Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2009, 02:51 PM   #11
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Default Re: Opet Black Eye Peas !!!

Quote:
Originally Posted by dabear View Post
kvalitetna elektronska muzika?
Ja nebi nazvao black eye peas elektronskom muzikom...a ni lady gagu, bogami..
Jeste da koriste sintije i smplova i kompjutere ( a i struju) ali to je pop muzika.!
+1
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 03:09 PM   #12
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
sto ti crnci danas zvuce ko Eifel 65 i prezioso iz 2000 ..... to mi je malo bedasto...
http://www.youtube.com/watch?v=gSGPcEk4-Lk

:/
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 03:15 PM   #13
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
pa da... o tome i pricam ...
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 03:29 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
uvek je postojao "bunt" kod mljadjih, tipa: ovo svi slusaju, nemaju pojma, ja znam sta valja i slusam nesto drugo..
Davno sam prestao da "analiziram" muziku..."jao, pazi bas! vidi ala pumpa kompresor, kako udara itd.." tako se ne slusa muzika.
moram da se ukljuchim, jer sam se sa tobom uvek dzapao oko ovoga.. i stalno si zavrshavao sa tom tezom, ne uzimajuci u obzir to da stvarno slusham ono shto mi godi a ne ono shto je manje poznato..

ajde uporedi ovao bep sa majkl dzeksonom iz 2000te na primer... shta ti je bolje?

ajde probaj da uporedish (kad smo vec kod hip hopa) neshto shto je na vrhu top liste trenutno (ne pratim, tako da izvuci ono shto mislish da je rap) i uporedi sa bilo kojom pesmom q tipa, slum village-a i slichno..

i na kraju krajeva, kad vec prichamo o pravljenju hitova, skidanju tudjih pesama i o uporedjivanju.. uporedi ono shto si nekad kachio na forum i nazvao ga "zak razghrav mix", i ono shto je posle perun (valjda?) uradio za kebu..

shta je bolje?

nishta protiv peruna, naravno.. nije radio pesmu za sebe, on se vec dokazao u tome da ume da odradi do jajca stvar.. ali ova stvar zvuchi kao nedovrshena pesmica

kao sve pesme od bep (i onoga shto je will producirao) u poslednjih ne znam koliko.. jer je bilo bitno samo da kazu bum bum pau i imace svetski hit, nisu morali chak ni matricu da chukaju..

Quote:
sto puta sam rekao..svi koji "znaju kako i znaju bolje"..karte su jeftine, (?150) sedite u avion, pa lepo u Englesku, Nemacku ili Ameriku, pa pokazite sta znate...bilo na underground sceni ili mainstream..sta bilo, sve moze!!
nije to tako jednostavno, i vrlo dobro znash i sam to.. i nikad nisam mogao da razumem kako mozesh tako da se gadjash sa tim dechijim replikama kad vec imash matoro kefalo koje je dosta videlo/shvatilo/iskusilo/nauchilo..

nije tako jednostavno uspeti ni u svom gradu makar bio odlichan muzichar..
Old 11-08-2009, 03:55 PM   #15
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

ovde se mesaju babe i zabe

uporedjivanje muzike koja je pravljena za 14godisnjake sa nekom drugom muzikom koja nije pravljena za top liste. sta je bolje? ono sto se bilo kom svidja je dobro, ono sto zaradjuje velike pare ne znaci da je i najbolje..bar ne u danasnje doba

svaka cast muzickoj industriji i Bilbord top listama - ali je upravo to i razlog zasto je vecina "dobre" muzike/muzicara pobegla od takvog rangiranja i te industrije...uzmi neki izvorni stil, prilagodi ga mediokritetskom ukusu, pojednostavi, sazvaci, daj na tacni, ne ostavi prostora slusaocu jer si mu sve rekao/naredio i dobices no1 hit singl..srecom pa ima ljudi koji se interesuju i za nesto drugo..nazalost u manjini

muzika koja je na top listama je poseban svet za sebe, nekom je to jedino merilo, nekom ne znaci nista
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 04:39 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

@ Heatman & Roginator - pa valjda ste primetili trend, gde Amerikanci sampluju Evropske hitove...pocela je valjda, Rhijana..sa samplom od onih Rumuna...njima je sve iz evrope egzoticno i ne kapiraju da je cak i ovde to ljiga!!
Pa Florida, je popizde kad je saznao da je "You Spin me round" koju je samplovao za svoj prosli hit, veliki gay hit!! Nije imao pojma.!! Ono kao, macho, crnja, misici, gangsta..i gay pesma !! he,he..

@ Heatman - za ovo drugo...kad je Jackson harao, BEP nisu postojali..kad je bio Zeppelin, nije bilo Iron Maidena, itd..to se nemoze uporedjivati, a i cemu?
q tip, Slum Village - nikad cuo?
Za tog Raghava si nesto pobrkao - NIJE moja pesma, ja sam radio DODATNU produkciju za 7" singl i REMIX...a original je i tekako nedovrsen i prazan. Disko kuca je dobila bas to sto je trazila (i vise!!) bili su vrlo happy!!

A kakve veze Perun ima sa svim tim - ????????

A sto se tice uspeha u svom gradu...hteo ti ili ne (a i svi ostali) - uspeh se SVUDA po svetu meri brojem prodatih ploca i brojem koncerata / brojem ljudi na tim koncertima.
Ja nisam uopste rekao da je to vrh vrhova, samo sam se (i ja!!) zapanjio da je ta kombinacija club muzike / hip hopa-rapa toliko uzela maha i napravila takav uspeh.

kad rece svoj grad....Nisu za dzabe nasi smislili ono "bolje prvi u selu nego zadnji u gradu!!"

he,he..nista nije lako, ALI nije ni tesko. Kod stotine nasih koje sam sreo ovde, koji su dosli kao da rade nesto oko muzike, ne postoji ni GRAM interesovanja i razumevanja scene / industrije u kojoj bi hteli da rade ili da se ubace...i onda posle mesec dana.."ma sranje je ovde...nemaju pojma...itd"

ehhm.......bas lep thread!! Ajmo sad raspali po pluvanju.....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 04:59 PM   #17
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Jako osetljiva tema kao i prosli put,nije se doslo do nikakvog zaklucka.Po meni su top liste poslednji pokusaj velikih izdavackih kuca da uzmu koji dinar,odavno sam prestao da ih pratim i mislim da to nije nikakvo merilo vrednosti bar sto se kvaliteta muzike tice.Sa druge strane oni uzese lovu,poseduju palatu i jahtu, pa se ti jb.
Raja vole laku notu.
Prvo se sokiras kada cujes koliko je novi hit los,posle se ne obazires na to,onda uhvatis sebe da djuskas uz to,a na kraju kada se pojavi novi hit koji je jos gori,kazes e al' je ona stara stvar bila dobra.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 05:15 PM   #18
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
@ Heatman - za ovo drugo...kad je Jackson harao, BEP nisu postojali..kad je bio Zeppelin, nije bilo Iron Maidena, itd..to se nemoze uporedjivati, a i cemu?
istina.. ali takodje je istina da je chak i madona tada imala po koju hit pesmu koja moze da se slusha i 20 godina kasnije.. standardi su drugachiji i sada samo crpe muziku do maksimuma.. o tome ti pricham.. ne mogu da serem o dobu pre no shto sam se rodio, ali za mog zivota promenilo se nekoliko trendova u muzici.. i to samo zasto shto su muzli istu do poslednje kapi.. shta se desilo sa grunge-om? isto kao i sa hip hopom 2000. i 2001.

i poslednji pokushaj da se zaradi na nekom zalazecem pravcu je stapanje sa popom i obradjivanje starih hitova.. uvek bilo i uvek ce i biti tako.. house je iscrpljen na isti nachin i zato ima sve manje dobrog house-a..

ja samo pokushavam da kazem ono shto je everlast rekao u proshlom postu.. nekome je billboard merilo a nekome je muzika koja stvarno zivi.. bio to metal ili jazz..

ja pokushavam da ti kazem da se bep-a za 10 godina niko nece secati..

jbg dark side je bio koliko beshe? 80 nedelja prvi na listi najprodavanijih albuma? shto to nije merilo? "drugo vreme"? pa dobra muzika je dobra muzika.. nebitna dimenzija, kao shto je vreme, ne postoji za nju..

Quote:
q tip, Slum Village - nikad cuo?
oh no you didn't..

lupi search na youtube-u slum village - climax (najkomerc njihova pesma, ali odlichna na svoj nachin) a za q tip-a me zezash..

evo da se ne muchish, evo ti linkovi.. mada smara me riknuo mi chrome pa mi je sad firefox kao sa druge planete:

http://www.youtube.com/watch?v=2uu-myaGeJY q-tip sa poslednjeg albuma (2008)

ova dva su ti slum village:

http://www.youtube.com/watch?v=wp_nleAHxrE

http://www.youtube.com/watch?v=NgV3n7sd34w

sve shto su uradili itekako mogu da se vrte u klubu (mada bi verovatno doshlo do spontanih orgija)
Quote:
Za tog Raghava si nesto pobrkao - NIJE moja pesma, ja sam radio DODATNU produkciju za 7" singl i REMIX...
nemam pojma.. vrlo moguce, loshe mi je pamcenje poslednjih par godina

Quote:
a original je i tekako nedovrsen i prazan. Disko kuca je dobila bas to sto je trazila (i vise!!) bili su vrlo happy!!
josh bolje! (iako je po meni prilichno puna pesma za taj zanr)

samo dokaz da sada izdavachke kuce rade po principu: shto vishe u kracem vremenskom periodu - to bolje.. i naravno, da bude shto jednostavnije.. "sigurica" kako se to u mom kraju kaze.. shto jednostavnije, to lakshe za pracenje i manja mogucnost da se promashi ono shto muzika zeli..

