Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-11-2009, 08:00 PM   #1
Strale
Member

Strale's Avatar

Arrow Pomoz'te mi da sastavim studio...

e ovako... kao sto je gore navedeno, trebaju mi vasi saveti o formiranju mini kucnog studija...
dakle, ja sam resio da se bavim psy trance-om, tako da mi ne treba neka ultra mega giga oprema... ja sam planirao da kupim:

- VIRUS TI POLAR ili DEKTOP(kad saznam koja je razlika izmedju njih tacno cu se odluciti)
- Alesis MasterControl (interesuje me vase misljenje o ovoj stvarcici??? meni je ovo super)
- neke monitore (sta preporucujete??? neke do 500e)
- zvucnu karticu ( da li mi u opste treba???)
- i eventualno neki mikrofon ( nista zesce, za snimanje nekih vokala koji ce biti provlaceni kroz vocoder i tako te efekte, mada mozda padne i koj "ziv" vokal...)

e pa mene interesuju vasi saveti i misljenja o svim ovim komponentama, jer moze se reci da sam nov u ovom vasem audio svetu i ne bih da kupim nesto pa posle da zalim ceo zivot sto sam se zaebo...

mada najveci problem mi je softver!!! ne mogu da se odlucim koji da koristim??? do sada sam koristio(i koristim) FL studio a planirao sam da predjem na logic... par dana "drndam" logic i imam dosta pitanja u vezi njega, da li moze ovo, da li moze ono... npr. u FL-u je moglo da se automatizuje SVE!! svaki fejder, svaki nob, a to u logicu nisam uspeo...

mada glavni razlog zasto hocu da predjem na logic je zato sto kada napravim pesmu, i stavim je u player sa nekom PROFI pesmom(da uporedim), nekako je moja pesma tisa, tuplja, i nzm ni sam kako to da opisem... Da li je do softvera ili do mene?? da li je to taj cuveni mastering??? jer ako je do mene, ja ne bih menjao FL: ocenio bih moje znanje rada u njemu 4/5, naviko sam na njega....

tako da:

1. recite sta mislite o gore navedenom hrdveru??? koji da uzmem i zasto???
2. pomozite mi da se odlucim za softver, i objasnite mi zasto se moje pesme tako cuju???

nemojte zameriti sto sam ovo postavio u ovaj deo foruma, ali sta da radim kada su pitanja i iz softvera i iz hardvera....

i da, nemojte zameriti ako postavljam neka glupava pitanja, u fazonu joj ovo ne znas, koji si retard... ipak smo svi ovde da naucimo nesto...

i nemojte mi one fore: "vec je odgovoreno, koristi search" .... ja da sam naso ne bih pitao..
Strale is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 08:26 PM   #2
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Default Re: Pmoz'te mi da sastamin studio...

Quote:
Originally Posted by Strale View Post
kada napravim pesmu, i stavim je u player sa nekom PROFI pesmom(da uporedim), nekako je moja pesma tisa, tuplja, i nzm ni sam kako to da opisem... Da li je do softvera ili do mene??

ja bih rekao da ne koristis mixer kako treba

znaci eq,multiband,limiting,anvelope na semplovima....
Old 27-11-2009, 08:39 PM   #3
Strale
Member

Strale's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
ja bih rekao da ne koristis mixer kako treba

znaci eq,multiband,limiting,anvelope na semplovima....
znaci... svaki program je dobar... cak i taj FL kojeg svi pljuju??? samo treba znati raditi kako treba???
Old 27-11-2009, 08:57 PM   #4
Midi
Member

Midi's Avatar

Quote:
znaci... svaki program je dobar... cak i taj FL kojeg svi pljuju??? samo treba znati raditi kako treba???
Illumination, hrvatski producent, ima više pojekata (illumination, egoless, beat busters, također svira sa Stilnessima) radi u Fl-u i produkcija mu je prejebena. U Fl-u nije problem, problem je njegova dodadtna mashinerija, njegovi vst-i i efekti. Koristi ti FL kao daw, al si nabavi kvalitenije Vst-e i efekte, i naravno kvalitetne semplove.

Isto tako nemaš niti zvučnu niti monitore, nemozeš napraviti nešto što ne čuješ kako treba. Koliko love imaš na raspolaganju trenutno?

