|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
nastojat cu primjeniti koliko toliko ovoga... ali imam jos jedno pitanje za kraj... vezano je opet za kompresiju vokala... koje kompresore da koristim, znaci u kojem programu, cubase,adobe a.3, cool edit cak imam i ovaj waves diamond bundle... znaci koji savjetujete, naravno ako se to ne svodi sve na isto
hvala unaprijed
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderator
|
Quote:
Sto se tice kompresora,na vokalima se jako dobro cuje kad nesto ne valja,a kad je odlicno - onda je to "u redu"... Dakle,nije sve jedno i isto! Moras koristiti najbolje ili medju najboljim plug-in-ovima za vokal. Na zalost VST,DX i to je veoma tesko slusati i razumeti,kada jednom sednes za UAD,ali dobro... Imas nekoliko dobrih (upotrebljivih) plagova,bar koje sam ja koristio,e sad,znam da uvek ima more svega drugog ali meni je radilo. Dakle Waves sa onim G-bus kompresorom i Sonnox-ov EQ i Reverb... Nije los ni onaj URS bundle... "Mackie final mix" i danas koristim za na kraju celog snimka... U ostalom,uzmi pa sam probaj,pa ces tako saznati sta tebi radi posao... Citaj ovaj forum, ima gluposti a ima i dobrih stvari i treba biti svestan svega! Pronadji ovde na "produkciji i tehnikama postprodukcije" ,okacio sam snimke sa kanalima za vezbanje,pa skini i isprobavaj plug-ove, imas ziv bubanj,vokal,gitare,etc...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 14-09-2009 at 11:04 AM. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
|
![]() |