|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Obzirom da još nisam naručio ni M3 a ni G, glasanje je još otvoreno...
![]() Pa eto.. ako ima još ljudi koji imaju iskustva sa ovim spravama, svaki komentar je dobrodošao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Fantom g,fantom g,fantom g!!!!!I da by the way ja sviram inace korga,a vec dugo bolujem za fantomom,puno je para!!!Na fantomu g sada postoji numericko biranje tako da za to ne moras da brines tu nije nista slabiji od korga.Sto se tice korisnika x fantoma ili ranijih njima je teze da se snadju jer je promenjen pristup klavijaturi potpuno.Par razloga za fantoma:Na m3 ne mozes da pravis terce a da svi tonovi rade tacno,na fantomu da i mozes jako lako i da ih transponujes,ne znam da li si cuo dist na fantomu,ako nemas gitaristu i volis da sviras gitare korg je tu bukvalno smesan u odnosu na fantoma.Efekt procesor je neuporedivo bolji na rolandu i mnogo pregedniji.Itd,itd...Jedina stvar u vezi fantoma je multi sample ucitavanje,treba ti fantom yase program i komp da bi ucitavao pojedinacne multi samplove,osim ako neces da ih pravis sam ili da od nekog uzmes vec gotov set i zadovoljis se time.
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Ljudi,
vec danima lupam glavu na ovu temu! G6 ili M3? Imao sam i Korgove solo sintove i workstatione, imam Fantom X6. Za live mi ipak vise odvogara Korgova organizacija klavijature, a iako mi dizajn stvarno nikad nije privlacio, niti sam mu pridavo paznju, M3 me je stvarno kupio. Kao da su ga dizajnirali ui Mac-u. S druge strane, Rolandovi klaviri i ostatak "B&B" boja je awesome! Ne znam... Sutra cu do Mitros-a.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Nemoj da se ljutis,ali ipak mislim da je smesno da pricamo o dizajnu kada je tako velika lova i kada su tako ozbiljne sprave u pitanju to je kao kada bi rekao audi mi je lepsi ali rols rojs je bolji,uzecu audija,mesas babe i zabe,mislim da je presudan zvuk i kako ti legne klavijatura i da ces jedino tako biti zadovoljan klavijaturom posle nekog vramena.I jos jedna stvar u vezi korga m-3.Prvo smesno je jer ima samo 256 mb za semplove,a drugo ima tonu funkcija koje su natrpane da bi se olaksao studijski rad sa njom konekcija sa kompom,kontroleri,karma koja ti veruj mi za live ne treba,a to kosta,a pritom ne znaci ama bas nista na svirci,imaj u vidu da korga volim najvise na svetu,budi oprezan!!!!
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sa te strane mi znači M3. Jer većinom i sviram te neke elektro zvukove. Nemam pojma još. Trebalo bi probati. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() Meni je glupo da bilo koga ubedjujem, jer ne mora da znaci ni da sam ja sam u pravu, ali prema mojim potrebama, Roland je bez sumnje prvi... Potrebe se razlikuju, ja nikada ne bih menjao Rolandovu npr. izradu za Korgovu Karmu, jer meni karma ama bas nista ne znaci za live, a izdrzljivost i cvrstina klavijature mi je recimo veoma bitna, jer stalno nosim klavijaturu... Meni je recimo bitno i to sto Roland ima oko 13 kila a Korg cini mi se oko 18-19 kg (76 keys oba) jer ne bih vise uzimao tesku klavijaturu u zivotu...meni recimo tih Rolandovih 5-6 kg manje znaci vise nego da su na korg stavili tobogan, a ne Karmu... u svakom slucaju, daleko od toga da ces pogresiti sa bilo kojom i da ce ti se neko smejati sto sviras na ovoj a ne na onoj... sve se na kraju svodi da individualne potrebe i ukuse, a meni onaj korgov "plastic look" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Probao sam obe sprave, posto u Mtrosu stoje jedna preko puta druge.
Da vas ne smaram, brzo sam prelomio i kupio G6. Super je M3, gusto, nema sta. Ali opet, nekako kao da mu nedostaje nesto. G6 - kristalno cisto, dodato mnooooogo sjajnih padova koji su mi nedostajali, synth lead-ova koji su mi takodje nedostajali, a svi zvuce WOW! Kvalitete izrade (posto nisam vise upaljen da menjam klavijaturu jednom godisnje) je definitivno na stani Roland-a. Ne zelim da pljujem M3! Bio sam vrlo blizu odluke da ga kupim, pa ne verujem da je greska ako se neko opredeli za ovaj instument, rado bih ja imao oba! Ali, posto vec moram da se opredelim za jedan, onda je taj jedan G6!
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Imam isti problem sa Korg-om. Upravo iz tog razloga sam se strasno presao kad sam kupio Pa2x, iako sam razmisljao o Tyros-u. Ispostavlja se (sto mozes da vidis po forumima) da im diode crkavaju svakodnevno, a vec sam 3. u gradu kome je crkla ploca, ciju zamenu u servisu naplacuju 400e! Sto se M3 tice, siguran sam da nema Karmu, da ne bih ni dan razmisljao i kupio G6. Sada nemoj ti da se ljutis, ali ono koliko sam probao spravu, cini mi se da ipak moze da se koristi za live, naravno ne non-stop. Tu je prelomna tacka mog dvoumljenja. Sa X6 nisam bio zadovoljan samo zbog kasnjenja u promeni performance-a. Bio sam gotov da kupim G6, pa sam probao M3. Ipak me mami ta Karma. Ne znam...
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
izmedju korg m3 i fantom g ... fantom g,anyday
![]() Korg bre nije jos uvek prevazisao trinity ... niti je dalje odmakao. da ne bude zabune - ja sviram motifa.Imao sam i tritona i fantoma x... U motifa sam zaljubljenik,ali on nema padove kao sto ih ima fantom,koji su genijalno resenje ! A i zvuk korga...blago receno ne mogu da svarim . ali opet,to je moje misljenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fantom X8 ili Korg Extrim 88 | Nemania | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 23 | 29-11-2009 10:02 AM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |