|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#40 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja sam prokomentarisao zato sto je to PROBLEM... pogotovo za nekog ko ne zna za problam i naivno ocekuje da na toj sofi stvarno nesto cuje kako valja... U Hammeru si video barske stolice... i slusanje na tom mestu je nesto malo losije za stereo od slusanja na mixing poziciji... mislis li da se to slucajno desilo? Bice da sam "neposlovan" kada sam i o tome brinuo... ---------- EDIT: Ma ne obracaj paznju na to sta ja pricam... verovatno lupetam svasta... medjutim i pored toga svaka knjiga koja opisuje difuzore navodi da pozicija coveka u odnosu na difuzor mora biti najmanje 4 talasne duzine donje granicne frekvencije... sto ovde nije zadovoljeno... nikako.. a voleo bi da ti neko od clanova foruma prenese iskustva slusanja neposredno ispred difuzora (vrlo su "zanimljiva")... prema tome, sta god bilo, kakve god studije ta ekipa pravila, i kakve god bendove ti studiji snimali, to je pokazatelj njihovog poslovnog uspeha.... i jedino to... a difuzor ce praviti probleme kada si blizu i ovde u Srbiji i tamo, poslovno uspesnima i onima malo manje uspesnima.. niko nije imun na tu pojavu... a njihov poslovni uspeh nema nikakve veze sa tim.... pricamo o akustici studija a ne o "kako uspeti u mizickom biznisu". A sto se tice trpanja sofa svuda gde se stigne... obrati paznju na studije gde su doticne sofe ODMAKNUTE od zida i zadnjeg difuzora poprilicno (metar ili dva)... e onda ekipa koja tako radi, radi korektno i ne povladjuje neupucenom gazdi... pravi muzicki studio a ne enterijer i scenografiju muzickog studija. Inace ja ovako kako sad pisem, usput tako i mislim i govorim i radim svakodnevno... pa bi bilo malo preterano da sada zbog neke ekipe koja radi akustiku za studije koji snimaju neke bendove i spominju se u magazinu... "zaboravim" i na knjige i na iskustvo. -------- pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Cool Rode NT4 Recording | Tiki the Boyler | Recenzije | 5 | 21-12-2006 08:17 AM |
Cool Edit Pro 2.0 pomoch | loadedmutha | Audio Software | 4 | 14-10-2006 06:10 PM |