Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2009, 12:14 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Kreativnost u danasnjoj muzici

Quote:
Kreativnost u danasnjoj muzici

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 01:20 PM   #2
pecass
Member

pecass's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ajd drvlje i kamenje

1.Rambo Amadeus

2.Darkwood Dub

Cak i dijametralno razlicit pristup - al inovativnost im ne mozete osporiti
pecass is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 04:32 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ma ne, postavio sam znak "zbunjen" jer sam hteo da sa ironijom propratim naziv threada,ali ovakve teme definitivno treba da postoje i o ovome se na ozbiljnijem nivou mora raditi! Dakle kad bi je bilo, drzava bi to trebala da resi - sta hoce sa tim. U nekim zemljama postoje fondovi,mladim muzicarima se racuna neka vrsta staza i tako dalje... Ove nase barabe nisu u stanju da izbroje emitovanje i to plate... Kao sad cemo mi u Sokoj, pa cemo da sredimo... Kurcic...
I jebi ga, onda je potpuno prirodno da tezgarosi diktiraju tempo, odnosno oni jedini prave lovu,a para vrti de burgija nece i tako dalje,narod ko narod...
Mislim da muzickoj bransi u svetu pa i nasoj muzici treba jedno flasa-dve infuzije jer je upravo kreativnost na samrti... Stanc-prodaksn i ori...
Nedostaje entuzijazma... Svi bi sve na tacni i odmah...

Violine mogu da prestanu sad.

Old 15-10-2009, 04:53 PM   #4
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
... jer je upravo kreativnost na samrti... Stanc-prodaksn i ori...
Nedostaje entuzijazma... Svi bi sve na tacni i odmah...

Ne slazem se sa tobom.Mozda se ne kreces dovoljno...kad si (ste) zadnji put bio na autorskoj svirci nekog demo benda?Ima ih,i previse,kreative nikad vise nego sada...

nema para.ni mozgova da pare stvore.a bez para nema reklame.a bez reklame nema proizvoda.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 05:08 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
a bez reklame nema proizvoda.
... a bez (gotovog) proizvoda nema šta da se reklamira.

Onih kao "strašnih" devedestih je moj tadašnji bend (Familija) snimao "o svom trošku". Mislim, naravno da nismo davali pare za studio, nego smo dogovarali snimanja direktno sa vlasnikom studija i producentom, sa idejom da će neki potencijalni izdavač da plati. Doduše, puštali smo vlasniku studija kućne demo snimke, ali nije nam bila ideja da budemo "demo bend".

A danas nije baš da nema vlasnika studija voljnih da otvore vrata (kako ti kažeš) novim bendovima. Evo recimo DigiMedia. Nisam baš siguran da su ŽeneKese, Repetitor i Nežni Dalibor prodali njive da bi platili studio. Nikada nisam razumeo kategoriju "demo bend". Ali znam šta je demo snimak.

Da ne ispadne kako ti nešto protivrečim - znam o čemu ti govoriš, ali znam i o čemu ja govorim

Pozdrav,

Vasa
Old 15-10-2009, 05:23 PM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Ne slazem se sa tobom.Mozda se ne kreces dovoljno...kad si (ste) zadnji put bio na autorskoj svirci nekog demo benda?Ima ih,i previse,kreative nikad vise nego sada...

nema para.ni mozgova da pare stvore.a bez para nema reklame.a bez reklame nema proizvoda.

Slazem se sa ovim - uvek ima mnogo novih bendova i muzike ..i ovde!
ALI...veliko ALI....sve se vrti oko para.

Pre su bendovi dobijali neki avans - za studio, za opremu - sada vise NE!
Pre su se prodavale ploce i CD i singlici i sta vec - sada vise NE!
Pre si MORAO da kupis ceo album da bi slusao samo dve dobre pesme - danas vise nemoras - skines samo te dve - I TO ZA DZABE!!
Pre je bilo bendova koji su prodavali puno - i time finansirali one sto prodaju manje i nove bendove...- danas vise NEMA puno njih koji prodaju puno!
A da ne govorim o globalnom ubijanju cena po studijima, klubovima gde se svira ...gde DJ-i vrte muziku, sve je otislo na dole...
I svi misle da ce time sto zvuce kao i svi drugi, mozda uzeti neku crkavicu...

