|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#771 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Member
|
![]()
Moje cestitke Braco i neka je sa srecom...prostor izgleda vrh..nadam se da tako i funkcionise..pozz brate..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Senior Member
|
![]()
Hvala ti Nole, jos da se prosetas do Nisa da popijemo neko pivce i odsviramo ponesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Senior Member
|
![]()
Posle toliko muka,doslo je i to dugo ocekivano prvo snimanje
![]() Evo par fotki,naj vaznije da je ispalo i vise nego dobro,prezadovoljni smo ![]() Uvek moze bolje i bice,naj vaznije je da nam sam prostor nije pravio toliko problema koliko sam ocekivao,a nije ni sredjen akusticki tek je u planu da se radi,tako da ocekujem jos bolje snimke. ![]() Veliki Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Pro Member
|
![]()
nindzino omiljeno mesto za izlazak
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#776 |
Member
|
![]()
.. osnovne stvari ali polako. .. Prijatan ambijent .. to mi je posle same ideje, najvaznije..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Moderator
|
![]()
Postade to ugodno ćoše!
![]()
![]() |
#778 |
Member
|
![]()
Zadovoljan sam, mada planiram da ostavim nesto novca pa da uradim difuzor na zadnjem zidu, ono o cemu smo ranije pricali.
Kada sam stavio bas-trap na plafon (na zadnji zid) pre nekoliko meseci, tada se desila promena i to je ok, ne mislim da je promasaj ali sad posle duzeg vremena, kada sam se navikao, osijecam opet da od nekud bruji bass, negde se zadrzava-rasprsuje.. ili sta vec .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Moderator
|
![]()
onda daj umesto tog skrajno neozbiljnog akustičkog tretmana prave absorbere i tek onda kakav difuzor po pameti!
I taj difuzor neče pomoči ni kod niskih frekvencija nego tek na one iznad recimo 500Hz i naviše. Difuzor ne popravlja što absorberi ne odrade. Absorber je posve drugo nego difuzor.
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Member
|
![]()
NLP, problem je u tome sto su mi pozadi vrata, u prevodu - nemogu da postavim zadnje bass-trapove. Prostor je vec postojao, nisam naknadno gradio. Po citavom zadnjem zidu se rasprsuje sve sto dodje do njega. Zadnji zid je cist, jedino krevet visine 80cm,sirine isto koliko i radni sto.I taj bas-trap sto sam stavio uz sami plafon (sirine prostorije).
Nije jednostavno. A sto se tice prednjih bas-trapova oni su 50cm x 50cm, visine 240cm i popunjeni su svaki po 18m2 staklene vune 5cm debljine. Gustinu ne znam tacno ali je standardno pakovanje, tek pre nekoliko meseci pocela se prodavati staklena vuka bas za akustiku. Do tada samo standard. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VINCE CLARKE studio slike | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 18 | 21-10-2009 10:11 PM |
Studio - interesantne slike | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 22-09-2008 01:15 PM |
Derrick Carter Studio slike | Hollywood | Produkcija Elektronske Muzike | 47 | 27-08-2008 02:26 AM |
Home studio setup | dvuckovic | Tutorijali | 21 | 22-10-2007 11:59 AM |
PRINCE - studio complex slike !!!!!!! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 04-12-2006 02:50 PM |