Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2009, 09:38 PM   #151
quake
Banned

Default Re: difuzor panel

Resio sam da se uozbiljim
quake is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 09:51 PM   #152
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Resio sam da se uozbiljim

To mi je drago.
Znaci sada ides do kraja. neka
sa koju vunu si se odlucio??
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 10:14 PM   #153
quake
Banned

Mislio sam sa 120kg/m3 da radim i apsorbere i superchunkove u prednjem delu.Nadam se da cu uskoro radove privesti kraju,u utorak stize prozor pa ce moci malo i da se meri.
Old 09-05-2009, 10:24 PM   #154
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

to ti je pametno.
Tako ces imati pravu viziju sta moras raditi

nista kada to napravis javi se.

pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 10:28 PM   #155
quake
Banned

Vazi,kacim slike cim bude nesto novo.Pozdrav Denise.
Old 09-05-2009, 10:28 PM   #156
NLP
Moderator

NLP's Avatar

samo hrabro napred
... vidim dosta dobro očuvan yugo btw

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 11:18 PM   #157
quake
Banned

Hvala na podrsci i pomoci Nenade....a Yugo ce ove godine slaviti punoletstvo
Old 12-05-2009, 02:47 PM   #158
quake
Banned

Opet moram da prekinem posao i zamolim za pomoc.Treba da se sece materijal za difuzore koji ce stajati na zadnjem zidu ali nisam siguran u neke stvari.Definitivno sam se u ovom slucaju odlucio za QRD difractal.P.N. je 7,mozda nije najbolje resenje ali mi tako trenutne mogucnosti nalazu.Difuzori bi bili visine 120cm,dubine 20cm ali me muci SIRINA.Ceo difractal bi trebao da bude oko 2m sirine ali....frekventni raspon u kom deluje svaki pojedinacni difuzor se povecava sto je sirina difuzora manja pa tako za difuzor sirine 21cm raspon je 349hz do 6992hz a za difuzor sirine 42cm raspon je 349hz do 3496hz.Moje pitanje je da li da idem sa manjom sirinom svakog pojedinacnog difuzora i na kraju na sirinu od 2m dobijem u stvari dva difractala ili da ipak ostanem na jednom sirine 2m koji ce raditi na skoro duplo manjem opsegu ali nece biti bojazni od pojave uniformne difuzije,ili slicnih stvarcica koje ste pominjali....
Old 12-05-2009, 05:17 PM   #159
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Opet moram da prekinem posao i zamolim za pomoc.Treba da se sece materijal za difuzore koji ce stajati na zadnjem zidu ali nisam siguran u neke stvari.Definitivno sam se u ovom slucaju odlucio za QRD difractal.P.N. je 7,mozda nije najbolje resenje ali mi tako trenutne mogucnosti nalazu.Difuzori bi bili visine 120cm,dubine 20cm ali me muci SIRINA.Ceo difractal bi trebao da bude oko 2m sirine ali....frekventni raspon u kom deluje svaki pojedinacni difuzor se povecava sto je sirina difuzora manja pa tako za difuzor sirine 21cm raspon je 349hz do 6992hz a za difuzor sirine 42cm raspon je 349hz do 3496hz.Moje pitanje je da li da idem sa manjom sirinom svakog pojedinacnog difuzora i na kraju na sirinu od 2m dobijem u stvari dva difractala ili da ipak ostanem na jednom sirine 2m koji ce raditi na skoro duplo manjem opsegu ali nece biti bojazni od pojave uniformne difuzije,ili slicnih stvarcica koje ste pominjali....
Citam par puta, i pogubim se, ...
Ajd ovako... ne moras da ga napravis pa da pitas "jel' moze 'vako?", ali mozes ga nacrtati.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 09:10 PM   #160
quake
Banned

Pozdrav Boggy.Skontao sam da ce biti dosta nejasno,crtam pa kacim, ali je poenta da se razmisljam da li da napravim isto sto si ti uradio na zadnjem zidu u "Barbi" ili samo malo drugacije.Drugacije bi bilo u toliko sto je tamo slagano po dve iste letvice,pa zatim sledece dve na razlicitoj duzini,pa druge dve...(ako sam dobro video),a ja bih slagao po jednu letvicu za jednu duzinu,debljina letvice je 2,4cm.Tako bi na kraju sve ukupno imao po prilican broj spojenih difuzora jer im je svakom pojedinacno mala sirina a ja bih da pokrijem preko dva metra sirine na zidu i plasim se da bi u tom slucaju posto je p.n. 7 dobio "previse uniformnu" difuziju,kako je Nenad pomenuo u nekom od postova o difuzorima.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules