|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
MAO
|
![]()
nisam skontao, sviraš svih 12 sintova istovremeno? Sekvencing? Ukoliko se baviš jednim po jednim, ne vidim da je neko zlo usnimavati ih onog momenta kad si svoje osmislio. Moguće da sam nešto pogrešno skontao.
I da, nastavljaš sa širokim offtopikom, jer je dečko pitao nešto sasvim deseto, o kućnom studiju za njegove potrebe. A ne da li je loše imati brdo lepe opreme koju nikako realno ni ne možeš da vežeš bez nekog, opet, jako lepog mixera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
Ne Arthure, ja ISPROGRAMIRAM tih recimo 12-ak sintova i semplera, i tako oni prakticno sviraju istovremeno kao sto kazes, i TEK TADA, i pored sveg znanja i iskustva, vidis da si se negde opako zeznuo sa nekom farbom ili registrom, a ako si sve to, jedan po jedan prebacivao u DAW kao audio, skontaces zez posle nekoliko sati posla, jel tako, i onda ponovi, pa ponovo ubaci...mislim da je glupo....recimo ne valja mi noga u nekom chorusu (ovde koriste francuski izraz-refren) i ja je jednim tvikom na dugmencetu moga AlesisaDM5, DMpro, SR18, XV5080, FantomX, JD990, R70, (precrtati nepotrebno) zamenim zacas, da "legne" sa ostatkom matrice, jer mogu SVE ISTOVREMENO da cujem, jer imam tamo neki bedni ili manje bedan mikser, a ako ti prvi put cujes kako sve kompletno zvuci TEK POSTO SI SVE PREBACIO ITB, onda si se zeznuo, i to mnogo, razumes? I da, nije neki veliki offtopic, jer i za kucni studio, kada imas par hardverskih sintova ili semplera treba neki mikser, zar ne?
![]() |
#63 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Bio pored mog studija neki Izraelac (imao par Top 5 hitova, i posle toga nakupovao brdo outboarda i PTHD3 i SVE plug ins koje postoje !!) Inace radi electronsku Club muziku! Jedan dan svartim kod njega. on radi na (vec usnimljenom u audio) bas bubnju.... napunio SVE inserte na Pto Toolsu, SSL EQ, Compressor ova, onakj, API...pa onda provukao kroz par hardwerskih sprava...i nevalja mu. Kaze ..nemoze da dobije zeljeni sound, drka se vec sat dva oko toga... Ja mu kazem "A jel si probao da promenis zvuk bas bubnja?' ...pauza..onme gleda ..i kaze..:"Ne ! Nije mi palo na pamet !!" eto..
![]() |
![]() |
#64 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pun pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#65 |
Pro Member
|
![]()
Ono sto ja ne mogu da razumem je zasto bi neko vukao 'nogu' iz samplera ili sa ritam masine...... mislim moze, ali ja to ne podvodim pod profesionalnu i najozbiljniju produkciju (ako izuzmemo elektroniku, naravno). A ako je tako, onda moze i bez mixera
![]() |
#66 |
MAO
|
![]()
vole ljudi zvuk semplera i sintova, šta da im radiš
@slowstar hvala na slikovitom prikazu, i kontao sam da je tako nekako. U tom slučaju, fala bogu da je praktičnije guziti mixer. @awacs da, ljudi jednostavno nemaju para od svega toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi ne znaju dovoljno o mogucnostima miksera,sta je ono sto dobijas kupovinom misete,osim snimanja nekih instrumenata,kako upste sto bolje snimiti vokal, gitaru,synth,da li dirati eq ili ne,cesljao sam forum i moram priznati ova tema nije bas najbolje obradjena ili ja nisam nasao prave postove,uvek se zavrsi s nekom od nasih pesama ''Koji ce ti mikser,drz se emu-a''.Palo mi je na pamet da mozda bas u mikseti lezi zec, mozda ona odvaja amatera od profesionalca.
Sta mislite o Allen & Heath miksetama XB i Zed series i gde se Allen & Heath proizvodi mogu naci kod nas?Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
Ur choice. Za postavljanje nekih osnova , ne. Za ozbiljan rad.....ako ne zelish da se otvorish za mikser, onda tjesh se morati otvoriti za jaku kartu, sa externim delom za analogne/digitalne in/oute, , AD konvertere , etc. Upravo sam u oglasima ponudio Behringerov digitalni mikser ( neshto slichnostarom o1 v yamahinom,samo dhto je 24 obitan i ima 4 senda). Radim na njemu vetj pet godina i uz dva rachunara, apsolutno predstavlja stabilan sistem na kojem, uz DOBRO slushanje i monitoring ( zashto niko nikada ne pominje to prvo) moze da se radi jako kvalitetno u produkcijskom, kreativnom i uostalom, svakom drugom smislu.
I've seen things you people wouldn't believe... Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments... will be lost in time... like tears... in rain... |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Junior Member
|
![]()
A, da, a pritom da napomenem da zaista ne mogu da pristupim ozbiljnoj produkciji bez fizichkih reglera i miksera kao platforme. Ali to je moj trip.
I've seen things you people wouldn't believe... Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments... will be lost in time... like tears... in rain... |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
MAO
|
![]()
suzdrži se molim te hvaljenja stvari koje prodaješ. Ne impliciram ništa maliciozno, samo je to ovde neko nepisano pravilo ponašanja. Mislim, ako neko traži neku spravu i ti je imaš na prodaju, sve kul, pošalješ pm i furaš.
a što se mixera tiče, ljudi i dalje vrte priču u krug. Mixeri jeftine izrade i malog broja opcija nisu preterani benefit u studiju, više su upotrebljivi za bine i koncertnu sferu tehnike. Da bi nešto davalo realni doprinos studiju, potreban je ipak neki nivo kvaliteta, jer koj moj će ti jeftiniji mackie, soundcraft ili a&h ako svojim šumom i thd utiču na kvalitet onoga što u njih ulazi? Mislim da mixeri koji su ispod 16ch i koštaju ispod kilo eura, nemaju mesta u ozbiljnom studiju gde je ljudima stalo do kvaliteta svake komponente u lancu. To ne znači da su loši za home studio gde se ljudi bave prvenstveno kreativnim i idejnim radom, tu umeju da ozbiljno olakšaju stvari AKO postoji više sprava i izvora zvuka koje treba kontrolisati lako. @disco violence nema tu zeca, ne predstavlja mixeta dokaz da neko zna šta radi. Samo stav i mesto mixeru u studiju razdvajaju budalu od razumnog vlasnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikseta i cubase | zoolander | DSP forum | 10 | 11-09-2009 09:42 AM |
Mikseta?? | Kroks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 11-10-2008 10:12 PM |
Analogna mikseta iz 80-tih | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 19-02-2008 03:10 PM |
Cubaseova lenja mikseta, ili... | Igor | Audio Software | 18 | 26-11-2003 10:00 AM |