![]() |
Mix
Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..? Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks? Kojim redosledom radis instrumente ..itd? |
Re: Mix
Quote:
ne miksam u trackingu....tj pripremam si stvari za miks jer anticipiram kako ce se ponasati u miksu..uvijek sam tvrdio da je produkcija proces donosenja pravih odluka u pravo vrijeme jer ako sve ostavljas za kraj (miks) onda vise ne znas "sto je pjesnik htio reci"..i izgubis onaj momentum koji si imao kao dobar vjetar u ledja... krenem od ritam sekcije pa prema krovu :) netko krene od vokala pa gradi pricu oko njega..ja tako ne mogu,vjerojatno zato jer nemam bas neke The voiceve a la Sinatra za producirati... |
mic po mic dosli mi do mixa..
e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto? tnx |
Quote:
uvijek stavljam na Master bus nesto i stavljam od pocetka (poslije je kasno..) "drzi "mi miks kao dobar korzet zenski struk:D ..eh sad sto stavljam ; a) DIY SSL Master bus VCA stereo compressor ( Gyraf )...ali onda moram izlaziti out of box....sto mi nekada ne pase.. b) Duende master bus compressor...najbolji za ovu namjenu u software obliku....no Duende mi je bio toliko bug-ovit da sam ga na kraju prodao..steta jer dok radi radi mrak... c) Waves API 2500 ...fino radi malac d)moj novi favorit Stillwel Rocket U LA bus mode-u...MRAK!! e) nekada jos uz to D82 Sonic Maximizer Plugin za malo sminke ... |
pa jel teraš neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvaljaš kompresore na master?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
fala Bogu da je jos netko otkrio ovo CUDO :wink: pogledaj u preset folderu...imas tamo Hi res LA Master bus preset...instant hit:rotfl: duzan si mi cugu za ovo 8-) |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM. |