Mislim, nije SVE stalo..ima i dalje dobrih novih artista, ali se mnogo manje zaradjuje i samim tim mnogo manje ulaze u nove nade..

Sta da kezem kad je Lilly Alen (koja je prodala par miliona albuma sa jako dobrim pesmama) resila da napusti muzicki biznis jer se ne isplati!!! Popizdela je koliko su downloadovali za dzabe njen album!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2009, 08:51 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ok, daj Boze da gresim! Stvarno...

Slozio bih se sa ljudima oko proizvoda i marketinga...

P.S.

Familija je zaista bio fantastican bend!
Bas sam skoro orao po netu trazeci neke
od omiljenih pesama...

Old 15-10-2009, 11:42 PM   #8
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

To sto se muzika danas "ne isplati" ne znaci da ce se sama od sebe ukinuti. Pricamo o nedostatku kreativnosti. Mnoge stvari se danas ne isplate pa ljudi i dalje rade jbga, ne znam stvarno danas osim "valjam neku robu", bavim se politikom ili sam mafijas da ima nekih velikih para. Mada, nije to ni poenta ovde.

Quote:
Sedamdesetih si mogao da na istoj top listi zamisli? Kraftwerk i Led Zeppelin. I osamdesetih su na istim listama bili Clash, Laurie Anderson i Rolling Stones. Po?to su liste mahom bile organizovane po podeli Pop (ono ?to se kod nas zvalo "zabavna muzika"), Rock, Disco, Jazz i Folk. U Americi pride Soul i Country i to je otprilike bilo to. Ali brate i kad si se popeo na 24. mesto bio si veliki baja u celoj d?ungli.
U pravu si Vaso, ali ti bas i pominjes period muzickog stvaralastva koji je imao poprilican broj karakternih bendova. U tome i jeste razlika u odnosu na danasnje dane. Reperi sempluju jedno te isto, RnB lice jdni na druge, rock-a skoro i da nema, house, tehno i ostala elektronika isto ima tendenciju varijacije na temu.

Ne znam jel neko odvojio vremena da procita celi interview..

Sto kaze Keith - ljudi koji su mahom iz siromasnijih slojeva se pale na extravagantni hip hop gde crnje govore kako imaju para, ribe, kola i high life style i kako su opasni momci - svako slusa ono s cime bi da se identifikuje i tu je taj jeftin recept dopadljivosti muzike sa nekog psiholoskog stajalista. Vizuleni aspekt je poprilicno bitniji...i RnB je u tom duhu

Koliko vidim i mainstream house je vezan za FTV, models, zurke na jahtama itd.

A oni koji imaju para vole undeground i trash

Eto, pogledaj i Grand i njihovu tipologiju extravagancije koju serviraju narodu - tu je udica, muzika je drugi plan..niko ni ne primecuje da je to sve stanc-princip

Poenta svega je prodavanje laznog identiteta zivota uz upotrebu muzike i tu je shvaceno da je to ono "sto ide"

Nek se svako ovde ko je stariji seti vremena kad smo imali samo bioskop i muziku kao tip zabave - nije bilo neta, mp3-a, chatova, dloavanja, foruma i ko zna cega. Kupis 45min muzike na LPu i naucis svaki sekund napamet. Da ne govorim o mogucnost bavljena muzike koji je na nivou danasnjeg standarda..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2009, 12:03 AM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ja cu reci jedno, od kad je se pojavio format Mp3 od tad je muzika otisla u k. ljudi skidaju uveliko muziku i vise to nije to, puna glava muzike a nisi platio tako i ne cenis je kad je dzaba, pitajte onog sto je platio cd kako ga ceni i vrti, a mp3 jos slabog kvaliteta da na pricam, neki dan bezveze pustim neki cd na cd pleyer i sam sam se iznenadio u zvuku na dobroj opremi, uzivao sam u tom momentu kao da nisam slusao muzike par godina..
i naravno drugi faktor je PC! eto.. ukratko..
kreativnosti ima ali vise od tona muzike ne mozes je prepoznati, sve ti dodje ma to sam negde cuo, to je kopirano.. al ajd
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules