|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
a sta se desava sa ovim ako se nekeko desi pa udjemo u EU narednih 10ak gdina?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Zamislite samo koliko svirki ima svakog vikenda u Srbiji,bilo koncerata pop,rock,jazz,satorske,klasicne,ili bilo koje vec muzike,bilo opste narodnih veselja,puta 4 vikenda,puta 12 meseci,plus licence,polaganja za licencu,plus clanarine,puta 10 godina...Koga je briga sta ce biti za 10 godina...Ata carnet traze vec dugo,ali su carinici uglavnom bili puni razumevanja, pa su pustali bendove i bez toga,ali,ocigledno da su se pod pritiskom novog zakona svi uozbiljili...Mislim da kad je licni instrument u pitanju, moze da prodje na staru foru,popunjavanje nekog papira na carini u kome se navodi proizvodjec,model i serijski broj instrumenta,to se overi na carini, i pokaze u povratku.Znam da to prolazi za harmonike,gitare,violina,jedan sintisajzer,za bubnjeve nisam siguran... Znaci, pogodite tezgu preko,organizator nadje ozvucenje,pojacala,bubanj,pa kad stignete,podesite koliko mozete...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Zaboravih da kazem da udruzenja uzimaju 5% od svakog ugovora za uslugu posredovanja...pa sad ide ono svirka puta 4 vikenda, puta 12 meseci, puta 10 godina, puta 100 godina...pa onda EU...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ovo je ludilo...2003-e god. je doticni Djokic organizovao "polaganje ispita" pozorisnom klubu u Novom Sadu, toliko silikona na jednom mestu do tada nisam video... toliko su falsirale odredjene danas popularne umetnice da smo nas nekoliko doslovno padalli sa stolica (bio je tu i onaj lik sa tv duge
![]() Anywayz, svi pre mene su svirali narodnjake, a ja seo za klavijaturu i odsvirao im nesto od Incognito-a, neki evergreen i jedan ragtime... sve u svemu gledali su me kao da sam pao sa Marsa. Tada je reket bio 2000 din. U svakom slucaju protiv ovog se treba boriti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
pa ljudi, mi zivimo u Diznilendu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
[quote=Coconut;240336]Ovo je ludilo...2003-e god. je doticni Djokic organizovao "polaganje ispita" pozorisnom klubu u Novom Sadu, toliko silikona na jednom mestu do tada nisam video... toliko su falsirale odredjene danas popularne umetnice da smo nas nekoliko doslovno padalli sa stolica (bio je tu i onaj lik sa tv duge
![]() Anywayz, svi pre mene su svirali narodnjake, a ja seo za klavijaturu i odsvirao im nesto od Incognito-a, neki evergreen i jedan ragtime... sve u svemu gledali su me kao da sam pao sa Marsa. Tada je reket bio 2000 din. U svakom slucaju protiv ovog se treba boriti ![]() Reket je bio 2000 din.,ali 100 ljudi na polaganju,od kojih polozi pola,cetvrtina dobije licencu na 6 meseci ili godinu dana,pa opet polazu,to im je strasna fora,malo moraju da navezbaju...Pa posle 2 meseca sve ponovo...A lova naravno ide clanovima komisije,naprave oni lep raspored da se to lepo izdeli,a clanovi komisije su predsednici,zamenici,sekretari pod udruzenja,i ostali poltroni Baneta Djokica.A zamislite kad odu u Vranje gde izadje 100 trubaca...Ima uslova za obaranje koliko hoces,a ljudi samo zele da sviraju za narod i hrane svoju decu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
I ja sam se Oggy nadao da je sve nebulozno sto te dijabole rade i pricaju,ali...Cela prica se zasniva na zakonu iz 1993.god.,i tu su protnuli recenicu "SEMUS je jedini nadlezan za izdavanje licenci,a niko ko nema licencu i nije clan SEMUS-a ne moze da izvodi umetnicki program"...pa jos nesto tako u tom smislu,i oni se drze toga kao pijan plota,i ne popustaju,bila je jos neka uredba pre par godina koja im je dala prolaz za zakon,i sad su verovatno dosli do cilja.Moram da potrazim "Sluzbeni Glasnik" iz februara ove godine da vidim u okviru kog zakona je to izaslo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Pa nema tu sta ko da se nada.
Nebulozno je iz aviona, samo je pitanje ko pristaje na to, a ko ne. Ja ne pristajem, tacno se svi okrenuli naglavacke. Ko ih jebe. Nije muzika ni pocela od njih, pa se nece ni zavrsiti sa njima. Ako bude potrebno, postacu drzavljanin neke druge zemlje i mogu svi da se slikaju... ![]() Ovde nije prica "o njima" jer "oni" postoje i rade to jako dugo, vec je prica "o nama" koji to dozvoljavamo.
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
U pravu si, ti mozes da postanes drzavljanin druge zemlje, ja ne, i ne zelim, jer sam lokal-patriota, volim KG. Nazalost, KG ima najjacu bazu Banetovih poltrona u Srbiji...Zamisli kad je harmonikas jednog Boru Dugica terao da polaze,naravno Boru su svesrdno prihvatili u jednom drugom Udruzenju, jer je cast imati takvog umetnika za clana...Mozda niko nije doziveo da mu inspekcija dolazi na svirku,ali ja jesam,i zato govorim iz iskustva.Verujte,nije ni malo prijatno dok se raspravljete sa njima u prisustvu policije...Naravno,ja sam to doziveo u kafani,a zamisli da te neko posle koncerta,kad na tebe deluju adrenalin,publika,i neko dodje da ti trazi licencu,a ocigledno da novi zakon to donosi.Nisam rekao da protiv Baneta Djokica stoji tuzba za utaju,mahinacije,kradju,ili sta vec,ali ga stiti poslanicki imunitet vec par godina...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Boban Petrovic ZUR -- zakon reizdanje | roginator | Razno | 25 | 21-03-2009 09:20 AM |
Nuendo je zakon, Pro Tools ... | RetroMan | Razno | 14 | 06-10-2008 08:29 PM |
-= Dis-patch Festival : Konkurs Za Domace Muzicare I Producente =- | ProkDu | Razno | 11 | 28-08-2007 06:32 PM |
-= Pesma, zakon, ideje ... =- | ProkDu | Slobodan Marković | 5 | 04-05-2007 09:31 AM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |