Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-10-2009, 04:03 AM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

Necu pricam nista da mi ne otkriju IP

hahaha...Ali kako zaraditi novac za legalan softver itd, angazovan sam skoro bio od strane jedne firme (najpoznatije nase da ne pominjem ime, ukapiracete) da uradim muziku i produkciju za rep pesmu za potrebe kampanje fudbalske reprezentacije Srbije za SP u Africi kojoj je sponzor doticna firma, ali brend sponzorstva je Nike.
Elem direktor marketinga (ili njihov marketing agent za kampanju, ma sta god) me je pozvao ja sam mu odneo demo, dopalo im se, NIJE MI NI PITAO KOLIKO KOSTA kompozicija i kad sam mu pomenuo da to TREBA DA SE PLATI, nastao je problem, poceo da je pljuje kako to nista ne valja, na sta sam mu rekao da slobodno mogu potraziti drugog coveka i da cak mogu i da mu toplo preporucim neke druge ljude. Onda je rekao da se grubo izrazio i trazio neke male izmene (smeta mu sto su samo trube u refrenu, oce i chela, oce da mu se glas chuje kao Bajagin i tako te stvari),i ja sve uradio (sem ove Bajaga stavke) rekli su da je odlicno i JEDVA sam izvukao 600 E za tu pesmu, 600 E koje mi jos uvek nisu uplatili i za koje se plasim da li ce uopste uplatiti, jer su se skoro zalili na slabu likvidnost i ekonomsku krizu te da moram da se strpim.
Ako ja budem strpljivo cekao jos jedno 5-6 meseci, godinu-dve a umeju i bezobrazno tako da stavljaju ljude na cekanje tih 600 E koje su ispostavljene putem racuna u dinarskoj protivvrednosti vise nece biti 600E, nego ce zbog skoka evra (kad evro bude bio 100 i preko dinara) da bude manje od 600 E.

I kako naplatiti dovoljno svoj rad kad od najjace firme u Srbiji ne mozes izvuci pisljivih 600 E, i kako onda kupiti legalan softver?
BTW Imam 23. godine, student sam multimedijalnih sistema i otac me izdrzava, koji je btw nezaposlen i nikad mi niko nije dinar dao za nesto od tehnike koju koristim. Jel ja gresim negde ili?

Last edited by Jan; 20-10-2009 at 04:10 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 04:08 AM   #2
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post

hahaha...Ali kako zaraditi novac za legalan softver itd, angazovan sam skoro bio od strane jedne firme (najpoznatije nase da ne pominjem ime, ukapiracete) da uradim muziku i produkciju za rep pesmu za potrebe kampanje fudbalske reprezentacije Srbije za SP u Africi kojoj je sponzor doticna firma, ali brend sponzorstva je Nike.
Elem direktor marketinga (ili njihov marketing agent za kampanju, ma sta god) me je pozvao ja sam mu odneo demo, dopalo im se, NIJE MI NI PITAO KOLIKO KOSTA kompozicija i kad sam mu pomenuo da to TREBA DA SE PLATI, nastao je problem, poceo da je pljuje kako to nista ne valja, na sta sam mu rekao da slobodno mogu potraziti drugog coveka i da cak mogu i da mu toplo preporucim neke druge ljude. Onda je rekao da se grubo izrazio i trazio neke male izmene (smeta mu sto su samo trube u refrenu, oce i chela, oce da mu se glas chuje kao Bajagin i tako te stvari),i ja sve uradio (sem ove Bajaga stavke) rekli su da je odlicno i JEDVA sam izvukao 600 E za tu pesmu, 600 E koje mi jos uvek nisu uplatili i za koje se plasim da li ce uopste uplatiti, jer su se skoro zalili na slabu likvidnost i ekonomsku krizu te da moram da se strpim.

I kako naplatiti dovoljno svoj rad kad od najjace firme u Srbiji ne mozes izvuci pisljivih 600 E, i kako onda kupiti legalan softver?
BTW Imam 23. godine, student sam multimedijalnih sistema i otac me izdrzava, koji je btw nezaposlen. Jel ja gresim negde ili?
Gresis, nisi mu trebao dati snimak bez para ili ugovora!

Last edited by LACKY; 20-10-2009 at 04:12 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 04:14 AM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Gresis, nisi mu trebao dati snimak bez para ili ugovora!
Pa ja sam im poslao snimak na 128 kbps samo izrendan nezavrsen i oni ga tako koriste, sto je mene frapiralo.
Al opet i da imam ugovor morao bih da ih tuzim, a valjda i ovako mogu da ih tuzim (ali ne verujem da nesto mogu da izvucem) jer oni bez ikakve moje dozvole koriste moju kompoziciju.
Ali se slazem sa tobom u potpunosti to mi je skola!
Old 20-10-2009, 04:23 AM   #4
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

I prijavi to u SOKOJ-u!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 04:23 AM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
I prijavi to u SOKOJ-u!
Vec je prijavljeno, ako mislis na kompoziciju
Old 20-10-2009, 07:54 AM   #6
Hepek
Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post

Ako ja budem strpljivo cekao jos jedno 5-6 meseci, godinu-dve a umeju i bezobrazno tako da stavljaju ljude na cekanje tih 600 E koje su ispostavljene putem racuna u dinarskoj protivvrednosti vise nece biti 600E, nego ce zbog skoka evra (kad evro bude bio 100 i preko dinara) da bude manje od 600 E.

BTW Imam 23. godine, student sam multimedijalnih sistema i otac me izdrzava, koji je btw nezaposlen i nikad mi niko nije dinar dao za nesto od tehnike koju koristim. Jel ja gresim negde ili?
I meni se isto desilo,pravio sam neku djeciju pjesmicu za djeciji program na TV-u, dogovorio cijenu od 250 e koje nikad nisam vidio,isto sam im poslao nezavrsenu verziju koju su oni koristili u emisiji, i čupali se na to da nema love...Tako da ne preporucujem nikom da daje materijal bez love ili ugovora..
POzz.
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 09:21 AM   #7
kejkz
banned

Ma kakvo zakljucavanje treda, ovo je za sticky. Piratski softver pospesuje prodaju hardvera i razvoj internet infrastrukture na toliko direktan nacin da samo izuzetno zadrt covek moze da tvrdi da to nema direktne korelacije. Samo pogledajte te velicine hard diskova i brzine interneta, pa kom "normalnom" korisniku to treba, sa legalnim materijalnom ga ne bi popunio ni za 10 godina!
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 10:49 AM   #8
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Živio Kjubejs !!!
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 10:58 AM   #9
liman021
Senior Member

zivio kjubejs jos jedared!!!
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 11:03 AM   #10
liman021
Senior Member

usput nagradno pitanjce za meleon doloresa: ko zna gde se nalazi najchistiji vazduh na majchici zemlji haaa????
liman021 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules