Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-11-2009, 01:30 PM   #30
i? pile preko ?ile!
Junior Member

Default Re: kori?ćenje muzike u reklamnim spotovima bez pitanja autora - molim savet

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Meni samo nije jasno zasto sami muzicari na takvim i slicnim sajtovima srozavaju sami sebi i drugima cenu!?
izvini ako smo ti spustili cenu. a sebi svakako nismo - na?a početna cena je pozitivna nula (jer nam novac nije glavna motivacija ni kad su svirke u pitanju, i "izdava?tvo"), tako da ona mo?e samo da se poveća

ali moglo bi se reći: nismo podigli cenu od te nule onoliko koliko smo mogli. ok. međutim, ja u to ne verujem (kada smo mi u pitanju). nismo mogli.

iskreno verujem da bi recimo ti - ako bi se slučajno nekad na?ao u sličnoj situaciji - uspeo da postigne? cenu kojom će? biti zadovoljan, te dobijene pare potro?io na neki lep godi?nji odmor, novu opremu ili vredan poklon voljenoj osobi (mislim da plaćanje u odeći ipak nije najsrećnije re?enje)

A mi.. pa niko od nas nije blizak biznisu ili pravu, prilično smo nesposobni u tim oblastima te nismo umeli bez pomoći advokata da sastavimo odgovarajuće preteće pismo, zato sam se i bio obratio ovde za savet S toga ne mislim da smo napravili glupu odluku, niti da smo u smislu u kom ti to predstavlja? ne?to naučili, kao "iz gre?aka". (Ali ja sam usput naučio sva?ta o autorskim pravima i jo? nekim bliskim stvarima ?to mi je drago.)

Hoću da ka?em, bez sumnje smo mi mnogo nesposobniji od tebe, ali smo delali u skladu sa na?im sposobnostima. Mislim da smo se potrudili u meri u kojoj je to racionalno. Nemamo za ?ta da se kajemo.

Nekom pogača nekom mrvice, svakom prema sposobnostima i apetitu.

srdačan pozdrav i sve najbolje
i? pile preko ?ile! is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules