Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Mix (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27034)

DaBear 05-04-2009 01:44 PM

Mix

Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..?
Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks?
Kojim redosledom radis instrumente ..itd?

Denyken 05-04-2009 11:34 PM

Re: Mix

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 241209)
Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..?
Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks?
Kojim redosledom radis instrumente ..itd?

ako je ne zmiksam za dan onda sam u panici:D
ne miksam u trackingu....tj pripremam si stvari za miks jer anticipiram kako ce se ponasati u miksu..uvijek sam tvrdio da je produkcija proces donosenja pravih odluka u pravo vrijeme
jer ako sve ostavljas za kraj (miks) onda vise ne znas "sto je pjesnik htio reci"..i izgubis onaj momentum koji si imao kao dobar vjetar u ledja...
krenem od ritam sekcije pa prema krovu :)
netko krene od vokala pa gradi pricu oko njega..ja tako ne mogu,vjerojatno zato jer nemam bas neke The voiceve a la Sinatra za producirati...

Reinhardt 07-04-2009 09:33 AM

mic po mic dosli mi do mixa..

e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto?

tnx

Denyken 07-04-2009 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 241565)
mic po mic dosli mi do mixa..

e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto?

tnx

Pozdrav !

uvijek stavljam na Master bus nesto i stavljam od pocetka (poslije je kasno..)
"drzi "mi miks kao dobar korzet zenski struk:D

..eh sad sto stavljam ; a) DIY SSL Master bus VCA stereo compressor ( Gyraf )...ali onda moram izlaziti out of box....sto mi nekada ne pase..
b) Duende master bus compressor...najbolji za ovu namjenu u software obliku....no Duende mi je bio toliko bug-ovit da sam ga na kraju prodao..steta jer dok radi radi mrak...
c) Waves API 2500 ...fino radi malac
d)moj novi favorit Stillwel Rocket U LA bus mode-u...MRAK!!
e) nekada jos uz to
D82 Sonic Maximizer Plugin za malo sminke ...

Arthur 07-04-2009 11:17 AM

pa jel teraš neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvaljaš kompresore na master?

Maiv 07-04-2009 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by Denyken (Post 241566)

d)moj novi favorit Stillwel Rocket U LA bus mode-u...MRAK!!

Mozes to malo pojasnit? Meni je taj kompresor isto trenutno favorit.

Denyken 07-04-2009 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 241575)
pa jel tera? neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvalja? kompresore na master?

ma ne Arthur..uopce ga ne "crvenim":)...samo kao glue....radim po B.Katzovom K-sistemu...obicno na kraju zavrsim na K12 poslije masteringa tako da u miksingu uvjek ostavim barem 4-6 dB headrooma da ima covjek u masteringu "prostora" za svoj ciri-biri :D znaci 24 bit-ni Master mi je oko K-18 ,K-16 a nekad i K14 kad se zaigram..desi se i boljima.:ups:...

Denyken 07-04-2009 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 241582)
Mozes to malo pojasnit? Meni je taj kompresor isto trenutno favorit.

fala Bogu da je jos netko otkrio ovo CUDO :wink:

pogledaj u preset folderu...imas tamo Hi res LA Master bus preset...instant hit:rotfl: duzan si mi cugu za ovo 8-)

Maiv 07-04-2009 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by Denyken (Post 241623)
fala Bogu da je jos netko otkrio ovo CUDO :wink:

pogledaj u preset folderu...imas tamo Hi res LA Master bus preset...instant hit:rotfl: duzan si mi cugu za ovo 8-)

Definitvno cuga, a i ostali koji ce ga nakon ovog probat duzni su cugu nama :wink:

Denyken 07-04-2009 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 241624)
Definitvno cuga, a i ostali koji ce ga nakon ovog probat duzni su cugu nama :wink:

prvi software comp. u kojem fakat cujem kad dizem ratio...tipa sa 4 na 8 ili na 12 a da o pumpingu i ne govorim...:da:

All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM.