|
Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama! |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..? Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks? Kojim redosledom radis instrumente ..itd?
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ne miksam u trackingu....tj pripremam si stvari za miks jer anticipiram kako ce se ponasati u miksu..uvijek sam tvrdio da je produkcija proces donosenja pravih odluka u pravo vrijeme jer ako sve ostavljas za kraj (miks) onda vise ne znas "sto je pjesnik htio reci"..i izgubis onaj momentum koji si imao kao dobar vjetar u ledja... krenem od ritam sekcije pa prema krovu ![]() netko krene od vokala pa gradi pricu oko njega..ja tako ne mogu,vjerojatno zato jer nemam bas neke The voiceve a la Sinatra za producirati... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
mic po mic dosli mi do mixa..
e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto? tnx |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
uvijek stavljam na Master bus nesto i stavljam od pocetka (poslije je kasno..) "drzi "mi miks kao dobar korzet zenski struk ![]() ..eh sad sto stavljam ; a) DIY SSL Master bus VCA stereo compressor ( Gyraf )...ali onda moram izlaziti out of box....sto mi nekada ne pase.. b) Duende master bus compressor...najbolji za ovu namjenu u software obliku....no Duende mi je bio toliko bug-ovit da sam ga na kraju prodao..steta jer dok radi radi mrak... c) Waves API 2500 ...fino radi malac d)moj novi favorit Stillwel Rocket U LA bus mode-u...MRAK!! e) nekada jos uz to D82 Sonic Maximizer Plugin za malo sminke ... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
pa jel teraš neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvaljaš kompresore na master?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|