![]() |
Ableton kao DAW
Koje je va?e mi?ljenje o abletonu kao squenceru za produkciju a ne samo kao program za live. Ja ga osobno koristim već du?e vrijeme ali sam se i u tom vremenu naslu?ao dosta oko toga kako Ableton ima plastičan zvuk i da nije za produkciju.
Kad sam pre?ao s frutya u ableton, prije par godina, sječam se da mi se činilo da je zvuk ultra bolji (u krajnju ruku bar glasniji), dali je vrijeme da s abletona pređem na ne?to treće? Kod abletona mi je odlično njego drag and drop sistem, imam osječaj da bi na neke jednostavne stvar za ableton tro?io puno vremena u drugim programima.. Ali opet kada sam kod kolege i kada snimamo u njegov logic, zvuk mi se čini puno bolji, dali je to do programa ili do njegove motu a moje mbox2 zvučne? Unaprijed hvala. |
Re: Ableton kao DAW
sad ce me ljudi napljuvati, ali i meni se cini da je zvuk u logicu bolji i to ne samo od abletona.
|
zadnji put kad sam imao prilike da isprobam logic 8 lepo je to zvucalo tj isprobavao sam njegove sintove i pao sam na dupe blago receno ...
|
Ima Ableton neki problem sa soundom i slazem se s leshom za Logic, mada su generalno razlike u softverima male, ali postoje i vise su vezane za promene gain-a i problematike ditheringa na out-u i na individualnim kanalima.
Vec sam pomenuo problematiku Abletonovog fadera ranije Tako da je sve u digitalnom kodu/algoritmu i manipulaciji audio signala koji trpi transformaciju - neki soft je to bolje resio, neki losije Sledeca bitna stavka je DAC koji naravno ima veliki uticaj na kvalitet output-a |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
poz |
Quote:
Delay efekti su vec najbolji koje jedan DAW moze da ima, isto tako i kompresor nije za bacanje . Najveca snaga Logica je brzina kojom mozes raditi aranzmane u njemu , naravno kada se savladaju sve key commands. |
Odlicna tema... mene isto pitanje muci... da li preci na nesto drugo, i na koji DAW!!
Razmisljao sam i o Pro Tools, ako je neko poznavalac tog programa nek napravi poredjenje. |
workflow ta dva programa skoro pa da nema veze jedan sa drugim :)
IMO aranzmani se dosta brze sklapaju u Abletonzoru ako puno radis sa midijem i sintovima, ali nema vise od pola mogucnosti PT-a. ja se sa abletona za sequencing ne skidam jos od 4-ke, nista njegovom mikseru ne fali, dokazano i na ovom forumu, ali su (IMHO!!!!!!) njegovi sintovi i efekti potpuno neupotrebljivi, osim mozda pingpong delay, EQ i jos par stvarcica. od njegovih instrumentzora koristim samo Impulse koji je odlican (ako se ne koriste abletonovi drum semplovi) :) Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:51 AM. |