Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2009, 02:41 PM   #21
Radisa
Junior Member

Default Re: Kupovina studijskog gitarskog procesora: koji?

poslusao sam AMT SS-20.
dobar je za taj neki hevi fazon.

meni treba vise od clean-a do crunch-a.
iz istog razloga odustajem i od h&k (isto previse heavy za moj ukus)
Radisa is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2009, 02:58 PM   #22
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by dejankuki View Post
Eh, da.. obavezno pogledaj ove nove Zoom-ove G serije.. znaci G7.1 i G9.2 meni je to vrrrlo ozbiljno..
+1

Quote:
Originally Posted by ProkDu View Post
Digitech RP-500

USB veza ti dozvoljava prenos 24-bit informacije bez gubitka
Zoom radi isto to...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2009, 11:38 PM   #23
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Radisa View Post
radim sa Rig-oljetom. U njega ulazim sa lampaskim pre-ampom.
Nije lose, imas milijardu mogucnosti. Ali fali mi zivota i vazduha.

dakle, treba ti speaker movement..

amp+speaker+mic=!!
Old 15-05-2009, 12:50 AM   #24
quake
Banned

Quote:

Da li je ko koristio ovo: Hughes & Kettner Tubeman?
ima dobre ocene na:
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Hughes+&+Kettner/Tubeman+2/10/1

samo ja vise verujem vama nego onima na harmony central-u
Ja sam okacio mali demo H&K tubeman-a dvojke pre nekog vremena,ovde je http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25633.Moze svasta u raznim kombinacijama da se izvuce iz njega ali ono sto je najbitnije je da imas zdrav ton u startu ako ga provlacis kroz dobre konvertore.Pozdrav
quake is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 06:41 AM   #25
Radisa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Ja sam okacio mali demo H&K tubeman-a dvojke pre nekog vremena,ovde je http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25633.Moze svasta u raznim kombinacijama da se izvuce iz njega ali ono sto je najbitnije je da imas zdrav ton u startu ako ga provlacis kroz dobre konvertore.Pozdrav
Zvuci autenticno u tom heavy domenu.
Ipak, do sada nisam nasao nikakve primere clean i crunch, a to je ono sto meni treba.

Reinhardt, potpuno si u pravu. Ali obzirom da nemam mogucnost da budem glasan, primoran sam na laznjake

Jedino sto me zaista odusevljava od varijanti bez mikrofona je ovo:
http://www.tonehunter.de/custommade/...er.htmlnaravno, uz to mi treba i dobar gitarski preamp, recimo vox-ov koji smo pominjali. Ukupna cena i jednog i drugog: oko eur 1500.-
Za sada mi je ovo (spl transducer + vox pream) dobitna kombinacija, bar po onome sto sam cuo.

Poslusao sam opet line6 x3pro: nije lose, ali je osetna razlika u odnosu na spl-ov transducer... spl-ova spravica simulira zvucnike zaista neverovatno autenticno. sve je tu: talasanje vazduha, prostor itd.
poslusajte na sajtu, imate nekoliko mp3-ova...

ima li neko, ko ce da me podrzi, da odobri da kaze: "to je to, kupuj"?
Old 15-05-2009, 12:49 PM   #26
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
@MD, potpuno se slazem. Nazalost nisam bio dovoljno objasnio za sta mi treba. Ne treba mi procesor u smislu da ima milion efekata. Treba mi najbolja moguca emulacija lampaskog pojacala. I to da bih izbegao ozvucivanje pojacala (ovi Svajcarci bi me lansirali na mesec).

sta je to "iso cab"?

To ti je izolirani zvučnički cabinet, znaci zvucnik unutra, unutar izolirane 'kutije' i mali pokretni stalak za mikrofon... ne čuje se vani a možeš odvrnuti pojačalo u sobi...

Ima i sistema sa pločama, dakle da staviš postojeće pojačalo unutar akustičkih panela te tako smanjiš zvuk pojačala.

Ako imaš pojačalo čiji zvuk ti je odličan, a želiš ga snimati na tiho, ovo ti je dobra ideja...

Quote:
Inace, imam vox ac30, ali na zalost u naredno vreme necu moci da ga koristim za snimanje, kao ni bilo koje drugo pojacalo - zbog glasnoce i stanara.
Eto...

Imaš još neke stvari... recimo hotplate uređaj, koji ti smanjuje izlazni sound pojačala pa možeš dobiti zasićen sound na tišim volumenima.

Imaš behringer aktivni di, koji služi kao uređaj koji staviš između pojačala i speakera, te ti on šalje izlazni signal na linijskom levelu...

Dakle, možeš poslati signal iz tog voxa kroz behringer i snimiti taj singal u komp, dobro je što na ovaj način snimaš i zvuk power lampi... a s druge strane staviš bilo kakav gitarski zvučnik te ga izoliraš da se ne čuje...
Samo naravno, pazi na omažu zvučnika, speakera...

Quote:
Vidim da mnogi predlazete Line6. Pre nekih 15 godina sam kupio jednog od prvih zoom-va. Toliko me je iznervirala ta investicija, da se sada jednostavno bojim tih "svemogucih" masina, koje sve mogu po malo, a nista onako posteno i ljudski.
Ako želiš jedan dobar sound i to lampaškog pojačala, ne znam koliko će ti sprave poput line 6 tu pomoći...
Njihove simulacije su često na razini današnjih besplatnih pluginova...
Line 6 koristi iste simulacije već godinama, samo ih pakira u drugi uređaj...
Ja imam line 6 simulacije i najdraže su mi, ali prvenstveno zbog jednostavnosti i tog nekog karakterističnog zvuka koji i ne trebaš gledati kao simulaciju nečega, nego baš kao line 6 sound... kao i fleksibilnosti vst formata...
Ali trenutno radim reamping kroz lampaške glave i 412 box... line 6 je blizu pravoj stvari, ali kad naslažeš više gitara, ima određeni prizvuk... i fali ona agresivnost...nekako su meke...

Mislim da su line 6 uređaji korišteni i na mnogim svjetskim albumima nekad kao standard...
Danas ljudi hvale stvari poput revalver plugina i slično, zbog gomile opcija i sounda koji više zvuči kao pravo pojačalo...

Quote:
Izvinjavam se svima, ali nisam dovoljn objasnio moje potrebe. Zbog toga su i pristigli razni saveti.

Dakle, ono sto meni treba je:
- autentican zvuk, recimo u domenu pretendersa
- emulacija lampasa / simulacija pojacala
- hi quality, da mogu da sa tim zavrsim album

Sa Sans Amp-om (+vox) sam snimao album '96. super zvuk. Medjutim, cini mi se da se dosta stvari od tada pojavilo na trzistu.

dosta vas hvali Axe-Fx
pogledao sam cene i moram da priznam da toliko para ipak nemam. To je nekoliko puta skuplje od mnogih stvari koje ovde pominjemo. Verujem da je kvalitet. Isto i za mesaboogie rectifier
Je, axe fx je preskup... ali samplovi snimljeni s njim zvuče super...

Što se tiče pretpojačala, ti želiš neki retro sound pretpostavljam... impulsa kroz koje bi provlačio signal pretpojačala ima gomile, ali teško je naći baš neki koji ti odgovara... često su snimljeni u amaterskim uvjetima i sadržavaju određen sound prostorije...

Mislim da ti je dobro riješenje neko lampaško studijsko pojačalo od par wati i malim speakerom... njega možeš odvrnuti jako i u sobnim uvjetima, te ozvučiti a sigurno ima modela koji zvuče super za to što ti tražiš...

Ta pojačala su inače i rađena za studijsko snimanje...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 15-05-2009 at 12:56 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 01:00 PM   #27
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Poslusao sam opet line6 x3pro: nije lose, ali je osetna razlika u odnosu na spl-ov transducer... spl-ova spravica simulira zvucnike zaista neverovatno autenticno. sve je tu: talasanje vazduha, prostor itd.
poslusajte na sajtu, imate nekoliko mp3-ova...

Line 6 samplovi na njihovom siteu zvuče bezveze, a s druge strane ljudi znaju izvući super sound, mnogo bolji od tih koji služe za prezentaciju...

Isto često vrijedi i za druge pluginove...

Dobro zvuči ovo od spl-a...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 15-05-2009 at 01:10 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2009, 04:12 PM   #28
Radisa
Junior Member

MD, mnogo hvala na veoma korisnim informacijama. Da li imas neke linkove, gde bih se mogao vise informisati o tim stvarima (hotplate, iso cab).

Sve mi zvuci jako logicno, ali ne znam odakle da pocnem (novo za mene).
Moracu malo da procackam po internetu, da saznam vise o tome.

Posebno mi je drago, sto u tvoj scanariju ipak mogu da iskoristim mog vox-a!

mnogo hvala
Old 16-05-2009, 04:24 PM   #29
Radisa
Junior Member

kojeg malog lampasa predlazes?

Last edited by Radisa; 16-05-2009 at 04:33 PM.
Old 17-05-2009, 04:08 PM   #30
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

aj da uletim iz vedra neba ovako.. ako ti ne treba neshto pretera tvrd zvuk, mishljenja sam da ti chak i ne treba nikakav procesor.. sad sam probao amplitube fender.. i twin reverb je odlichno odradjen! vibroluks je ok.. takodje ima nekih besplatnih plugova.. imitacije jvm800 koji radi skroz korektno.. moze dobar crunch svuk da se izvuche.. predlazem ti da se prvo igrash sa tim pa tek onda da se zalecesh u kupovinu ako ti ovo ne radi posao.. revalver kolko vidim po postovima nekih ljudi dobro odradjuje overdrive, i ako se meni ne svidja sound koji pravi.. s' toga, vidi, probaj, igraj se, pa javi dal ti zadovoljavaju potrebe

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules