|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#33 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
jbga...kako da das nekome "konkretan" savet? Da promeni akorde iz c dura u G dur? Da promeni kompresor na (lose ) odsviranom basu..? Da ubije pevaca? Pa meni niko nije davao savete kad sam poceo i kad sam dosao ovde....kupim plocu / CD, stavim sluske, slusam, analiziram....izbor zvukova, aranzman, ko sta svira, koji instrument sta svira i kad...zasto je to ovako i onako..koji reverb itd..sve se to cuje. I tako vremenom pokapiras kako sve to radi zajedno i u tom nekom analiziranju / inspirisanju / kopiranju dodas nesto svoje i polako razvijes svoj stil... Mozda bi i vise uradio da sam znao da sviram (Slowstar me molio da mi pokaze note svojevremeno,a li ja nisam hteo !!) A mozda i ne bi...znam ljude koji mega sviraju - ali ideje niks! Nula!! Mnogo su optereceni "pravilima"... Svaka pesma je kao knjiga - sve moze da se procita (ako znas da citas)! neko procita i pravu knjigu pa nema pojma o cemu se radi...u pesmi se cita izmedju redova... 100 puta sam spomenuo susrete sa ovdasnjim A&R likovima koji bukvano slusaju tvoj rad prvih 45sekundi do minut!! Ako sve nije na mestu - ostav!! Na popravni...ako sledeci put "padnes" - nikad nece da te zove vise... Dok sam malo aktivnije radio muziku, nije bilo pravila..samo "osetis: kad nesto valja, kad je miks/produkcija/aranzman gotov. Problem je sto 99% ljudi to NEMOZE da oseti. To se ne da nauciti... bas sam se raspisao (inace kopiram neke libraries 6 x po 1 TB !!! pa sedim i dosadjujem se....)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow | DaBear | Razno | 57 | 21-06-2009 08:51 AM |
Black Lion Audio | Goran | Computer Hardware | 2 | 16-11-2006 01:55 AM |
monitori: Emes Black serija | dr.Ru | Monitoring | 4 | 27-11-2004 05:46 PM |