|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Interesuje me kako snimate klarinet u studiju a kako na bini? Negde sam nasao da ga treba ozvuciti sa dva mikrofona, jedan ispred a jedan iznad instrumenta. Da li je ovo tacno i koliko udaljiti mikrofone?
Trenutno posedujem Rode NT2a i Sennheiser MD441 mikrofone, koji gde da postavim i na koliko udaljenosti? Koju usmerenost na NT2a da stavim (Omni, Cardiod, Figure 8)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Imaj u vidu da se dublji tonovi čuju mahom iz tela, a srednji i visoki mahom iz izlaznog otvora. Opet, ako izabere? da snima? sa dva mikrofona, onaj koji bude hvatao telo će pokupiti gomilu ?umova samih klapni.Tako da preporučujem jedan mic ali postavljen imajući u vidu sve gorepomenuto. Pozdrav
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ma kako izgledalo, klarinet je dosta "glasan" instrument koji uz to radi na "vazduh".
Glasan znaci da u dobroj meri podstice reverberaciju prostorije, sto trazi sobu bez anomalija i sa lepom "bojom" Kad sam rekao da radi na vazduh mislim prvenstveno na problem zvani "duvanje u mikrofon" koji moras izbeci ja obicno u studijskim uslovima postavljam na skoro sve duvace mikrofon iznad i malo ispred instrumenta, da 'vata ceo instrument (*ako bas mora, da se ne bi okretali za mikrofonom, postavim im jedan za "metu" kako bi ga ciljali instrumentom). to zvuci ovako: http://rapidshare.com/files/253323545/cl_dir.mp3.html Snimano je u istoj sobi sa akusticnom ritam gitarom ali ne u stereo tehnici (razdvojeni paravanom)
![]() ![]() ![]() Last edited by Boki_R; 08-07-2009 at 10:05 AM. Reason: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
live snimanje u fl | dmhmaestro | Tutorijali | 4 | 30-08-2009 10:45 AM |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Snimanje fagota...? | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 29-03-2008 04:55 AM |
PC snimanje gitare | zadresar | Gitarska Produkcija | 2 | 26-02-2008 06:48 PM |