|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Po?tovanje..
Po?to ne pratim već jedno izvjesno vrijeme tehnikalije na tom polju, molio bih nekoga da mi pojasni kakve su ?anse i postoje li navedene da na ?ivi bubanj se stave nekakvi triggeri, ili i?ta tome slično, koji bi konvertirali signal u midi tako da recimo sa ?ivim bubnjem pogonim ne?to slično addictive drumsima ili njh same? Nije nu?no da su A.D., mo?e i reason u kojem slo?im cijeli drum set...ili ikakva druga aplikacija koja bi dala referentni drum set sound.... Hvala Unaprijed... D. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
a možeš i snimiti živ bubanj nekakvim mikrofonima i uz malo truda pretvoriti u midi sa recimo Drumagog-om.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ovo zvuči obećavajuće...
Znači to mi konvertira kompletni drumset u midi , sam nafrljim trigere na živi bubanj i replaceam ih sa recimo, addictive drummsima koje pucam il laptopa direkt prek audio interfacea u mixer? To bi mi trebalo za live i da mogu na bubanj patchat sasvim druge soundove a da se svira na sonoru da izgleda sto realnije... THnx! Ovo je pomoglo puno, sad znam u kojem pravcu dalje ici ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja sviram trenutno na tome, ali treba ti ne samo konverter nego i audio karta (externa), samo tu ces malo da se pomucis da to sve radi kako treba .....!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
Imam audio traku, insertovao sam Drumagog. On je pretvorio wav u neki svoj zvuk. Kako da sad snimim taj midi? Drumagog je demo vezija 4. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
najjednostavnije je da na poslednjem tabu u drumagogu izabereš midi out svoje karte i lepo napraviš kratak spoj kablom na svojoj zvučnoj karti - midi out spojiš na midi in i sa midi inputa snimiš sve to u novi fajl. Postoje i neki midi loopback programi al ovo ti je jednostavnije. A za live ili elektronski bubanj ili triger-senzori koji se kače na elemente bubnja pa u neki laptop sa zvučnom kartom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
mada je ovo idiotski, jer se zvuk bubnja formira u prostoriji, od samog drvenog bubnja. Jedino ako sviraš na mnogo velikim binama i ogromnim prostorima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ok mu je makar za nogu...a za snimanje je skroz ok ako nema uslove za dobar bubanj i ostalo...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Elektronski bubnjevi | meka | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 19-01-2009 01:16 PM |
Elektronski bubnjevi | ivan21000 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 10-11-2008 08:10 PM |
Tko od vas zaista ?ivi ZA muziku? | ANITA | Razno | 41 | 17-01-2007 11:11 PM |
M Audio & evolution kontroleri made in Hong Kong | milos | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 69 | 05-07-2004 08:34 PM |