|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Ovisi za koju glazbu...
Line 6 ti je praktičnije sistem kartica/di i vst pluginovi... mozes koristiti svoj di i karticu... Vox tonelab mi nije nesto, mislim za žešću glazbu što sam koristio... nema previše modela i nije poput line 6 uređaja, koje možeš uvijek nadograđivati... Isto tako smatram da imaš gomilu besplatnih vst simulacija najrazličitijih zvukova gitara koji zvuce odlično... kao i onih koje kupuješ... Imaš amplitube metal, revalver... sve super stvari... Efekte ces ionako najčešće koristiti naknadno, pa ne vidim što ti treba multiefekt za usnimavanje... samim time sto su pluginovi najčešće kvalitetniji... Možeš uzeti malog lampaša za snimanje kojeg možeš ozvučiti...ali baš malenog studijskog... Dobre investicije su i lampaški preampovi na koje možeš kad snimiš stavljati impulse raznih cabineta... I to ti moze sluziti i za live svirku... Uzimati multiefekte samo zbog snimanja gitare se i ne isplati uz sve vst pluginove danas... Možeš za te novce uzeti dobar di ili karticu, preamp... Dakle super signal koji ces snimiti pa s tim mozes raditi... Naravno, ako imas super studio i sve ovo ili bar dobar signal za usnimiti, te imaš para, onda su ti neki već spomenuli neke skuplje sprave... ja ti preporučujem ono što smatram da je bolja investicija... ako nemas ovo gore navedeno... Dakle, dobar signal + vst pluginovi... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 13-05-2009 at 08:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Engl preamp za cijenu pod xta ili tonelaba je isto primamljiv... EDIT: Ako cijena nije bitna, onda uzmi neki iso cab i raznorazna pojačala ili ako već imaš neka, onda ta koristiš... ![]() ![]() ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 13-05-2009 at 09:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Axe-Fx.. svetlosnu godinu ispred line 6.. upravo smo snimili na njemu gitare za novi album (hi gain uglavnom) i zvuce opasno dobro
![]()
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ma mislio sam na autora topica... ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Zvuči koliko ko?ta... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
@MD, potpuno se slazem. Nazalost nisam bio dovoljno objasnio za sta mi treba. Ne treba mi procesor u smislu da ima milion efekata. Treba mi najbolja moguca emulacija lampaskog pojacala. I to da bih izbegao ozvucivanje pojacala (ovi Svajcarci bi me lansirali na mesec).
sta je to "iso cab"? *** Inace, imam vox ac30, ali na zalost u naredno vreme necu moci da ga koristim za snimanje, kao ni bilo koje drugo pojacalo - zbog glasnoce i stanara. Vidim da mnogi predlazete Line6. Pre nekih 15 godina sam kupio jednog od prvih zoom-va. Toliko me je iznervirala ta investicija, da se sada jednostavno bojim tih "svemogucih" masina, koje sve mogu po malo, a nista onako posteno i ljudski. Izvinjavam se svima, ali nisam dovoljn objasnio moje potrebe. Zbog toga su i pristigli razni saveti. Dakle, ono sto meni treba je: - autentican zvuk, recimo u domenu pretendersa - emulacija lampasa / simulacija pojacala - hi quality, da mogu da sa tim zavrsim album Sa Sans Amp-om (+vox) sam snimao album '96. super zvuk. Medjutim, cini mi se da se dosta stvari od tada pojavilo na trzistu. dosta vas hvali Axe-Fx pogledao sam cene i moram da priznam da toliko para ipak nemam. To je nekoliko puta skuplje od mnogih stvari koje ovde pominjemo. Verujem da je kvalitet. Isto i za mesaboogie rectifier Da li je ko koristio ovo: Hughes & Kettner Tubeman? ima dobre ocene na: http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Hughes+&+Kettner/Tubeman+2/10/1 samo ja vise verujem vama nego onima na harmony central-u ![]() Jos jednom hvala, isprobacu neke od vasih predloga pa cu vam javiti za sta sam se odlucio i da li ste me prevarili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Verovao ili ne, sans-amp je jos uvek u nekom vrhu za te stvari...
Mada, na trzistu je se danas pojavilo mnostvo stvari koje zele da preuzmu primat Tech21-inici.. e sad, ko sta voli.. ima in mnogo.. Jedan je taj H&K.. koji dobro radi i vrlo je flexibilan.. Onda dolazi Palmer PDI-09 u zadnje vreme mnogi hvale AMT SS-20 gitarski preamp.http://amtelectronicsusa.com/productpagess20.htmlRocktron Silver Dragon... .... etc etc.. Mada, stvarno bi ipak mogao da probasneki od softvera za emulaciju i tu mozes da biras.. sta hoces.. Amplitube, Guitar Rig, Revalver... GTR2 Simulanalog, i tako dalje.. opet i tu ima masa programa. ..
![]() |
#20 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nije lose, imas milijardu mogucnosti. Ali fali mi zivota i vazduha. da li ima neko iskustva sa pomenutim H&K? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opterecenje procesora | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 7 | 29-11-2004 04:18 PM |