Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2009, 02:07 AM   #71
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Koliko dugo mixate?

Zahtevne pesme se trudim da zavrsim sa za jedan ceo dan.
A sto se tice hiphop pesama, onim cime se bavim, zato sto su "klijenti" drcni, oce sve sto pre, mogu i za 3-4 dana 12-13 pesama ako mi plate unapred za to.

Sad crnja jedan koji treba da potpise za Nature Sounds (ko ne zna nek progugla, jako poznata izdavacka kuca za hard rep http://www.nature-sounds.net/artists/) mi je pre dva dana javio da mu treba smiksan i izmasterovan album do kraja nedelje da bi odneo njima (a pri tom su snimci na 2/3 pesama katastrofa) , tako da moracu kod prijatelja (jer moj stan se remontira, kompjuter je crko, para nema da se menjaju delovi) da zavrsavam.
I to sa njim radim zbog probijanja, nema para nema nicega, kao sto Vrach rece jednom kad sam bio okacio instrumentale, "da rade", ali da je najbolji nacin da sam nadjes "pevacha" i da se proguras sa njim ako je moguce, i on me covek promovise koliko moze, povezao me je sa nekim ljudima, sredio mi je intervju za hiphoplivesonline (www.hhlo.net), jedan od najvecih sajtova za rep muziku, i prvi sam Evropljanin kog su intervjuisali ...
Globalno prava hiphop scena u svetu izgleda da puca na svim frontovima ( ne govorim o Usher-u, Timbalandu i tako tim ljudima i producentima, jer odavno je to sto oni rade nije taj hiphop, to je kao kad bi rekli da su Osvajachi rok and roll ili Ceca da je tehno muzika), skoro mi je Azadov (jedan od najpoznatijih repera u Nemackoj) recording engineer rekao da je prodato katastrofalno malo njegovog zadnjeg albuma itd...

Skrenuo sam sa teme izvinte
Jan is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 02:28 AM   #72
Komplex
Member

^^ jedan brzi offtopic:
naravno da se azad prodao lose ali samo zato sto azad trenutno radi losije nego ikada ranije plus su se ljudi prezasitili a azad ne nudi nista novo. Bolje receno izbacuje sve losije i losije stvari. Ja ga pratim od samog pocetka i nije vise to to, steta jebiga
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 02:38 AM   #73
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Komplex View Post
^^ jedan brzi offtopic:
naravno da se azad prodao lose ali samo zato sto azad trenutno radi losije nego ikada ranije plus su se ljudi prezasitili a azad ne nudi nista novo. Bolje receno izbacuje sve losije i losije stvari. Ja ga pratim od samog pocetka i nije vise to to, steta jebiga
Pazi on menja zvuk i te kako iz albuma u album, prosli album mu je bio nekako soft, ovaj je hard synthy, raniji su bili neki sinkopirani drumovi i to, meni je sve super, i ovaj zadnji album je do jaja smiksan, interesantno je koliko mu je vokal glasan, ali opet se i beat cuje super!

No da ne djubrimo temu
To bi isto bilo ko kad bi Fifty prodao 50 000 diskova, taj neki odnos, da ne pominjem koliko je Azad prodao.
Old 23-10-2009, 09:06 AM   #74
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Zahtevne pesme se trudim da zavrsim sa za jedan ceo dan.
A sto se tice hiphop pesama, onim cime se bavim, zato sto su "klijenti" drcni, oce sve sto pre, mogu i za 3-4 dana 12-13 pesama ako mi plate unapred za to.

Sad crnja jedan koji treba da potpise za Nature Sounds (ko ne zna nek progugla, jako poznata izdavacka kuca za hard rep http://www.nature-sounds.net/artists/) mi je pre dva dana javio da mu treba smiksan i izmasterovan album do kraja nedelje da bi odneo njima (a pri tom su snimci na 2/3 pesama katastrofa) , tako da moracu kod prijatelja (jer moj stan se remontira, kompjuter je crko, para nema da se menjaju delovi) da zavrsavam.
I to sa njim radim zbog probijanja, nema para nema nicega, kao sto Vrach rece jednom kad sam bio okacio instrumentale, "da rade", ali da je najbolji nacin da sam nadjes "pevacha" i da se proguras sa njim ako je moguce, i on me covek promovise koliko moze, povezao me je sa nekim ljudima, sredio mi je intervju za hiphoplivesonline (www.hhlo.net), jedan od najvecih sajtova za rep muziku, i prvi sam Evropljanin kog su intervjuisali ...
Globalno prava hiphop scena u svetu izgleda da puca na svim frontovima ( ne govorim o Usher-u, Timbalandu i tako tim ljudima i producentima, jer odavno je to sto oni rade nije taj hiphop, to je kao kad bi rekli da su Osvajachi rok and roll ili Ceca da je tehno muzika), skoro mi je Azadov (jedan od najpoznatijih repera u Nemackoj) recording engineer rekao da je prodato katastrofalno malo njegovog zadnjeg albuma itd...