Last edited by Midi; 27-11-2009 at 09:00 PM.
Midi is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 08:59 PM   #5
Strale
Member

Strale's Avatar

Quote:
Originally Posted by Midi View Post
Illumination, hrvatski producent, ima vi?e pojekata, radi u Fl-u. U fl-u nije problem. U fruyu je jedino problem njegova mashinerija, njegovi vst-i i efekti. Koristi ti FL kao daw, al si nabavi kvalitenije Vst-e i efekte.

Isto tako nema? niti zvučnu niti monitore, nemoze? napraviti ne?to ?to ne čuje? kako treba. Koliko love ima? na raspolaganju trenutno?
pa zato vas i pitam da mi date savet... ja sam nabrojao gore neku opremu koju bih hteo da pazarim....

racimo da mi je budzet oko 5k evra...
Old 27-11-2009, 09:27 PM   #6
Midi
Member

Midi's Avatar

Quote:
pa zato vas i pitam da mi date savet... ja sam nabrojao gore neku opremu koju bih hteo da pazarim....

racimo da mi je budzet oko 5k evra...
Najbolji izbor monitora, to če ti svi reći su Adam A7, a zvuchnu RME fireface 800. Razlika između polara i desktopa je vi?e manje samo dizajn. Polar je bijeli (prilagođen mac userima koji su izgleda ovisni o bijeloj boji) i ima klavijaturu. Desktop je vi?e rack verzija, crni je i nema klavijaturu ali na njega mo?e? spojiti bilokakav midi kontroler ili mo?e? svirati midi preko daw-a. Ima mi frend desktop i nema zvuka kojeg nemo?es napraviti s njim. Bassevi su mrak, sve zivo..
Old 27-11-2009, 09:31 PM   #7
Strale
Member

Strale's Avatar

Default Re: Pmoz'te mi da sastavim studio...

Quote:
Najbolji izbor monitora, to če ti svi reći su Adam A7, a zvuchnu RME fireface 800. Razlika između polara i desktopa je vi?e manje samo dizajn. Polar je bijeli (prilagođen mac userima koji su izgleda ovisni o bijeloj boji) i ima klavijaturu. Desktop je vi?e rack verzija, crni je i nema klavijaturu ali na njega mo?e? spojiti bilokakav midi kontroler ili mo?e? svirati midi preko daw-a. Ima mi frend desktop i nema zvuka kojeg nemo?es napraviti s njim. Bassevi su mrak, sve zivo..
ako je razlika samo u boji i 2 oktave dirki zasto onda virus KEYBOARD koji ima 6 ili 8 oktava kosta 1800 a POLAR 2000 evra?!?!?!?!?!??!?! to mene zbunjuje...
Old 27-11-2009, 09:41 PM   #8
Midi
Member

Midi's Avatar

Quote:
ako je razlika samo u boji i 2 oktave dirki zasto onda virus KEYBOARD koji ima 6 ili 8 oktava kosta 1800 a POLAR 2000 evra?!?!?!?!?!??!?! to mene zbunjuje...
Nisam najkompetentnija osoba da ti odgovorim na to ali po meni je stvar u tome ?to je polar 3x lijep?i. Ja sam mislio da ti misli? na onu rack verziju.
Old 27-11-2009, 09:48 PM   #9
Strale
Member

Strale's Avatar

Quote:
Nisam najkompetentnija osoba da ti odgovorim na to ali po meni je stvar u tome ?to je polar 3x lijep?i. Ja sam mislio da ti misli? na onu rack verziju.
malo sam ja skocio na keyboard pa me nisi shvatio....

VIRUS TI: DESKTOP 1520 e (rack verzija)
KEYBOARD 1850 e (5 oktava)
POLAR 1950 e (2 oktave)

ako su preformanse u svakom iste, logicno je da keyboard bude najskuplji jer je najvise materijala utroseno.... ali je polar skuplji od njega, pa sam pomislio da nije mozda bolj, jaci ,brzi polar od keyboard-a?????
Old 27-11-2009, 09:55 PM   #10
Midi
Member

Midi's Avatar

Quote:
malo sam ja skocio na keyboard pa me nisi shvatio....

VIRUS TI: DESKTOP 1520 e (rack verzija)
KEYBOARD 1850 e (5 oktava)
POLAR 1950 e (2 oktave)

ako su preformanse u svakom iste, logicno je da keyboard bude najskuplji jer je najvise materijala utroseno.... ali je polar skuplji od njega, pa sam pomislio da nije mozda bolj, jaci ,brzi polar od keyboard-a?????
Minijaturizacija i specialan design se dodatno plača kod Polara, po meni. Materijal je pritom najmanja karika.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules