Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-08-2009, 01:59 PM   #39
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Adam A6 vs KRK VXT6

Quote:
Originally Posted by alen View Post
.....jer sam bio kod nekoliko ljudi koji rade elektronsku muziku u sobicama od 10-tak kvadrata i gde je jednostavno malo veci monitor tu totalno nefunkcionalan......
Ne bih se slozio s tobom, a klijenti kojima sam ovo dole skoro radio ponajpre...

Ovi monitori dole su u sobici od "10-ak kvadrata"... full range od koliko hoces do 25kHz... 120dB prave u sobi k'o od sale, bilo koji muzicki materijal, bez cujne distorzije... bez cujnih divljanja sobe i stojecih talasa... i na merenjima u toj sobi se nisu pokazali lose... a soba je u osnovi bila 3.5x3.5m (kvadratni presek!) ali je sa namenskim akustickim tretmanom. Zbog svega toga... prilicno znam o cemu pricam. Pri tom je u pitanju skoro slican setup kao subwoofer sa satelitima... samo sto je to pravi trosistemski zvucnik, sa fiksnim polozajem woofera i time ocuvenom vremenskom uskladjenoscu, i adekvatnom i nepromenljivom skretnicom izmedju mida i woofera i jos kojechim...
vise o tome...
ovde -> http://www.rumski.com/forum/showthre...t=28935&page=2
ovde -> http://www.bozoel.com/component/opti.../lang,en/#1311
i ovde http://www.bozoel.com/component/opti...id,16/lang,en/

Znam... sve sto sada pisem prevazilazi jos vise okvire koje nam je covek postavio... i zato mislim da bi trebali da ostanemo u zadatim okvirima, a ne treba savetovati nesto sto NECE biti jeftino a pri tom najverovatnije nece opravdati ulaganja... kazem najverovatnije... sto ne znaci nikad... ali to sto nekom to radi... ne znaci da svako treba da potrci i kupi subwoofer zbog toga... u Srbiji ne moze da proba monitor u svojoj sobi, pa da ih vrati ako nije zadovoljan zvukom... setite se toga!

Pri tom za sve koji ovo citaju, imajte u vidu da sam par puta doziveo da cujem da "srpski akusticar" nudi klijentu subwoofer za Tannoy DMT15 (!) ili cak DMT215 (!!!) kao resenje za NEDOSTATAK bassa (!!!) na kraju, u "akusticki sredjenoj" prostoriji, posle zavrsenih radova...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules