|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
MD, mnogo hvala na veoma korisnim informacijama. Da li imas neke linkove, gde bih se mogao vise informisati o tim stvarima (hotplate, iso cab).
Sve mi zvuci jako logicno, ali ne znam odakle da pocnem (novo za mene). Moracu malo da procackam po internetu, da saznam vise o tome. Posebno mi je drago, sto u tvoj scanariju ipak mogu da iskoristim mog vox-a! mnogo hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
kojeg malog lampasa predlazes?
Last edited by Radisa; 16-05-2009 at 04:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
aj da uletim iz vedra neba ovako.. ako ti ne treba neshto pretera tvrd zvuk, mishljenja sam da ti chak i ne treba nikakav procesor.. sad sam probao amplitube fender.. i twin reverb je odlichno odradjen! vibroluks je ok.. takodje ima nekih besplatnih plugova.. imitacije jvm800 koji radi skroz korektno.. moze dobar crunch svuk da se izvuche.. predlazem ti da se prvo igrash sa tim pa tek onda da se zalecesh u kupovinu ako ti ovo ne radi posao.. revalver kolko vidim po postovima nekih ljudi dobro odradjuje overdrive, i ako se meni ne svidja sound koji pravi.. s' toga, vidi, probaj, igraj se, pa javi dal ti zadovoljavaju potrebe
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ostarices dok kupis procesor
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Taj amplitube fender je super... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Manje od ovoga nema nikakvog smisla jer je inferiorno u odnosu na bilo koji plugin i procesor do sada pomenut:
http://www.thomann.de/gb/fender_hot_rod_deluxe.htm Opet, u uslovima "kucnog" snimanja, najbolja je kombinacija nekog procesora poput Line 6 i navedenih pluginova, mada iskreno, ako i tu zelis ton i da izvuces neke feedback-ove, moraju da se odvrnu monitori u studiju i stvori se postena buka koja je otprilike iste snage kao i gitarsko pojacalo (pod uslovom da uopste imas monitore koji mogu da emituju takvu glasnocu). U suprotnom, dobijas malo sterilan zvuk koji ovde svi pominju. Ali ako tretiras bilo koji taj procesor kao i pojacalo i sviras na adekvatnoj glasnoci, mozes dobiti pristojne rezultate, ali tada, kazem ti, moras da suocis okruzenje sa bukom i to ne manjom od snimanja pojacala. Takva je priroda ovog posla...
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Pa čovjek već ima voxa, trazio je malo studijsko pojačalo od par wati...
![]()
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Moj savjet ti je VG-99 ja sam ga kupio i nisam požalio.
Akustaične skoro ko prave pojačala dobra, gitare strat tele LP P-90 i još dosta njih ima midi konverter ,terce sekste bez pol muke razne štimove gitara open-G open-D itd. Svi BOSS-ovi efekti na jednom mjestu. Najposlje pošalji email da ti pošaljen neke primjere kratkih demoa ŠEKI |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]() A moras sam vidjeti sto ti se svidja... ja to ne koristim, pa nemam pojma osim sto se moze cuti preko snimaka ili videa... a i da koristim ne bih ti preporučivao neki model, već sam preslusaj sve to pa odluci... Vidi naprimjer od Satrijanija signature, malo lampa?ko pojačalo od 5 watti... http://www.youtube.com/watch?v=tPPCZi2osK4 Ko?ta oko 600 eura... Orange tiny terror... http://www.youtube.com/watch?v=o7Gy2...eature=related Laney je izbacio novu seriju, Lionheart, ali nesto je jača od ovih... Sve to mozes nabaviti u Hr pa valjda i kod vas... postoje i jo? manja pojačalca, ali ne znam da su nabavljiva ovdje... ![]()
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tu ti je netko spomenuo reamping... Mozes snimati preko nekog simulatora (samo da imas osjećaj svirke, ali snimas clean signal) di signal u komp... Onda preko reamp boxa, mozes taj clean signal poslije provuci kroz tog voxa na nekoj drugoj lokaciji gdje ga mozes odvrnuti... Samo provuče? kroz vox i snimi?... mozda bi i susjedi mogli podnijeti buku pojačala kraće vrijeme... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opterecenje procesora | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 7 | 29-11-2004 04:18 PM |