|
|||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#23 | ||||
|
Senior Member
|
Quote:
To ti je izolirani zvučnički cabinet, znaci zvucnik unutra, unutar izolirane 'kutije' i mali pokretni stalak za mikrofon... ne čuje se vani a možeš odvrnuti pojačalo u sobi... Ima i sistema sa pločama, dakle da staviš postojeće pojačalo unutar akustičkih panela te tako smanjiš zvuk pojačala. Ako imaš pojačalo čiji zvuk ti je odličan, a želiš ga snimati na tiho, ovo ti je dobra ideja... Quote:
Imaš još neke stvari... recimo hotplate uređaj, koji ti smanjuje izlazni sound pojačala pa možeš dobiti zasićen sound na tišim volumenima. Imaš behringer aktivni di, koji služi kao uređaj koji staviš između pojačala i speakera, te ti on šalje izlazni signal na linijskom levelu... Dakle, možeš poslati signal iz tog voxa kroz behringer i snimiti taj singal u komp, dobro je što na ovaj način snimaš i zvuk power lampi... a s druge strane staviš bilo kakav gitarski zvučnik te ga izoliraš da se ne čuje... Samo naravno, pazi na omažu zvučnika, speakera... Quote:
Njihove simulacije su često na razini današnjih besplatnih pluginova... Line 6 koristi iste simulacije već godinama, samo ih pakira u drugi uređaj... Ja imam line 6 simulacije i najdraže su mi, ali prvenstveno zbog jednostavnosti i tog nekog karakterističnog zvuka koji i ne trebaš gledati kao simulaciju nečega, nego baš kao line 6 sound... kao i fleksibilnosti vst formata... Ali trenutno radim reamping kroz lampaške glave i 412 box... line 6 je blizu pravoj stvari, ali kad naslažeš više gitara, ima određeni prizvuk... i fali ona agresivnost...nekako su meke... Mislim da su line 6 uređaji korišteni i na mnogim svjetskim albumima nekad kao standard... Danas ljudi hvale stvari poput revalver plugina i slično, zbog gomile opcija i sounda koji više zvuči kao pravo pojačalo... Quote:
Što se tiče pretpojačala, ti želiš neki retro sound pretpostavljam... impulsa kroz koje bi provlačio signal pretpojačala ima gomile, ali teško je naći baš neki koji ti odgovara... često su snimljeni u amaterskim uvjetima i sadržavaju određen sound prostorije... Mislim da ti je dobro riješenje neko lampaško studijsko pojačalo od par wati i malim speakerom... njega možeš odvrnuti jako i u sobnim uvjetima, te ozvučiti a sigurno ima modela koji zvuče super za to što ti tražiš... Ta pojačala su inače i rađena za studijsko snimanje...
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 15-05-2009 at 01:56 PM. |
||||
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|