![]() |
difuzor panel
1 Attachment(s)
Pozdrav svima.Kako mi je NLP i predlozio,otvorio sam novu temu.U pitanju je studio u kuci ali zidanje iz nekih razloga na zalost ne dolazi u obzir pa sam plan za akusticko sredjivanje (uz pomoc vaseg foruma :) ) napravio kao na slici.Problematicno mi je koliko ce u ovom slucaju difuzor panel moci uspesno da "odglumi" zadnji zid i da li da difuzore na bocnim zidovima kacim kao na slici ili direktno na zid ako im slojevi vazduha i azmafon pozadi ne znace mnogo.Ako postoje bolje varijante sto se tice rasporeda opreme i akustickih pomagala bio bih vam zahvalan da mi ukazete na njih.Pozdrav
|
Re: difuzor panel
Quote:
iskreno, nebi nista posebno dodavao.. ne brini za zadnji difuzor:) |
Quote:
|
Hvala puno sto se javljate ljudi:) .Na vratima izmedju "gluve" sobe i control room-a se razmisljam da ugradim prozor.Ionako treba da ih menjam.Napravio bih nova vrata,masivna i punjena kvarcnim peskom a u gornjem delu bi bila dva vakumska stakla.Preglednost ni u tom slucaju nije bas najbolja pa se razmisljam i oko varijante sa monitorima i kamericama.Jel imate neki predlog za plafon?visina je 2,7m.Razmisljao sam da u prvoj trecini control room-a stavim na plafon difuzore a nazad,u zadnjoj trecini osb ispod koga su 2cm azmafon na rostilju od 10cm.Ne znam da li mi i izmedju osb-a i azmafona treba rostilj i koliki bi bio?Dali da perforiram osb na plafonu...
|
Ajde molimte razjasni Difuzor i Difuzor panel.
Dali mislis mozda Absorber. Pozz Denis |
1 Attachment(s)
Nacrtao...
|
o, o..
bice sad svega.. ovako nabrzaka, zasto je s obje strane difuzno? |
Difuzno je sa obe strane jer panel ne zatvara celu zadnju stranu i pored panela ipak moze da prodje dosta velika kolicina zvuka(u akusticki ne obradjen prostor) koja se takodje i vraca nazad do panela i pored njega, pa bih da uticem difuzno i na to kada vec nemam zadnji zid.Posto ce panel biti poprilicno tezak,mislim da je dobro i zbog ravnoteze:) .Ispravite me ako gresim, jer mi se ne slazu ove silne letvice za djabe.
p.s.ostali difuzori nemaju letvice i sa ledjne strane.Samo ovaj koji "glumi" zadnji zid. |
Quote:
Ono sto prodje "pozadi" radije apsorbuj... difuzor ima smisla u sprecavanju rezonancija neposredno uz ravne i cvrste povrsine... ali u tvom slucaju bi to bilo nekakvo preterivanje (overkill) Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Hvala ti Boggy i izvini sto sam editovao post,radio sam to pre nego sto se tvoj post pojavio ali ostaje cinjenica da se ne razumem u akustiku i poprilicno sam "nagadjao" radeci skicu.Kako ti se cini ovo ostalo?Koje frekventno podrucje da gadjam kojim difuzorima i koji tip(prime number,mislim da se tako kaze gde da upotrebim.Hvala jos jednom.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:39 PM. |