Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-04-2009, 06:55 PM   #751
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:
Originally Posted by didovzub View Post
evo ja i nova bebica

hallo reci mi koje poboljsanje si uspio sa tim uredjajem????. kolko mogu vidjeti sobe je vec akusticno sredjena!!!
Dali je sigurno vrjedna svoji para????
pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2009, 07:22 PM   #752
didovzub
Member

didovzub's Avatar

inače neuman nu67 je moja nova bebica,ali taj "the mic thing" u svakom slučaju pobolj?ava priej svega izolaciju buke sa strane u slučaju da snima? na primjer vi?e instrumenata od jednom,on ti poma?e da koliko toliko dobije? izoliran zvuk,a ovdje na slici,vi?e se radi o lijnosti da ga skinem nego o nekoj funkciji...
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 07:59 AM   #753
gregor z
Moderator

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
super !!!
hvala za list.

kako odlučuješ koji ćeš EQ koristiti..mislim,po meni su i SPL i Crane song vrhunski (mada ni ostali nisu za bacanje) pa me koji za šta koristiš?
Kakvu si modifikaciju radio na SPL vitalizer?
Moj je setup napravljen u maniri modularnog 16 kanalnog miksera (SPL mixdream), sa analognim EQ-jem + kompresorom na svakom kanalu (imam 16 ch outboard EQa i 10 ch kompresije) + master bus eq i kompresor.....

kako u poslednje vreme radim puno stem mixinga-masteringa....izabirem eq i kompresor sa obzirom na soundove....i stil muzike....

Klienti donesu 16-24 kanala po stemovima koje su do maksimuma doradili kod sebe u studiu.....ja to u Logicu stavim u grupe (ako je više od 16 ch), "očistim" nekim HQ digital EQ-jem (Neon HR), dodam de-esser ako je potrebno...neku automatiku..etc... i onda šaljem kroz analog eq + comp u mixdream a iz mixdream master out inserta u Crane song IBIS + STC 8 + SPL PAss EQ.....rezultati su u usporedbi sa originalnim miksom dosad bili uvijek fenomenalni.....
dosad sam pravi nekih 5-6 albuma i brdo singlova na taj način....

Crane song Ibis ima spojene inserte na patchbay, tako da mogu na svaki band insertirati compressor i kod masteringa raditi multiband parallel kompresiju, koja se za sad izkazala kao neverovatno dobra tehnika za neke stilove muzike......sound Ibisa je 5++, kako je mastering verzija ne trebam kalibrirati L-R ch settingse jer su sve controle na preklopnicima i zbog toga je 100% phase coherent.....
Ima i genialan distortion generator koji možeš insertirati na svaki eq band ili na celi eq....to isto radi fenomenalno i puno mikseva/mastera dobilo je super karakter zbog toga....

SPL PAss EQ mi radi u funkciji bass-middle-treble eq i nema nekog specifičnog karaktera ali radi to što mu kažeš bez greške....na njemu mogu dignut sub ili ekstra visoke na takav način da sve to zvuči veoma muzikalno i ne dira tranzijente.....i može podnijeti veoma hot input iz STC 8 H, bez distorzije.....kad napraviš na njemu neki setting sve što ide kroz njega zvuči kao da je tako moralo več bit i da nisi ništa promjenio...a kad ga staviš u bypass onda je strava i užas....ne možeš verovat koliko može "otvorit" jedan mix...

Kako odlučujem koji ču koristit....uff.....zavisi od instrumenta i od toga šta hoču radit.....
naprimer: sa SPL PQ i Stereo Q ču radit neki široki sweetening a sa Orban 642b ili Amekom 9098 ču radit neke kirurške popravke.....iako su i Orban i Amek super i za sweetening.....Orban je totalno čist a kod Ameka možeš imati malo više karaktera....sve to zavisi od mixa koji dobijem...

Estec ima super HiPass/LoPass filter i shelving HI i veoma je "jak" u promjenama....

A Vitalizer ima promjenjene lampe (ne sječam se tačno koje su sad unutra) i elektrolite (Panasonic FC).....a njega furam na nekim back vokalima, acc gitarama ili reverbima.....skoro nikad na masteru......

Nadam se da to odgovara na tvoja pitanja.....

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace

Last edited by gregor z; 19-04-2009 at 08:03 AM.
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 08:29 AM   #754
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

hvala puno...dobar info !!!
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 09:39 AM   #755
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by didovzub View Post
evo ja i nova bebica
ja koristim ovaj isti reflection filter sa u87, ali u uputstvima kako postavit filter pise da mikrofonska membrana mora bit tocno u centru polukruga i isto tako po visini mora bit u sredini, jer da inace nema pravi efekt ili da cak moze izazvat neke kontraefekte.

evo kako to kod mene stoji:
Old 19-04-2009, 12:14 PM   #756
didovzub
Member

didovzub's Avatar

da,čitao sam manual,al malo je kut slike lo? ,tu je nedje i moja u67 u sredini usmjerena...
kako radi u87?
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 04:17 PM   #757
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Pa ako si pročitao ba? to i hoču ali nije jo? zavr?en - http://www.rumski.com/forum/showthre...296#post239296 - Klik!
... jer skoro niko ne ?eli da poka?e dobijene rezultate.
Sada se pokrivaju čo?kovi sa bas trapovima koje mo?e?, da vidi? ovdje na sličicama.
Kada je pokrio samo prve refleksione pov?ine, bez kutova, več je u okvirima 20dB ili kao ?to boggy ka?e +-10dB - tu smo malo debatirali več o tome: http://www.rumski.com/forum/showthre...307#post241307

Mo?da ču nači jo? zadnji prepravljen studijo dimenzija 3m ?irina X 4m du?ina X 2.5m visina... vrlo zaje**ne male dimenzije i uspjeli smo da ga umirimo na cca. 20dB ili -+10dB, ?to smatram da je dosta dobro za tako malen volumen.
Imam negde slike i mjerenja, moram da potra?im... svakako jo? ovih dana!
kolike su katete ovog trougla u centimetrima?
izgleda super!!! svaka cast!
Old 19-04-2009, 04:41 PM   #758
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Katete ovog pravokutnog trokuta su cca. 43cm, hipotenuza 60cm.
A ispred je jo? panel visine 120cm, ?irine 60cm i debljine 10cm.
Nisam ih jo? stavio na vagu (ali hoču) ali jedan ima preko 30 kila od oka i ruke

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 05:34 PM   #759
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Katete ovog pravokutnog trokuta su cca. 43cm, hipotenuza 60cm.
A ispred je jo? panel visine 120cm, ?irine 60cm i debljine 10cm.
Nisam ih jo? stavio na vagu (ali hoču) ali jedan ima preko 30 kila od oka i ruke
imam jedno pitanje... a to je: Zasto su dimenzije tog panela 120 x 60... dal ste nasli kamenu vunu u tim dimenzijama ili postoji drugi razlog... ovde u BG-u sam nalazio samo kamenu vunu u dimenzijama 60x100... pa me to interesuje

pozdrav!
Old 19-04-2009, 05:39 PM   #760
NLP
Moderator

NLP's Avatar

aha, ma ne, kada naročuje? velike količine nare?u ti ga u tervolu/ knaufu kako hoče?
odlučio sam se za 120x60 jer je to nekakav standard po svijetu, to je cela filozofija.

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)

Posting Rules