Quote:
A kakve veze Perun ima sa svim tim - ????????
http://www.youtube.com/watch?v=WgemKdi4anU

ko je radio ovo?

josh jednom, nishta protiv peruna jer mi je potpuno jasno zashto se takve stvari rade.. i ja bih to za lovu radio, tako da nisam u poziciji da serem kako ne volim..

i ako nije perunovo delo, ondak mi reci ko je? poshto sam ja tako skapirao..

Quote:

A sto se tice uspeha u svom gradu...hteo ti ili ne (a i svi ostali) - uspeh se SVUDA po svetu meri brojem prodatih ploca i brojem koncerata / brojem ljudi na tim koncertima.
istina.. tako se meri uspeh.. a to i dalje ne mora da znachi da je i dobra muzika.. zar ne? dobra muzika se meri vremenom, kao shto vec rekoh negde gore..

Quote:
Ja nisam uopste rekao da je to vrh vrhova, samo sam se (i ja!!) zapanjio da je ta kombinacija club muzike / hip hopa-rapa toliko uzela maha i napravila takav uspeh.
pa bilo je ochekivano.. i logichno je.. npr, poslushaj connect - totalno to (sad su uradili i spot za pesmu) chim sam chuo znao sam da ce biti ubica na hrvatskoj sceni.. (evo ti i linka: http://www.youtube.com/watch?v=XHGncF33zI8) chak shta vishe, pesma mi je odlichna, za razliku od bum bum pow itd jer su se stvarno potrudili da urade neshto malo drugachije ali opet komercijalno (da ne kazem pitko).. elem, svaki zanr na kraju tezi ka tome.. (da se zaradi josh malo love) pa su tako rnb/80's pop zvezde pochele da rade pop albume koji samo prate trendove a ne postavljaju iste.. samo ne bi li sa shto manje truda zaradili lovu

Quote:
kad rece svoj grad....Nisu za dzabe nasi smislili ono "bolje prvi u selu nego zadnji u gradu!!"
hahahah.. i to je uspeh, da znash..

Quote:

he,he..nista nije lako, ALI nije ni tesko. Kod stotine nasih koje sam sreo ovde, koji su dosli kao da rade nesto oko muzike, ne postoji ni GRAM interesovanja i razumevanja scene / industrije u kojoj bi hteli da rade ili da se ubace...i onda posle mesec dana.."ma sranje je ovde...nemaju pojma...itd"
zato shto se vecina zalece.. ako si lik koji tezi tome da radi muziku za svoju dushu (po uzoru na ono shto voli da slusha) i ne zeli da se odvaja od toga, necesh imati uspeha.. zato bolje sedi kuci, radi za svoju dushu.. i ako prodje proshlo je.. ako ne, nisu ti drugi krivi..

Quote:

ehhm.......bas lep thread!! Ajmo sad raspali po pluvanju.....
ja se nadam da se nece razviti tema na taj nachin.. ja sam vishe za konstruktivnu raspravu (koliko god moze biti konstruktivna rasprava na OVU temu)

poz

Last edited by HeatMan; 11-08-2009 at 05:21 PM.
Old 11-08-2009, 05:16 PM   #19
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Meni jedino sta smeta u svemu ovome je da je neko proglasio kao veliku mudrost shvatanje da ono sto se najbolje prodaje i sto ima veliku masu porosaca iza sebe je i najbolje. To je stvarno velika mudrost.

Sve ostalo se diskredituje i sve ostalo je u stvari "luzerski"

Znaci, po toj logici, treba da mislim da takav rezon moze da se prenese i u ostale sfere - najbolji su filmovi od onih koji najvise zaradjuju, koji su dobili sve moguce nagrade itd. Ostalo je bezvredno

To je logika po kojoj se diskvalifikuje gomila stvari - ono sto uspe da se proda u veliki broj primeraka, sto je novo i drugacije je napredno i bolje

Pa sam hiphop je krenuo kao alternativa i bio "ilegala". Danas je to razvodnjena forma koja se pakuje u decje recenice, sa cheezy melodijama

Odavno je shvaceno da se sve najbolje prodaje najmladjem uzrastu i da su tu pare

Vidim ja da je McDonald's stalno pun, pogledam da vidim strukturu gostiju, a ono isti oni koji slusaju BEP

Ipak mi je drazi leskovacki rostilj, nema tu nekih para i industrije, ali mi draze kad vidim da visi beli luk i susene paprike, nego klimatizovan, ultra-sredjen prostor, gde mi prodaju dva spojena jaffa keksa i nazivaju to pljeskavicom
Nekako me "ne dira" to sto imaju lanac toga po svetu i sto su jako popularni, a i na svim top-listama iznad leskovca
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 06:26 PM   #20
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

da, Keba je mega-plagijat Raghava, ja sam se smejao od srca kad sam to cuo prvi put, jer imam DaBear-ov remix na laptopu. Ali kompletna domaca turboscena krade od komshiluka, i to opushtares.

....mada chudno mi za BEP. Prvi radovi su mi udarali do jaja, sve vise se pretvaraju u... ne znam.. nesto... sto mi nikako ne udara, a chartovi rastu. Neko je tu lud mada kontam da je klincima do jaja, sumnjam da neko over-20y otpada na ove nove stvari....

pozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)

Posting Rules