako ?to bi napravio convultion plugin koji bi bio neka linux aproksimacija VST plugin-a namenjenog specifično impulsima kutija, kao ?to je LeCab (izgooglaj), pretpostavljam da bi ljudima koji koriste Linux to bilo itekako zanimljivo.

Veliki pozdrav!
Naravno da mi je sve novo i nepoznato. Iskreno, prvi put čujem i za impulse response i za convolution. Iskreno, nisam shvatio to za adekvatan feedback na forumu, ali pretpostavljam da nije ni bitno. Hteo sam da podelim ne?to sa ljudima i čuo da je to sranje, i uputio si me na bolje. Ostatak sam sam na?ao, ali nije zgoreg napomenuti ova dva linka koja si na?ao. Ostaje mi da čitam i učim. Mo?da ne?to pametno i ispadne od toga. Ja sam, verovatno kao većina na forumu, ovde da "pokradem znanje" od vas pametnijih. Hvala bogu da ću lupat i gluposti jedno vreme.
Old 10-12-2009, 02:29 PM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ma ne ka?em da je to ?to radi? sranje, niti bih hteo da omalova?im tvoje prčkanje i istra?ivanje, nego kontam da te interesuje prvenstveno da dobije? neki rezultat a mislim da je to sa impulsima ono ?to si u stvari i hteo? Nisam pametniji, daleko bilo, niti bilo ko od nas, nego ni meni nije bilo odmah jasno ?ta hoće? da ka?e?, valjda podrazumevam da svi znaju za impulse i da ih koriste, pa...

Sve najbolje!
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2009, 02:40 PM   #13
meka
Member

meka's Avatar

Daleko od toga da sam se ja ne?to uvredio ili slično. Inače, ja sam rekao da je sranje, naspram IR. Nije nam valjda te?ko priznati da smo bili pogre?ili? Pretpostavljam i ja da je to ?to misli?/mislio da svi znaju za IR dovelo do konfuzije. Jo? jednom, hvala puno i ozbiljno mislim kad ka?em da si mi oči otvorio (vremenom će se dru?tvo ovde valjda navići da nisam ba? fin sa izra?avanjem, a nadam se da nikog ne vređam - bar se trudim). U svakom slučaju, ako nađem ne?to da radi dobar posao na ovom OS-u, javljam se (jo? jednom napominjem, ovo je hobi, audio na linux-u je ono ?to najvi?e kaska za nekim drugim sistemima i to mi je odavno jasno).

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules