![]() |
Gitarska produkcija????
Koji bi po vama bio redosled plaginova na insertu i sendu na vec snimljenom traku gitarskih deonica.Da li se razlikuje setap za solo ili ritam gitaru.Pvenstveno me zanima nacin obrade rok ili hejvi gitara.Da li postoji neki standard ili svako ima neki svoj setap i nacin rada.Sta uopste od VST plagina treba koristiti za obradu pomenutih gitara?
|
Re: Gitarska produkcija????
često radim rock i heavy gitare i ono što koristim je Roger Nichols uniquelizer plug-in za sečenje suvišnih frekvencija, mada ga kombinujem sa UAD Cambridgeom ili Sony Oxford EQ sa highpass i lowpass. Takođe koristim i UAD Pultec za eventualno dodavanje visokih ako je potrebno, kao i SSL EQ iz Waves paketa iz istog razloga. Na grupu riff gitara neretko idem sa SSL Comp ili UAD 1176. Na riffove uglavnom ne stavljam nikakve reverbe ni slično jer ubija definiciju, ali zato solo gitare skoro uvek efektiram čime god, room rev, chorus, delay jako često u nekoj meri.
|
Quote:
Ja bih samo dodao Stillwell 1973 EQ, i to samo za visoke. Nema veze ?to pi?e da je to 12kHz, to je... to uop?te ne zvuči "digitalno". Pozdrav, Vasa |
Quote:
Da li ima odredjeno sta staviti na insert ili send stazu?Posto nemam UAD-a molim da se ogranicite na VST plagine pa boze zdravlja bice i taj UAD. |
Ja bih samo dodao Stillwell 1973 EQ, i to samo za visoke. Nema veze ?to pi?e da je to 12kHz, to je... to uop?te ne zvuči "digitalno".
Pozdrav, Vasa[/quote] Odlican je Stilwell!Dosta koristim Rocket. |
sve navedeno vezuješ na insert. NA send samo po potrebi ono što sam napisao za solo.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 04:21 PM. |