Skrenuo sam sa teme izvinte

upuceniji ste - hoce mi neko objasniti wtf je ceo hype o timbalandu?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 11:54 AM   #75
Komplex
Member

^bio sam ubedjen da sam ti odgovorio na ovo pitanje, al posto sam senilan (jbg, 25 god, nije malo)i ne secam se...ajmo opet ukratko

Timba je trendseter on je npr prvi put u svojim pesmama poceo da mixuje techno melodije sa kvazi rep-rnb-k"rac-palac-ritmovima... pa ona stvar The way i are...tu je sve pocelo ukoliko se ne varam nego, imam osecaj da smo malo skrenuli sa teme, pa ukoliko zelis, baci privatnu poruku a ja cu rado odgovoriti ukoliko je u mojoj moci

pozdrav, K!
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 02:10 PM   #76
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

timbaland je bio prepopularan josh davno pre ovog albuma.

uglavnom zbog groove-a koji pravi u pesmama, i shto mu skoro svaka stvar bude instant hit.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 02:52 PM   #77
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
timbaland je bio prepopularan josh davno pre ovog albuma.

uglavnom zbog groove-a koji pravi u pesmama, i shto mu skoro svaka stvar bude instant hit.
Bas tako. Saradnja sa Missy Elliot, Ludacris, Bubba Sparxxx, itd. Timbaland je oduvek imao svoj prepoznatljiv stil i uvek se izdvajao zvukom.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 05:13 PM   #78
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Bas tako. Saradnja sa Missy Elliot, Ludacris, Bubba Sparxxx, itd. Timbaland je oduvek imao svoj prepoznatljiv stil i uvek se izdvajao zvukom.

Ali isto tako Timbaland je i mozda najveci rip off producent (producent koji sempluje celcate pesme i potpisuje ih kao svoje), ja kao hiphop producent sam koristio semplove nekih stranih pesama, ali UVEK na izdanju potpisem orgininalu pesmu i originalnog kompozitora.
Evo primera!

http://www.youtube.com/watch?v=M4KX7SkDe4Q

http://www.youtube.com/watch?v=qpisW9gwbqo

Ajde da su to dve- tri sekunde, ali on covek sempla cele teme i potpisuje kao svoje, ima jos bilion primera.
Sad kad sam video da je semplovao nekog Finca koji je napravio tu neku 8bitnu pesmu, pfff, bas ono mi grtko
Old 23-10-2009, 07:02 PM   #79
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Znam ali kao sto i sam kazes, ima bilion primera i to ne samo za Timbalanda. Jbg, moze mu se. Ove njegove nove albume ili sta je vec izbacivao, nisam bas nesto preterano slusao ali sto se tice starih radova, to su opasne stvari. Meni se svidja njegov fazon.

Sto se tice semplovanja, ide DJ Premier pa onda 10 praznih mesta. Naravno, mislim na kreativnost i umece semplovanja.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 08:12 PM   #80
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Sto se tice semplovanja, ide DJ Premier pa onda 10 praznih mesta. Naravno, mislim na kreativnost i umece semplovanja.
Ima tu bilion njih uz DJ Premiera, 9th Wonder, Marco Polo, Just Blaze blabla, da ne zaboravimo Alchemista...
Jedni od mojim omiljenih hiphop producenata danas su definitivno Sid Roams, ALI svi ti ljudi su hiphop producenti, a ne dens producenti ala Timbaland ili makar ono sto danas radi...
Tako da ne djubrimo vise temu, ako neko oce nek otvori temu "hiphop producenti" pa da se svadjamo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules