Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2009, 02:14 AM   #1
Midi
Member

Midi's Avatar

Default Ableton kao DAW

Koje je va?e mi?ljenje o abletonu kao squenceru za produkciju a ne samo kao program za live. Ja ga osobno koristim već du?e vrijeme ali sam se i u tom vremenu naslu?ao dosta oko toga kako Ableton ima plastičan zvuk i da nije za produkciju.
Kad sam pre?ao s frutya u ableton, prije par godina, sječam se da mi se činilo da je zvuk ultra bolji (u krajnju ruku bar glasniji), dali je vrijeme da s abletona pređem na ne?to treće?
Kod abletona mi je odlično njego drag and drop sistem, imam osječaj da bi na neke jednostavne stvar za ableton tro?io puno vremena u drugim programima..
Ali opet kada sam kod kolege i kada snimamo u njegov logic, zvuk mi se čini puno bolji, dali je to do programa ili do njegove motu a moje mbox2 zvučne?

Unaprijed hvala.
Midi is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 02:53 AM   #2
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Ableton kao DAW

sad ce me ljudi napljuvati, ali i meni se cini da je zvuk u logicu bolji i to ne samo od abletona.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 11:03 PM   #3
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

zadnji put kad sam imao prilike da isprobam logic 8 lepo je to zvucalo tj isprobavao sam njegove sintove i pao sam na dupe blago receno ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 11:14 PM   #4
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ima Ableton neki problem sa soundom i slazem se s leshom za Logic, mada su generalno razlike u softverima male, ali postoje i vise su vezane za promene gain-a i problematike ditheringa na out-u i na individualnim kanalima.

Vec sam pomenuo problematiku Abletonovog fadera ranije

Tako da je sve u digitalnom kodu/algoritmu i manipulaciji audio signala koji trpi transformaciju - neki soft je to bolje resio, neki losije

Sledeca bitna stavka je DAC koji naravno ima veliki uticaj na kvalitet output-a
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 11:52 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
sad ce me ljudi napljuvati, ali i meni se cini da je zvuk u logicu bolji i to ne samo od abletona.
?to bi te iko pljuvao - ako je tebi bolji, onda je bolji A sigurno je drugačiji. Ni MCI JH-24, Studer A800 i Otari MTR 90 nisu bili isti, pa se ljudi nasnima?e ploča na njima, a nikoga nije zanimalo na čemu su te ploče snimane. To valjda samo zato ?to u to vreme nisu postojali Internet forumi

Pozdrav,

Vasa
Old 13-11-2009, 04:57 AM   #6
Midi
Member

Midi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Ima Ableton neki problem sa soundom i slazem se s leshom za Logic, mada su generalno razlike u softverima male, ali postoje i vise su vezane za promene gain-a i problematike ditheringa na out-u i na individualnim kanalima.

Vec sam pomenuo problematiku Abletonovog fadera ranije

Tako da je sve u digitalnom kodu/algoritmu i manipulaciji audio signala koji trpi transformaciju - neki soft je to bolje resio, neki losije

Sledeca bitna stavka je DAC koji naravno ima veliki uticaj na kvalitet output-a
Gdi je spomenuta ta problematika Abletonovog fadera, ako moze link na thread. Mislis da bi s onda vađenje svakog kanala posebno i mixanje u npr. logicu pobolj?alo kvalitetu sounda. Ili recimo, da otvorim ableton u logicu ko vst i napravim cijelu pjesmu u njemu ali onda exportam nakraju iz logica pomoglo zvuku? Znam, fiksne ideje..
Midi is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 02:42 PM   #7
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Midi View Post
Gdi je spomenuta ta problematika Abletonovog fadera, ako moze link na thread. Mislis da bi s onda vađenje svakog kanala posebno i mixanje u npr. logicu pobolj?alo kvalitetu sounda. Ili recimo, da otvorim ableton u logicu ko vst i napravim cijelu pjesmu u njemu ali onda exportam nakraju iz logica pomoglo zvuku? Znam, fiksne ideje..
Da ne filozofiram previse, odradi rewire tj koristi i dozivi Ableton kao instrument vise nego standalone DAW

poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009, 03:55 PM   #8
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
zadnji put kad sam imao prilike da isprobam logic 8 lepo je to zvucalo tj isprobavao sam njegove sintove i pao sam na dupe blago receno ...
Sintovi su dobri i u elektronskoj muzici zaista upotrebljivi ali mozda i nisu za padanje...
Delay efekti su vec najbolji koje jedan DAW moze da ima, isto tako i kompresor nije za bacanje .
Najveca snaga Logica je brzina kojom mozes raditi aranzmane u njemu , naravno kada se savladaju sve key commands.
milos is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 06:08 PM   #9
srdanryu
Junior Member

srdanryu's Avatar

Odlicna tema... mene isto pitanje muci... da li preci na nesto drugo, i na koji DAW!!
Razmisljao sam i o Pro Tools, ako je neko poznavalac tog programa nek napravi poredjenje.
srdanryu is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 07:22 PM   #10
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

workflow ta dva programa skoro pa da nema veze jedan sa drugim

IMO aranzmani se dosta brze sklapaju u Abletonzoru ako puno radis sa midijem i sintovima, ali nema vise od pola mogucnosti PT-a.

ja se sa abletona za sequencing ne skidam jos od 4-ke, nista njegovom mikseru ne fali, dokazano i na ovom forumu, ali su (IMHO!!!!!!) njegovi sintovi i efekti potpuno neupotrebljivi, osim mozda pingpong delay, EQ i jos par stvarcica.

od njegovih instrumentzora koristim samo Impulse koji je odlican (ako se ne koriste abletonovi drum semplovi)

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Da ne filozofiram previse, odradi rewire tj koristi i dozivi Ableton kao instrument vise nego standalone DAW

poz
ja bas obrnutu psihu imam u vezi toga

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules