|
Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama! |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
ok ok, skapirao poentu
![]() chuo sam za taj vid prevare od strane behringera.. i josh me interesuje..da li je ovaj rode najbolji izbor u tom nekom cenovnom rangu od oko 150e? i pitanje vezano za monitore, nemam ih trenutno ali planiram uzimati neke.. da li cu ja kao pochetnik chuti razliku u zvuku od nekih 150e i od nekih 300e? poshto videh neke privlachne monitore m-audia za oko 150e..vrede li oni neshto i koliko? poshto imam emu usb 0404 i videcu da uzmem neki mic od oko 150 (mozda umesto shura) i josh monitore i da kompletiram svoj mali studio.. dakle koje monitore mi preporuchujete da to sve bude u nekom rangu sa zvuchnom i micom ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
ako pogledaš po forumu videćeš prilično uniformno mišljenje da monitori od 150e ne vrede te pare, niti ima smisla bacati novce. Bolje radi na HIFI zvučnicima koje imaš i koje poznaješ dok ne skupiš kintu za nešto što će ti zapravo pomoći. Ovo je inače univerzalno pravilo vezano za kupovinu opreme - ne kupuj stvari zato što imaš novca ili misliš da ti trebaju - ZNAJ da ti trebaju, i to tačno koji i tačno zašto. Sve ostalo je besmisleno.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
molim da udje u zapisnik da se apsolutno slazem sa zadnjom opservacijom kolege Arthura !!
|
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
ja imam creative 2.1 sistem...dva plastichna zvuchnika i jedan kockasti medju nogama..to je oko 25e bilo pre par dina...
realno sam mislio da cu kupovinom monitora od oko 150e uchiniti korak napred..ako ne onda mi predlozite neku varijantu za pochetak produciranja? da li da kupujem neshto uopshte za 150e ili da radim na ovima od 25e.. i koliki je prag monitora koji ce mi pomoci? da znam koliko cu morati da shtedim.. ![]() cenovni prag sam mislio ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
realno, donja granica isplativosti u smislu da si stvarno sve drugo naučio o procesu produkcije što si mogao na svom sistemu, ne silazi ispod 500-600e za par aktivnih zvučnika. U zavisnosti od ličnog ukusa kao i žanra muzike kojom se baviš, razmisli o firmama Mackie, Adam pa čak i neke Yamahine serije tog ranga ti mogu pomoći. Naglašavam da je za tebe, a i većinu početnika, sve mimo ovoga čisto gubljenje novca. Pare štedi, iznenadićeš se koliko brzo se uštedi ako ti vreme leti radeći na sebi. Moj kolega je čuda produkcije radio sa takvim 2.1 creative sistemom godinama, celo odrastanje do 20 i neke godine, a radio je odlične dnb matrice i produkcije, koje su i dan danas mali domaći zadatak za sve početnike.
Zvučnici su oruđe, a suština si sam. |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
iz iskustva znam da je sound blaster od 25e bolji od integrisane pa sam pomislio da je to i sa zvuchnicima..zato pitah..
realno je da necu u skoroj buducnosti izdvojiti 500-600e za svoj hobi..ipak je to dosta para za neshto shto ti i ne donosi novac, a josh uz to sam i student ![]() hvala u svakom sluchaju ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
nimalo bolje, čak te odvlači neretko u krivom smeru.
|
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Behringer .... dobar samo kao mic preamp, s time da moraš imati obavezno neki od kontakt-sprejeva jer ne znaju staviti ni pošteni konektor
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
usb kartica - savjet | funksoulbrother | Computer Hardware | 5 | 19-01-2009 01:45 AM |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Vokal Mix - Savjet | Laert | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 02-10-2007 12:10 PM |
Molim za savjet! | playboy | DSP forum | 8 | 01-09-2007 12:49 AM |