Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2009, 01:41 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Koliko dugo mixate?

Quote:
Originally Posted by Kuku View Post
Pozdrav svima,
mozda ovo nije pravo mjesto za moje pitanje, ali pocetnik sam i treba mi savjet.
Snimam kod kuce pjesme koristeci midi bubanj i sad to treba da saljem jednom Englezu da mi to izmiksa i uradi mastering i sve ok, ali ne znam kako se eksportuje bubanj u wave trake, tj. znam kako se to radi, ali koliko trackova da napravim, da li da za svaki dio bubnja napravim poseban track (dakle kick 1 track, snare 1 track, tomovi svaki po 1 track, chinele svaka svoj track ili hihat 1 track, a ostale cinele sve u poseban stereo track?????) i kako da kompenziram overheade, da li i tu eksportujem jedan stereo midi koji ce "glumiti" overe????
Molim vas pomozite i hvala unaprijed na odgovoru.

A jel u pesmi ima samo bubanj? kakva je to pesma?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 02:11 PM   #2
Kuku
Junior Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
A jel u pesmi ima samo bubanj? kakva je to pesma?
Nije valjda da si ti taj englez pa te zanima :P
Naravno da ne, ali ostalo znam kako ide.
Kuku is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 02:34 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Nije valjda da si ti taj englez pa te zanima :P
Naravno da ne, ali ostalo znam kako ide.
pa stavi onda sve trake odvojeno, od pocetka do kraja, sto vise to bolje...pa nek on bira sta ce i kako ce!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 02:43 PM   #4
Kuku
Junior Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa stavi onda sve trake odvojeno, od pocetka do kraja, sto vise to bolje...pa nek on bira sta ce i kako ce!
a overi? ima li tu neko pravilo ili da mu i to ostavim da sam slaze????
Old 05-04-2009, 02:48 PM   #5
Kuku
Junior Member

da pojasnim zasto ovo pitam... hocu da mu bude sto lakse miksati, jer mi covjek to besplatno radi, a vidio sam jednom davno kod nekog poznanika kako eksportuje tracks za overe i kako ti traxovi zvuce skroz udaljeno kao iz bureta, pa me to zapravo zanima....
Old 05-04-2009, 11:55 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
da pojasnim zasto ovo pitam... hocu da mu bude sto lakse miksati, jer mi covjek to besplatno radi, a vidio sam jednom davno kod nekog poznanika kako eksportuje tracks za overe i kako ti traxovi zvuce skroz udaljeno kao iz bureta, pa me to zapravo zanima....
Ne komplikuj ?ivot ni sebi ni Englezu. Po?alji mu kompletan MIDI projekat u kome se pored MIDI kanala nalaze i renderovani kanali pojedinačnih elemenata bubnja i svega ostalog. Tako će? mu dati mogućnost da shvati ?ta si imao u planu kada si aran?irao i snimao pesmu, a i mogućnost da promeni neki MIDI element ako smatra da je to potrebno.

Nema potrebe da mu pravi? simulaciju overheada, to mo?e i sam da uradi od elemenata koje mu po?alje?. To ?to si video kod poznanika je verovatno bio track za simulaciju ambijenta, a to pak nije isto ?to i overhead.

Pozdrav
Old 06-04-2009, 02:28 PM   #7
Kuku
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ne komplikuj ?ivot ni sebi ni Englezu. Po?alji mu kompletan MIDI projekat u kome se pored MIDI kanala nalaze i renderovani kanali pojedinačnih elemenata bubnja i svega ostalog. Tako će? mu dati mogućnost da shvati ?ta si imao u planu kada si aran?irao i snimao pesmu, a i mogućnost da promeni neki MIDI element ako smatra da je to potrebno.

Nema potrebe da mu pravi? simulaciju overheada, to mo?e i sam da uradi od elemenata koje mu po?alje?. To ?to si video kod poznanika je verovatno bio track za simulaciju ambijenta, a to pak nije isto ?to i overhead.

Pozdrav

OK
Hvala puno!!! Mnogo ste mi pomogli.
Pozdrav!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules