Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Fantom X8 ili Korg Extrim 88 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30161)

Nemania 31-10-2009 11:00 AM

Fantom X8 ili Korg Extrim 88

Koju klavijaturu od ove dve preporucujete i zbog cega? Potrebni su mi kako dobri klaviri, hemondi, rodes...tako i fini arpedjatori kako bih to mogao da kombinujem na live nastupima...Znaci bitan mi je i dobar ton generator, arp i da ima seq. I interesuje me da li neka od ovih klavijatura ima adat optical (kao sto to ima Alesis fusion), kako bih mogao da ga povezem sa muz karticom i vucem osam "boja", kada ga koristim pri izradi aranzmana..
Hvala unapred!

Bockie 31-10-2009 11:32 AM

Re: Fantom X8 ili Korg Extrim 88

... Lesha mi rece neki dan da su u Artistu snizili K2661 za nekih 700€ dole, tras... Znam da je bio oko 2 soma...

balthazaar 31-10-2009 02:32 PM

heh...mogu mislit kako bi čika slowstar odgovorio na ovu dilemu :P

darkstar 31-10-2009 11:09 PM

Izmedju ta 2 fantom,odma.

Nemania 01-11-2009 03:18 PM

E, voleo bih cuti i cika Slobino misljenje!:)

Inovative_kg 13-11-2009 10:20 AM

Ja ne bih razmisljao- fantom, odmah :) .. Jedino sto bi me mozda malo vuklo Korgu, to su orgulje :)

BaneB 13-11-2009 11:34 AM

Izmedju ove dve, glasam za Fantoma. Klavir na ovom Korgu je skoro neupotrebljiv za neku ozbiljniju svirku, a i Rhodes je ispod proseka...sve ostalo je super.

slowstar 15-11-2009 02:43 AM

Zar je potrebno bilo sta da dodam na ove komente ispred?
Naravno, nikada ono g....ce sa lampicom u levom cosku, to je ipak
"kako mali Đokica zamišlja sint" izvinjavam na agresivnom stavu, ali barem je tu situacija jasna, zar ne, pogotovo kada su klaviri u pitanju, da i ne spominjemo Hammonde, i to gomilu, a tek gudači...
Srećno ti bilo Nemanja, i neka te dobro služi!
P.S. ne zaboravi da za isti uzmeš i V-stand, na mom "spider pro" stalku ne stoji dobro, a kao neka su firma...

slowstar 15-11-2009 02:43 AM

Zaboravio sam da napomenem da je kada se svira živo, od neverovatne važnosti da je ulaz u P.A. sistem kvalitetan, a još bi više preporučio da se veže balansiranim TRS kablom, jer su kod dotičnog izlazi BALANSIRANI, a ukoliko ne, da se koristi dobar stereo direct box, razlika u zvuku je neverovatna!

Nemania 15-11-2009 06:13 PM

Ja uzeh kako ste mi preporucili Fantoma X8...Jos vam nista ne mogu reci o licnim utiscima, jer ga imam tek jedan dan...Ali imao sam prilike da probam i g8 prilikom preuzimanja svoga (x8)...pa sam se malo razocarao...u X..:cry::cry::cry: Ali ipak, nisam imao trenutno toliko novca za g8-cu, tako da cu morati da se zadovoljim ovim..:((tu se sada tesim:))..pa kad budem sakupio jos koji dinar, zamenicu ga..a vi ako cujete za neku povoljnu (moze i polovna) g8, javni te na pm!:wink:
I jos par pitanja:
1. Vredi li ga dopunjavati sa SRX prosirenjima, koliko su i gde se mogu nabaviti (polovna ili nova)?
2. Gde mogu naci za njega PCMCIA adapter za storage karticu? Znam da je njegova cena negde oko 10-ak evra, ali ga nema nigde ili ja ne znam gde..? Takodje ako neko ima visak tog adaptera bio bih zahvalan kada bi se javio..

Eto tako drustvo...

Cujemo se!

All times are GMT +1. The time now is 07:31 AM.