|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
Ne, razumemo se vrlo dobro... Evo sta si napisao u prvom postu:
1. da li postoji nekakvo zakonsko pravo da tužimo ovu firmu, ili je to što su uradili savršeno legalno. (znam da je tužba praktično nemoguća, pitam se samo šta su naša prava) 2. da li postoji mogućnost da nekako omastimo brke od ovoga, i šta biste vi uradili na našem mestu ![]() Da bi na kraju ispalo i da vam pare nisu bitne, jer vi svakako to volite (ne sumnjam), zadovoljavate se malim stvarima i tako to, skromno i bogougodno... Mis'im... stvarno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Junior Member
|
![]()
ne.
napisao sam: Quote:
napisao sam: Quote:
ne znam odakle si izvukao "skromno i bogougodno"? evo jo? jednom najsa?etije i vi?e da ne smaram forum: Postavio sam pitanje sa ?eljom da izvučemo ?to vi?e novca. To ne znači ni da nam je novac glavna motivacija u sviranju, ali isto tako ne znači ni da ne ?elimo ga dobijemo ?to vi?e onda kada je to moguće. U ovom slučaju, s obzirom na na?e pravno-poslovne sposobnosti, znanja i iskustva, mislim da nismo mogli dobiti vi?e od ovoga ?to jesmo bez nečije stručne pomoći (koju nismo imali). To ne znači da neko drugi na na?em mestu ne bi uspeo da izvuče 2000 evra, nego da mi nismo mogli. ne bih voleo ovde da se svađam jer je već pre?lo skoro pa na neki lični nivo. mislim da si me pogre?no razumeo, verovatno zato ?to sam u prethodnim postovima bio malo preop?iran i nejasan, pa se zbog toga izvinjavam. Toliko od mene ?to se tiče razja?njavanja ličnih motivacija. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Generalno me iritira sto kompanije koje na takav nacin iskorisvavaju neciji trud i autorski rad funkcionisu i stavljaju pare u svoj dzep ne radeci maltene nista.. Ali isto tako, ne bi funkcionisale da nema ko da postavi muziku pod tim uslovima.. Niko se nije rodio naucen niti mu je znanje palo sa neba... Svi gresimo i svi ucimo. Postujem vas stav. Medjutim, takodje sam iz tvojih postova skontao da si dosao da potrazis savet kako da nesto izvuces iz toga... Na kraju krajeva ako se vec i ne radi o novcu, onda ste mogli i za DZ da im date uz uslov da vas negde potpisu..na njihovom sajtu ili gde god...ili da vam sledeci put ponude neku saradnju itd. Meni licno cenu spustili niste posto ja ne postavljam muziku na takve sajtove.. Niti me to ugrozava. Dovoljno dugo sam u ovom poslu da znam da se muzika moze kupiti i za 1$ ali i da se moze naplatiti xxxxxx$. pozdrav i sve najbolje! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
VIP Member
|
![]()
svaka skola se placa....ovo je tek pocetak!
Ja bi mogao do sutra da pricam kako velike kuce (kao na pr. V2 , Universal, Island, itd...) zavlace za pare, hoce da prevare itd... Takav je biznis - ko koga bolje prevari!! Da li ti njih - da ti daju veliiiki avans pa te boli kita da li ce da prodje ili oni tebe - da ti ne daju nista unapred a bogami ni posle!!
![]() |
#45 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zastitimo emitere od autora... | Oggy | Pravna Pitanja | 26 | 09-07-2009 07:27 PM |
3 klasichna pitanja - molim za pomoc | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 11-02-2008 04:42 AM |