|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Probao sam obe sprave, posto u Mtrosu stoje jedna preko puta druge.
Da vas ne smaram, brzo sam prelomio i kupio G6. Super je M3, gusto, nema sta. Ali opet, nekako kao da mu nedostaje nesto. G6 - kristalno cisto, dodato mnooooogo sjajnih padova koji su mi nedostajali, synth lead-ova koji su mi takodje nedostajali, a svi zvuce WOW! Kvalitete izrade (posto nisam vise upaljen da menjam klavijaturu jednom godisnje) je definitivno na stani Roland-a. Ne zelim da pljujem M3! Bio sam vrlo blizu odluke da ga kupim, pa ne verujem da je greska ako se neko opredeli za ovaj instument, rado bih ja imao oba! Ali, posto vec moram da se opredelim za jedan, onda je taj jedan G6!
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Za herr Slobu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Vala bash!!!
Kada bi me video i cuo g-din Ikutaro Kakehashi, (direktor Rolanda) ili Aca Pavlovic (Music AP) dobio bih bar jednu spravu na poklon od njih, posto em imam jedno 7-8 raznih Rolanda, em sam prezadovoljan, em ih reklamiram iz sve snage...(a jos kad bi znao Steve Jobs, kud bi mi kraj bio) Napominjem jos jedno dogadjanje: Pre 2 godine mi neki idioti po kuci nesto petljali sa strujom, pa mi presekli glavni kabl u podrumu, i naravno, pogresno spojili, pa mi pustili 380 volti u suko sa koga vucem sve u sobi sa instrumentima, elem, SVE MI ZIVO pocrkalo, i to iskljuceno, a NIJEDAN ROLAND medju njima, svi rade normalno, pa sad ti vidi kvalitet Rolanda za razliku od raznih Korgova, Emulatora, PC, cak i MAC-ova (napajanje otislo, a kosta 360 evrica) i tako dalje, dobro sam preziveo kada sam video sta se desilo, steta bar 3000 evrica, a dao mi preduzimac ni 1000....To pisem kao primer za kvalitet Rolanda, a ne da se zalim na gorku sudbinu, samo da se zna!
![]() |
#24 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nego Slowstar... ne odgovori mi na pitanje
![]() @ Anderson Nek ti je sa srecom, ja iskreno verujem da si ucinio pravu stvar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
pre neki dan je mom klavijuristi stigao g6. Sve super klavijura radi fenomenalno, prva stvar koja me je odusevila je da fabricki zvukovi nisu prenabudzeni ( da bi se potencijalni kupac odusevio na prvu loptu) vec su skoro svi pravljeni kao da su editovani u toku svirke-izlaze tacno tamo gde treba. ALI...
GLUPAVA KLAVIJATURA NE CITA MULTISEMPLOVE. Cita txt bmp, wav i aiff i nista drugo. U editoru ne postoji opcija kojom bi mogao sample kit da se prebaci. Cak i kad bi ucitavao wav po wav ni to nam ne bi radilo posao jer glupava klavijatura ajd sto ne cita programe(sample regione, velocity layere, i ostalo) nego ne cita loop pointe ![]() ![]() ![]() Elem-meni prvo pade napamet da sam ja glup i da ne znam kako da dodjem do odgovora, proguglam i-definitivno ne moze. ![]() ![]() Ljudi ako neko moze da nam pomogne placam rucak
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Eto ja uzeh juče M3 od Pece na forumu. Sa sve Radiasom, FW i 256mb. Pa sad videćemo. Prvi utisak, kad sam ga kući uključio je da sam totalno zbunjen i da ništa ne kapiram.
![]() Ali dobro.. to tako treba verovatno.. . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Moje je (licno) misljenje da terati Fantom G da prima i pravi multisemplove, izlazi na slicno kao kad masinu za pranje vesa teras da bude mikro-rerna. To moze, ali za to sluze sempleri. kako hardverski, tako i softverski. A propos, taj soft koji pominjes, mislim da moze da se kupi kod Roland Planet u BGD-u, (Balkanska) Video sam osobu (o uzasa) koja prebacuje semplovanu harmoniku, gajde, i slicno u siroti Fantom, a posto imam osetljive organe za varenje, pobegao sam sa lica mesta...Ako na Fantomu G nema dovoljno boja i mogucnosti da se covek muzicki izrazi, onda ne znam gde ima. Imam ga vec 10 meseci, i jos nisam "preslusao" sve boje!
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
Pa dobro,uz svo uvažavanje muzičkih ukusa i opredeljenja ipak Fantom nema harmonike preko potrebne za jedan muzički pravac popularan u ovoj zemlji (Srbiji) a i šire...sve ostalo zaista postoji i semplovi su totalno nepotrebni ali harmonike se moraju dodati tako da...
@ allegrosteva Kolega,šta te konkretno muči? Nisam shvatio problem..."ne čita multisemplove"...koje multisemplove,sa koje sprave u kom formatu? Korgove sigurno ne čita tako da taj princip prebacivanja kao kod korga odmah u startu zaboravi...Fantom vidi wav i aiff format i u svakom semplu "spremljenom" za njega nosi informaciju o LOOP-u ROOT KEY itd...tako spremljeni semplovi se kasnije spremaju u multisempl...postoji tačna procedura za to a meni nije jasno koji vi problem konkretno imate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]() ![]() ne znam nista o rolandu bolje da ne pricam ![]() treba mi lova, a extrema necu da prodajem teska srca se odvajam od m3 :P tako da ako je neko zainteresovan da kupi 063 8752 760 sint je ocuvan nije nijednom ispao i ostalo :P ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Bolje se teska srca odvoji od Extrema...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fantom X8 ili Korg Extrim 88 | Nemania | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 23 | 29-11-2009 10:02 AM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |