|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Trebala bi mi pomoć nekoga ko ima PRAKTIČNOG ISKUSTVA sa samplerom AKAI CD300XL u smislu savjeta i djeljenja iskustva. Napominjem kako imam sve programe za konverziju semplova (cdxtract 4, ESC 3, awave studio...), programe za komunikaciju AKAI-PC (Mesa 2, Recycle...), te 60GB kvalitetnih samplova. Trebale bi mi step-by-step upute kako da napunim taj sampler te ga pripremim za LIVE kori?tenje. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Imao sam 2 CD3000XL i prodao ih skoro, i imam jos uvek S6000 - koji je "napunjen" - ima HD ali samo 80GB i max RAM-a koliko moze..open nesto malo..256MB . I sad mi i na njemu smaranje da cekam da se ucitaju sounds. CD3000 ce ti najbolje posluziti ako nadjes Zip Drive (oni su najvise njih koristili za live)..samo i to je staro, malo storage-a, i moras da ucitavas setove posle svake pesme... 3000 ti je vise za studio nego za uzive nastupe...
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
... i zavisi kako bi ga koristio? Da li setove single shotova ili loopove (koji se neisplate za koristiti live)itd...
Realno se moze napraviti setup za Live, po meni samo za ritmiku i eventualno jos nesto pride. Ondak sekvencer i kucash ili nasviravashu note... U 32 MB rama moze da stane fini set svih zivih udaraljki dovoljnih za vrlo "mastnu i kompleksnu ritmiku) i uradis desetak ili koliko vec stane programa mapirana midi razlichito i sa razlichitim program numberom (skontaces sta je to kad malo udjes u fazon sa semplerom)... Ali pre svega i definitivno MORAS imati manual pri ruci, jer bez njega nista od toga, jer je prilichno kompleksan interfejs za tako, preko foruma ti objasniti.. Ali zato je vrlo logichan i intuitivan i lako se nauchi ![]() Last edited by silicon science; 08-04-2009 at 09:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na odgovorima no moram napomenuti:
Do sada sam koristio software samplere (KONTAKT 3) tako da mi nije stran koncept kori?tenja i upotrebe samplova u LIVE i STUDIO načinu. Sa ovim AKAI samplerom stvari su malo drugačiju utoliko ?to nije kompatibilan sa windows-om dakle koristi svoj OS koji mi je stran. Rado bi ga koristio za LIVE u smislu INSTRUMENATA ne ritmova i nije bitan RAM po?to uz njega imamo i jo? 2 ROLANDA, dakle slu?io bi recimo samo za orkestracije. CD3000XL ima svoj hard a uz njega imam i 2 ZIP-a (SCSI i PARALEL) i sve ?ljaka normalno osim mo?da cd-a: Kad ubacim AKAI CD pi?e da je "INACTIVE", ostalo je ok (Floppy i ZIP). Moj problem je u kompatibilnosti sa windows-ima (XP) po?to sve samplove imam u kompu. Pitam se: Mo?da krivo pr?im CD-e ili je problem u konvertiranju sample formata mada sumnjam jer sam za to prilično dobar. Iz tih razloga zamolio sam za konkretan savjet od nekog ko je već radio na ovoj problematici. Hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
samo serija S5000 i S6000 cita WAV samplove. Stari S3000 sampleri imaju neki svoj format.. E sad, znam da ima softwera koji pretvaraju sa Akai formata u sve druge (da bi ljudi mogli stare libraries da koriste na nekom novom sampleru) - ne znam da ima nesto sto pretvara nove formate u Akai..??
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tiche cd-a, mozda ti nije namesten odgovarajuci skazi "port", kada ides na LOAD on te pita da izaberes koji ce biti "slot" (na mom 3200 XL ih nudi 7), znachi potrebno je inicijalizovati na kom ce biti, to prvo proveri... E sad, to vazi samo za to ako je u pitanju AKAi cd (znachu i njegovom formatu)... Ni ja jos nisam uspeo da "narezem" akai cd, tj. da iskonvertujem wavove u njegov format i narezem na cd, malo je to zeznuto, nabavio sam konvertere ali nisam uspeo, niti sam ne bas nesto mnogo ni cimao oko toga. Mozes preko MESE da importujes semplove, mozda chak i cele programe, i to ti je najbolji nachin za prebacivanje. Opet kazem, ja ga koristim samo za ritmiku i te single sounde prebacujem preko midi importa (koji je dosta spor-preko sound forgea)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
?to se tiče pr?enja CD-a, čim to skontam javim ti. Za sada sam uspostavio komunikaciju PC(komp) - ZIP drive i uspio napraviti backup sa njega. Sa programom EXTREME SAMPLE CONVERTER (3.5.3) se mo?e napraviti program sa instrumentima (samplovima) i konvertirati u AKAI "sliku" (.nrg) koju nakon toga (u teoriji) pr?i? (nare?e?) i to je to; samo nisam jo? isprobao jer je sampler kod elektroničara na provjeri. ?to se tiče MESE, ka?u da bi se koristila sa AKAI-em mora se nadogradit njegov software u verziju 2.0; zna? li o tome ne?to? Dodatno čudna stvar je to ?to u njemu ima 2x32MB RAM-a a maximum je 32....to mi nije jasno nikako!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako uspes da narezes cd, javi obavezno ovde kako si uspeo.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
malo sam razgledao po webu...jel umete vi da "searchujete?"
probaj ovo.... Creating your own AKAI CDs Q) If I have a CD-RECORDER and any AKAI formatted media, can I make my own AKAI CD-ROMs for storage or whatever? Q) What is DISK2FILE and how does it work? Q) Can I make my own AKAI format CDs? A) Yes! You can create your own AKAI CD-ROMs, but you'll need a few things: firstly a correctly installed CD-Recording unit (any kind or brand should work fine), next a 540MB AKAI formatted HD with the stuff you want to master on your CD and a little program called DISK2FILE, but you can do without it if you have a CD-Recording software with the option to create ISO images from RAW SCSI devices: this is what DISK2FILE does, it converts any type of OS formatted SCSI media in a DOS ISO file ready to be written to your CD or be compressed for storage. You can find this software through a link on my AKAI page. Ok, once you have your AKAI formatted HD hooked up to your CD-R SCSI chain to your PC and have installed DISK2FILE, you can launch it and select the ID of your AKAI HD. Now make your ISO image by selecting DISK2FILE mode and clicking on read. One note is to be made here: most CDr softwares want to detect a valid block size when opening the ISO file so you will need to manually check that the total selected sectors in the DISK2FILE window are a multiple of 2048. If the total sectors aren't perfectly dividable by 2048 then trim the end sector amount in order to reach this multiple (don't worry you will not loose data when reducing the end sector by a few bytes - you will never reach the exact end anyway). Once finished making the ISO image of your AKAI HD or any other removable media (ZIP, JAZ etc) you can launch your CD-r software. The options may vary depending on the software you have, but you should find something like "burn CD from ISO image" or "create CD from external image". It will then ask you where the ISO file is located so just select your new file and you're ready to go!. Click on make CD (burn) and you should be creating your first home made AKAI CD! Just one note: if you have a HD or removable media that is larger than 510MBs, the surplus will be wasted space (not indexed by AKAI), if you have one smaller than 510MB, you will only be able to create a CD of that same size, without the possibility of appending other sessions - AKAI CDs are all MODE 1 and not multisession. To be more precise, they are just the "dump" of what you have on your HD or removable media on a CD - the AKAIs (up to the 3200XL) do not know the difference between a CD or HD or ZIP, they just load data in 512b/s blocks and use the standard SCSI-1 commands to access the device(s). http://akaiscsifaq.digidude.net/akaifaq_cd_creation.htm
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Upute za mixing, mastering, compresiju itd | arados | Tutorijali | 13 | 17-06-2003 02:41 AM |