| 
 | |||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  31-10-2009, 12:00 PM | #1 | 
| Pro Member Join Date: Apr 2005 
				 |  Fantom X8 ili Korg Extrim 88 

Koju klavijaturu od ove dve preporucujete i zbog cega? Potrebni su mi kako dobri klaviri, hemondi, rodes...tako i fini arpedjatori kako bih to mogao da kombinujem na live nastupima...Znaci bitan mi je i dobar ton generator, arp i da ima seq. I interesuje me da li neka od ovih klavijatura ima adat optical (kao sto to ima Alesis fusion), kako bih mogao da ga povezem sa muz karticom i vucem osam "boja", kada ga koristim pri izradi aranzmana.. Hvala unapred! | 
|   |   | 
|  31-10-2009, 12:32 PM | #2 | 
| Moderator Join Date: Jun 2007 Location: ) Recording 
				 |  Re: Fantom X8 ili Korg Extrim 88 

... Lesha mi rece neki dan da su u Artistu snizili K2661 za nekih 700€ dole, tras... Znam da je bio oko 2 soma...

__________________ Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! | 
|   |   | 
|  31-10-2009, 03:32 PM | #3 | 
| Banned Join Date: Apr 2006 Location: anagastum 

heh...mogu mislit kako bi čika slowstar odgovorio na ovu dilemu :P
		 | 
|   |   | 
|  01-11-2009, 12:09 AM | #4 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Apr 2003 Location: Bg 

Izmedju ta 2 fantom,odma.
		 | 
|   |   | 
|  01-11-2009, 04:18 PM | #5 | 

E, voleo bih cuti i cika Slobino misljenje!   | 
|   |   | 
|  13-11-2009, 11:20 AM | #6 | 
| Senior Member Join Date: Jun 2007 Location: Kragujevac 

Ja ne bih razmisljao- fantom, odmah   .. Jedino sto bi me mozda malo vuklo Korgu, to su orgulje   | 
|   |   | 
|  13-11-2009, 12:34 PM | #7 | 
| Junior Member Join Date: Oct 2009 

Izmedju ove dve, glasam za Fantoma. Klavir na ovom Korgu je skoro neupotrebljiv za neku ozbiljniju svirku, a i Rhodes je ispod proseka...sve ostalo je super.
		 | 
|   |   | 
|  15-11-2009, 03:43 AM | #8 | 
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Belgrade, Serbia 

Zar je potrebno bilo sta da dodam na ove komente ispred? Naravno, nikada ono g....ce sa lampicom u levom cosku, to je ipak "kako mali Đokica zamišlja sint" izvinjavam na agresivnom stavu, ali barem je tu situacija jasna, zar ne, pogotovo kada su klaviri u pitanju, da i ne spominjemo Hammonde, i to gomilu, a tek gudači... Srećno ti bilo Nemanja, i neka te dobro služi! P.S. ne zaboravi da za isti uzmeš i V-stand, na mom "spider pro" stalku ne stoji dobro, a kao neka su firma... 
				__________________ We are not alone in the Universe... | 
|   |   | 
|  15-11-2009, 03:43 AM | #9 | 
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Belgrade, Serbia 

Zaboravio sam da napomenem da je kada se svira živo, od neverovatne važnosti da je ulaz u P.A. sistem kvalitetan, a još bi više preporučio da se veže balansiranim TRS kablom, jer su kod dotičnog izlazi BALANSIRANI, a ukoliko ne, da se koristi dobar stereo direct box, razlika u zvuku je neverovatna!

__________________ We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 15-11-2009 at 03:46 AM. | 
|   |   | 
|  15-11-2009, 07:13 PM | #10 | 

Ja uzeh kako ste mi preporucili Fantoma X8...Jos vam nista ne mogu reci o licnim utiscima, jer ga imam tek jedan dan...Ali imao sam prilike da probam i g8 prilikom preuzimanja svoga (x8)...pa sam se malo razocarao...u X..    Ali ipak, nisam imao trenutno toliko novca za g8-cu, tako da cu morati da se zadovoljim ovim..  (tu se sada tesim  )..pa kad budem sakupio jos koji dinar, zamenicu ga..a vi ako cujete za neku povoljnu (moze i polovna) g8, javni te na pm!   I jos par pitanja: 1. Vredi li ga dopunjavati sa SRX prosirenjima, koliko su i gde se mogu nabaviti (polovna ili nova)? 2. Gde mogu naci za njega PCMCIA adapter za storage karticu? Znam da je njegova cena negde oko 10-ak evra, ali ga nema nigde ili ja ne znam gde..? Takodje ako neko ima visak tog adaptera bio bih zahvalan kada bi se javio.. Eto tako drustvo... Cujemo se! | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Korg M3 ili Fantom G | dacko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 31 | 13-10-2010 05:14 PM | 
| Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 06:54 AM |