|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
poslusao sam AMT SS-20.
dobar je za taj neki hevi fazon. meni treba vise od clean-a do crunch-a. iz istog razloga odustajem i od h&k (isto previse heavy za moj ukus) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Zoom radi isto to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
dakle, treba ti speaker movement.. amp+speaker+mic= ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ipak, do sada nisam nasao nikakve primere clean i crunch, a to je ono sto meni treba. Reinhardt, potpuno si u pravu. Ali obzirom da nemam mogucnost da budem glasan, primoran sam na laznjake ![]() Jedino sto me zaista odusevljava od varijanti bez mikrofona je ovo: http://www.tonehunter.de/custommade/...er.htmlnaravno, uz to mi treba i dobar gitarski preamp, recimo vox-ov koji smo pominjali. Ukupna cena i jednog i drugog: oko eur 1500.- Za sada mi je ovo (spl transducer + vox pream) dobitna kombinacija, bar po onome sto sam cuo. Poslusao sam opet line6 x3pro: nije lose, ali je osetna razlika u odnosu na spl-ov transducer... spl-ova spravica simulira zvucnike zaista neverovatno autenticno. sve je tu: talasanje vazduha, prostor itd. poslusajte na sajtu, imate nekoliko mp3-ova... ima li neko, ko ce da me podrzi, da odobri ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
To ti je izolirani zvučnički cabinet, znaci zvucnik unutra, unutar izolirane 'kutije' i mali pokretni stalak za mikrofon... ne čuje se vani a možeš odvrnuti pojačalo u sobi... Ima i sistema sa pločama, dakle da staviš postojeće pojačalo unutar akustičkih panela te tako smanjiš zvuk pojačala. Ako imaš pojačalo čiji zvuk ti je odličan, a želiš ga snimati na tiho, ovo ti je dobra ideja... Quote:
Imaš još neke stvari... recimo hotplate uređaj, koji ti smanjuje izlazni sound pojačala pa možeš dobiti zasićen sound na tišim volumenima. Imaš behringer aktivni di, koji služi kao uređaj koji staviš između pojačala i speakera, te ti on šalje izlazni signal na linijskom levelu... Dakle, možeš poslati signal iz tog voxa kroz behringer i snimiti taj singal u komp, dobro je što na ovaj način snimaš i zvuk power lampi... a s druge strane staviš bilo kakav gitarski zvučnik te ga izoliraš da se ne čuje... Samo naravno, pazi na omažu zvučnika, speakera... Quote:
Njihove simulacije su često na razini današnjih besplatnih pluginova... Line 6 koristi iste simulacije već godinama, samo ih pakira u drugi uređaj... Ja imam line 6 simulacije i najdraže su mi, ali prvenstveno zbog jednostavnosti i tog nekog karakterističnog zvuka koji i ne trebaš gledati kao simulaciju nečega, nego baš kao line 6 sound... kao i fleksibilnosti vst formata... Ali trenutno radim reamping kroz lampaške glave i 412 box... line 6 je blizu pravoj stvari, ali kad naslažeš više gitara, ima određeni prizvuk... i fali ona agresivnost...nekako su meke... Mislim da su line 6 uređaji korišteni i na mnogim svjetskim albumima nekad kao standard... Danas ljudi hvale stvari poput revalver plugina i slično, zbog gomile opcija i sounda koji više zvuči kao pravo pojačalo... Quote:
Što se tiče pretpojačala, ti želiš neki retro sound pretpostavljam... impulsa kroz koje bi provlačio signal pretpojačala ima gomile, ali teško je naći baš neki koji ti odgovara... često su snimljeni u amaterskim uvjetima i sadržavaju određen sound prostorije... Mislim da ti je dobro riješenje neko lampaško studijsko pojačalo od par wati i malim speakerom... njega možeš odvrnuti jako i u sobnim uvjetima, te ozvučiti a sigurno ima modela koji zvuče super za to što ti tražiš... Ta pojačala su inače i rađena za studijsko snimanje... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 15-05-2009 at 12:56 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Line 6 samplovi na njihovom siteu zvuče bezveze, a s druge strane ljudi znaju izvući super sound, mnogo bolji od tih koji služe za prezentaciju... Isto često vrijedi i za druge pluginove... Dobro zvuči ovo od spl-a... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 15-05-2009 at 01:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
MD, mnogo hvala na veoma korisnim informacijama. Da li imas neke linkove, gde bih se mogao vise informisati o tim stvarima (hotplate, iso cab).
Sve mi zvuci jako logicno, ali ne znam odakle da pocnem (novo za mene). Moracu malo da procackam po internetu, da saznam vise o tome. Posebno mi je drago, sto u tvoj scanariju ipak mogu da iskoristim mog vox-a! mnogo hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
kojeg malog lampasa predlazes?
Last edited by Radisa; 16-05-2009 at 04:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
aj da uletim iz vedra neba ovako.. ako ti ne treba neshto pretera tvrd zvuk, mishljenja sam da ti chak i ne treba nikakav procesor.. sad sam probao amplitube fender.. i twin reverb je odlichno odradjen! vibroluks je ok.. takodje ima nekih besplatnih plugova.. imitacije jvm800 koji radi skroz korektno.. moze dobar crunch svuk da se izvuche.. predlazem ti da se prvo igrash sa tim pa tek onda da se zalecesh u kupovinu ako ti ovo ne radi posao.. revalver kolko vidim po postovima nekih ljudi dobro odradjuje overdrive, i ako se meni ne svidja sound koji pravi.. s' toga, vidi, probaj, igraj se, pa javi dal ti zadovoljavaju potrebe
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opterecenje procesora | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 7 | 29-11-2004 04:18 PM |