|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Koji bi po vama bio redosled plaginova na insertu i sendu na vec snimljenom traku gitarskih deonica.Da li se razlikuje setap za solo ili ritam gitaru.Pvenstveno me zanima nacin obrade rok ili hejvi gitara.Da li postoji neki standard ili svako ima neki svoj setap i nacin rada.Sta uopste od VST plagina treba koristiti za obradu pomenutih gitara?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
često radim rock i heavy gitare i ono što koristim je Roger Nichols uniquelizer plug-in za sečenje suvišnih frekvencija, mada ga kombinujem sa UAD Cambridgeom ili Sony Oxford EQ sa highpass i lowpass. Takođe koristim i UAD Pultec za eventualno dodavanje visokih ako je potrebno, kao i SSL EQ iz Waves paketa iz istog razloga. Na grupu riff gitara neretko idem sa SSL Comp ili UAD 1176. Na riffove uglavnom ne stavljam nikakve reverbe ni slično jer ubija definiciju, ali zato solo gitare skoro uvek efektiram čime god, room rev, chorus, delay jako često u nekoj meri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja bih samo dodao Stillwell 1973 EQ, i to samo za visoke. Nema veze ?to pi?e da je to 12kHz, to je... to uop?te ne zvuči "digitalno". Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
Da li ima odredjeno sta staviti na insert ili send stazu?Posto nemam UAD-a molim da se ogranicite na VST plagine pa boze zdravlja bice i taj UAD. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja bih samo dodao Stillwell 1973 EQ, i to samo za visoke. Nema veze ?to pi?e da je to 12kHz, to je... to uop?te ne zvuči "digitalno".
Pozdrav, Vasa[/quote] Odlican je Stilwell!Dosta koristim Rocket. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
sve navedeno vezuješ na insert. NA send samo po potrebi ono što sam napisao za solo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Odličan je Rocket, ali probaj Stillwell Major Tom na ritam gitarama. U RMS modu.
Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tamburaska produkcija | akg111 | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 24-01-2010 09:00 PM |
HipHop Produkcija i mix | spow | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 12-10-2008 10:23 PM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Klavir i produkcija | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 23-09-2007 07:13 PM |
Gitarska sola od 30 sekundi | Dushan_S | Promocija radova | 20 | 28-04-2005 10:33 PM |