![]() |
Besplatna simulacija gitarskih kabineta
Obično bih preveo ono ?to sam napisao, ali stvarno ?urim (da izađem iz firme). Nadam se da je dovoljno jasan moj tarzanski engleski kao i da su semplovi nedovoljno lo?i da pokvare ideju. Pa ... evo ga: http://www.mylespaul.com/forums/tone...-0-needed.html
|
Re: Besplatna simulacija gitarskih kabineta
Pogledao sam i uz najbolju volju ne uspevam shvatiti poentu o čemu se radi. Btw, simulacija zvučnika nije samo EQ kriva, daleko od toga. To se nekada u začecima digitalne tehnologije radilo tako, procesori su imali izlaz koji je imao fiksni EQ na sebi i to je kao bila simulacija zvučnika, ali to nije dovoljno. Danas se najveći deo tih stvari radi preko impulsa tj convultion impulses, ne znam kako bih preveo na domaći jezik.
|
pa to je...EQ i reverb...ne verujem da ima vise od toga
|
Pa kad bi jako pojednostavio - mo?da ali onda bi mogao samo staviti reverb plugin i EQ i čačkati. Da ne obja?njavam ja sad, postoji google.
Evo recimo ovaj forum http://www.guitarampmodeling.com/vie...t=2452&start=0 |
Aj sad ja sam skoro radio eksperiment!!!Povezao sam gitaru strat-a na fender twin reverb pozajmljen od drugara i ozvucio ga kombinacijom sm-57 i audio tehnika 4050 i kada sam postigao zeljeni ton kroz ceo setup sam propustio waves Q-clone koji belezi sve promene u spektru i klonira i pravi eq krivu odnosno sa zapanjujucom preciznoscu moze da "skine" sound celog setup-a.Kao sto rekoh dobio sam zapanjujuce rezultate,ali ipak samo zapanjujuce,dobio sam sigurno 90% originalnog tona,ali upravo tih 10% cini pravu razliku razliku digitalno-analogno i naravno sto sam zapazio kod vecine speaker simulatora da bez obzira koju snagu mu dajes on radi isto sto se sigurno ne bi moglo reci za pravi zvucnik... ali odoh daleko.Kada sam isto uradio samo q-clone pustio kroz softverske simulacije kabineta i pojacala q-clone je skinuo ton identicno.I kljucno kada sam prikacio hardver booster pedalu koja cujno menja ton gitare (bar ovaj koji ja imam) ili ti daje mu onoga i ovoga malo srednjih malo manje visokih malo toplote itd dakle definitivno utice na ton q-clone nije video ama bas nikakvu promenu ili ti nije dao nikakvu krivu booster koji definitivno ne zvuci tako imao je flat response!!!!Tako da naravno da nije sve u eq-u,ali mnogo toga i jeste!!!
|
Eto, mrzi čoveka da pročita nego voli da otkrije sam. :) Naravno, ,o?e? skinuti EQ nečega impulsom - uostalom ima? EQ-e koji tako rade, ali impuls ne bele?i samo to, iako bele?i i to.
|
OK, trebao sam naglasiti besplatna. :D Koliko sam ja skontao, problem je sa dinamikom. Upravo ?to je serbianzoro rekao. Pretpostavljam da bi, kad bi EQ kriva mogla da se menja sa dinamikom, do?ao do 95% tačnosti. U svakom slučaju, ako je iko probao da radi produkciju isključivo pod Linux-om (moj hobi, volim da isteram ?to bolji zvuk slobodnim alatima), zna da ne postoji ba? neka preterana simulacija kabineta. ?to se impulsa tiče, koliko sam ja shvatio (ovo je jedno veliko "ali"), on slu?i kao ekvalajzer sa beskonačnom količinom bandova na EQ-u, tako da "svaki Hz" zabele?i? kako se menja po amplitudi. Inače, serbianzero, mislim da digitalija veze nema sa tim ?to se ne mo?e? pribli?iti vi?e od 90% originalnom zvuku. Da si uzeo analogni EQ, ista priča. Ali, da ne ?irimo bezveze. Inače, nisam se ponadao da sam prona?ao ne?to najspektakularnije na svetu, ali nije lo?e za demo snimak (poprilično zavisi od ostatka opreme). U svakom slučaju, hvala za informacije, jednom kad naučim sve mo?da se vratim C++ pa napravim ne?to pametno. :D Pozdrav!
|
Zaboravih reći, kao i obično, veoma informativni odgovori na ovom forumu. Kako mrzim odgovore koji se oslanjaju samo na "nije to to", ovo mi je ba? otvorilo oči. U zdravlje!
|
Posto vec postoji tona besplatnih impulsa na netu, najbolje bi bilo da napravis besplatan Linux convulsion reverb plugin. To bi onda prislo na 80% prave stvari.
Onih preostalih 20% je vec daleko kompleksnije i tu je jedino Nebula 3 otisla korak dalje (mada, nedostaje dovoljno dobrih Nebula programa koji su ekvivalent impulsa) |
Quote:
Quote:
Convultion reverb (za učitavanje impulsa, po?to ne poznajem dovoljno linux nadam se da je ovaj Jack format ok) http://www.kokkinizita.net/linuxaudio/ Impulsi kutija, koliko ti srce i?te: http://www.guitarampmodeling.com/viewforum.php?f=61 Znači izvini, ali zaista mi kao spoljnom posmatraču izgleda da ti nisi toliko upoznat sa tematikom u praksi, nego si onako, vođen inspiracijom krenuo u solo istra?ivački rad, i sad, kao nema? adekvatan feedback na forumu. Tvoje znanje programiranja recimo mo?e? da primeni? tako ?to bi napravio convultion plugin koji bi bio neka linux aproksimacija VST plugin-a namenjenog specifično impulsima kutija, kao ?to je LeCab (izgooglaj), pretpostavljam da bi ljudima koji koriste Linux to bilo itekako zanimljivo. Veliki pozdrav! |
All times are GMT +1. The time now is 03:51 AM. |