Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2009, 05:44 AM   #1
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Default Presonus Studio One Demo !!!!

http://forums.presonus.com/showthread.php?t=9642

probajte ovo je chisto ludilo

http://forums.presonus.com/showthread.php?t=9619

interesantni mali thread

honda - the power of dreams!!!!

Last edited by InsaneEyes; 03-09-2009 at 05:48 AM.
InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 10:57 AM   #2
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Presonus Studio One Demo !!!!

Ja skidoh neki dan, ali jos neprobah. Jel' ima smisla?
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 04:55 PM   #3
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

bogami za sada cini mi se da ima samotakko. brz lagan i stabilan maltene k'o riz'n, midi editing ludilo cisto, sve se obavlja u treptaju oka, moguci template shortcutova iz kjubejza, za midi je velicanstven ko u snu. nisam jos uvek probao extenzivno da editujem audio al za sada - masaker od softvera, valjda ce sve biti u redu.

Old 03-09-2009, 05:50 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
bogami za sada cini mi se da ima samotakko. brz lagan i stabilan maltene k'o riz'n, midi editing ludilo cisto, sve se obavlja u treptaju oka, moguci template shortcutova iz kjubejza, za midi je velicanstven ko u snu. nisam jos uvek probao extenzivno da editujem audio al za sada - masaker od softvera, valjda ce sve biti u redu.
Malo mi liči na Reaper 3.0, pogotovo ta lakoća importovanja instrumenata i insertovanja audio efekata na iste. Za razliku od Cubenda gde me u?asno smaraju MIDI kanali koji su razdvojeni od VST kanala... Opet, oni koji poznaju Logic ka?u da Reaper podseća na Logic. Jbmlg, u ?ivotu nisam imao dodira sa Logicom.

Ali ja koliko kapiram Lackyja zanima prvenstveno audio. Tu me pak nerviraju one envelope za automatizaciju, razmazio me Vegas sa onim template krivama na automatizaciji, pa me nervira ?to za bilo kakvu kompleksniju envelopu mora da se crta gomila tačaka. Ili nisam provalio foru. Dr?im se ja Vegasa jo? uvek, ni mene MIDI ne zanima ne?to preterano (mada bi bilo lepo da SONY ipak uvede makar primitivan MIDI u priču).
Old 03-09-2009, 06:15 PM   #5
milos
Pro Member

milos's Avatar

Sta nas palis bre!
Za mene je DAW wars odavno zavrsio...
milos is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 06:41 PM   #6
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
. Za razliku od Cubenda gde me u?asno smaraju MIDI kanali koji su razdvojeni od VST kanala... Opet, oni koji poznaju Logic ka?u da Reaper podseća na Logic. Jbmlg, u ?ivotu nisam imao dodira sa Logicom.
MIDI mu bash vuce na voyetru ili na logic, stvarno prija maximalno

jos audio da iztestiram veceras, al MIDI edit filing mi je kao da secem sushi rolnu nekim ludim nozem od soma ojra

dobra sam dobra devojka, jos samo u dawa da se zaljubium i bitcu najbolja!

Old 03-09-2009, 10:11 PM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

extra program!
branoy is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2009, 04:02 AM   #8
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Probao... bice genijalan, ali tek u nekoj narednoj verziji... probao sam da uradim aranzman u njemu, da ga isprobam, i onako... koncepcija vrhunska, ali jos uvek neki detalji smetaju... midi edit mi se ne svidja, da bi promenio neki od parametara moras da udjes u edit prozor, sama manipulacija midi notama je meni bzv. A dobra stvar je to da meni trosi poprilicno manje resursa nego Nuendo... i jedna subjektivna stvar, iako lep na prvi pogled, ume da dotuce posle sat-dva zbog onih boja, a narocito su odvratne boje za trake, koje inace ne mogu da se podesavaju...
P.s. Obratite paznju na sam zvuk, cini mi se da je dosta losiji u poredjenju sa Nunedom koji je poprilicno "konkretniji"... mozda tripujem
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2009, 09:08 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
a narocito su odvratne boje za trake, koje inace ne mogu da se podesavaju... (........) Obratite paznju na sam zvuk, cini mi se da je dosta losiji u poredjenju sa Nunedom koji je poprilicno "konkretniji"... mozda tripujem
He sad, to oko zvuka je već u domenu zena. I meni se čini da je "obliji" nego u Cubendu i Vegasu, ali to je normalno. I Soundcraft i MCI su različiti, pa sad ko ?ta voli to i pazari.

A boje traka mogu da se menjaju, uđe? u Console View (F3) i klikne? na ime trake, pa se otvori paleta.

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Old 04-09-2009, 09:51 AM   #10
kejkz
banned

Izgleda kao Cubase sa optimizovanom velicinom interfejsa. Nije lose, bice nesto od njega jednog dana.
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules