|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Pro Member
|
![]()
Zahtevne pesme se trudim da zavrsim sa za jedan ceo dan.
A sto se tice hiphop pesama, onim cime se bavim, zato sto su "klijenti" drcni, oce sve sto pre, mogu i za 3-4 dana 12-13 pesama ako mi plate unapred za to. Sad crnja jedan koji treba da potpise za Nature Sounds (ko ne zna nek progugla, jako poznata izdavacka kuca za hard rep http://www.nature-sounds.net/artists/) mi je pre dva dana javio da mu treba smiksan i izmasterovan album do kraja nedelje da bi odneo njima (a pri tom su snimci na 2/3 pesama katastrofa) ![]() I to sa njim radim zbog probijanja, nema para nema nicega, kao sto Vrach rece jednom kad sam bio okacio instrumentale, "da rade", ali da je najbolji nacin da sam nadjes "pevacha" i da se proguras sa njim ako je moguce, i on me covek promovise koliko moze, povezao me je sa nekim ljudima, sredio mi je intervju za hiphoplivesonline (www.hhlo.net), jedan od najvecih sajtova za rep muziku, i prvi sam Evropljanin kog su intervjuisali ![]() Globalno prava hiphop scena u svetu izgleda da puca na svim frontovima ( ne govorim o Usher-u, Timbalandu i tako tim ljudima i producentima, jer odavno je to sto oni rade nije taj hiphop, to je kao kad bi rekli da su Osvajachi rok and roll ili Ceca da je tehno muzika), skoro mi je Azadov (jedan od najpoznatijih repera u Nemackoj) recording engineer rekao da je prodato katastrofalno malo njegovog zadnjeg albuma itd... Skrenuo sam sa teme izvinte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Member
|
![]()
^^ jedan brzi offtopic:
naravno da se azad prodao lose ali samo zato sto azad trenutno radi losije nego ikada ranije plus su se ljudi prezasitili a azad ne nudi nista novo. Bolje receno izbacuje sve losije i losije stvari. Ja ga pratim od samog pocetka i nije vise to to, steta jebiga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
No da ne djubrimo temu ![]() To bi isto bilo ko kad bi Fifty prodao 50 000 diskova, taj neki odnos, da ne pominjem koliko je Azad prodao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
upuceniji ste - hoce mi neko objasniti wtf je ceo hype o timbalandu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Member
|
![]()
^bio sam ubedjen da sam ti odgovorio na ovo pitanje, al posto sam senilan (jbg, 25 god, nije malo)i ne secam se...ajmo opet ukratko
![]() Timba je trendseter ![]() ![]() ![]() pozdrav, K! |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Moderator
|
![]()
timbaland je bio prepopularan josh davno pre ovog albuma.
uglavnom zbog groove-a koji pravi u pesmama, i shto mu skoro svaka stvar bude instant hit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Senior Member
|
![]()
Bas tako. Saradnja sa Missy Elliot, Ludacris, Bubba Sparxxx, itd. Timbaland je oduvek imao svoj prepoznatljiv stil i uvek se izdvajao zvukom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali isto tako Timbaland je i mozda najveci rip off producent (producent koji sempluje celcate pesme i potpisuje ih kao svoje), ja kao hiphop producent sam koristio semplove nekih stranih pesama, ali UVEK na izdanju potpisem orgininalu pesmu i originalnog kompozitora. Evo primera! http://www.youtube.com/watch?v=M4KX7SkDe4Q http://www.youtube.com/watch?v=qpisW9gwbqo Ajde da su to dve- tri sekunde, ali on covek sempla cele teme i potpisuje kao svoje, ima jos bilion primera. Sad kad sam video da je semplovao nekog Finca koji je napravio tu neku 8bitnu pesmu, pfff, bas ono mi grtko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Senior Member
|
![]()
Znam ali kao sto i sam kazes, ima bilion primera i to ne samo za Timbalanda. Jbg, moze mu se.
![]() Sto se tice semplovanja, ide DJ Premier pa onda 10 praznih mesta. Naravno, mislim na kreativnost i umece semplovanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jedni od mojim omiljenih hiphop producenata danas su definitivno Sid Roams, ALI svi ti ljudi su hiphop producenti, a ne dens producenti ala Timbaland ili makar ono sto danas radi... Tako da ne djubrimo vise temu, ako neko oce nek otvori temu "hiphop producenti" pa da se svadjamo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
-=Koliko visoko cujete?=- | ProkDu | Razno | 37 | 31-10-2006 12:24 AM |
Uad I Koliko Vredi | djivan | DSP forum | 10 | 24-05-2006 11:31 PM |