|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#15 | |
|
Moderator
|
Quote:
veliki RF problemi u Srbiji su najvecim delom "sanirani" unistavanjem srednjetalasnog predajnika Radio Beograd I, tokom bombardovanja... Kako su mi pricali... metalna kanta bez icega je "svirala sama od sebe" program sa radia blizu njegove antene... toliko o RF. EDIT: Za racunarske mreze izolacija koja je neophodna uopste nije skupa niti preterano znacajna jer je sam princip umrezavanja UTP ili STP kablom veoma otporan na smetnje... tako da to ni blizu nije isti problem kao sto je za audio frekvencije. I to sto si video je plastika sa naprskanim feritnim EMC bojom, obicno tamno sivom ili tamno braon... ili je taj feritni prasak pomesan sa plastikom pre livenja kanalica... to je solidna zastita za digitalne uredjaje siroke potrosnje. Frekventna karakteristika permeabilnosti feromagnetnih i feritnih materijala zavisi od tipa do tipa i ne moze svaki materijal da se koristi za svaki opseg frekvencija. Za audio frekvencije najbolji kompromis je pocinkovani gvozdeni lim Od toga mi, od pre nekog vremena, pravimo kutije za uredjaje, s tim sto gotovu kutiju od gvozdenog lima sa izbusenim rupama cinkujemo naknandno i tako nema prekida u sloju cinka zbog busenja rupa (tako isto radi Weiss i jos neki) pozdrav bogi
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|