Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-03-2009, 01:39 PM   #1
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Novi Zakon Za muzicare ?

http://www.new.facebook.com/group.ph...5389610&ref=nf

jel neko ovo moze da potvrdi ???

razlog zasto nisam odradio copy paste zbog "glagolskih radnji" i sl. ovo se ne dotice DJ-inga ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom , ali oprez nije na odmet

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 02:44 PM   #2
Plonk
Member

Plonk's Avatar

Default Re: Novi Zakon Za muzicare ?

ako je ovo istina.....onda ja nesto bedastije nisam odavno cuo

(pritom se pod muzicar ne podrazumeva DJ ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom)....
Old 30-03-2009, 02:56 PM   #3
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
http://www.new.facebook.com/group.ph...5389610&ref=nf

jel neko ovo moze da potvrdi ???

razlog zasto nisam odradio copy paste zbog "glagolskih radnji" i sl. ovo se ne dotice DJ-inga ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom , ali oprez nije na odmet
Pa, zna? kako. Sla?em se da ne mo?e svako da svira u klubovima.
Evo kod mene u Mladenovcu, npr. ima dosta klinaca koji su skupili neke ''bendove'' i ''sviraju''. Moj bend već du?e vreme puni lokale i uvek je bila dobra atmosfera. I onda dođu ta deca i sviraju za duplo manje pare, ?to se gazdi isplati, jer dovedu gomilu svojih drugara. A kada bi ih čuli, ne bi ste verovali svojim da neko to mo?e da dopusti i sebi i drugima. Tako da...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 03:02 PM   #4
Color
Senior Member

Color's Avatar

HAHAHA...to je clanak iz Treceg Oka??

Cekaj cekaj malo, ako je to istina onda nesto debelo nije u redu i ko ce uopste da ti naredi tako nesto? I kako hrvatski carinik moze da ti lupi zabranu ulaska u zemlju zato sto nemas neku xy legitimaciju?? Sta je taj armonikas u dealu sa hrvatskom Vladom!??? o cemu se ovde radi? Moze neko da mi pojasni, jer ja ne mogu da poverujem u jednu takvu nebulozu koja verovatno nema nikakvog ni pravnog osnova....ako se varam, dajte mi pojasnite...

hvala lepo
Color is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 03:04 PM   #5
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by zlobisha View Post
Evo kod mene u Mladenovcu, npr. ima dosta klinaca koji su skupili neke ''bendove'' i ''sviraju''. Moj bend već du?e vreme puni lokale i uvek je bila dobra atmosfera. I onda dođu ta deca i sviraju za duplo manje pare, ?to se gazdi isplati, jer dovedu gomilu svojih drugara. A kada bi ih čuli, ne bi ste verovali svojim da neko to mo?e da dopusti i sebi i drugima. Tako da...
Pa sta? Moraju i deca negde da sviraju da bi kasnije postali kao sto ste vi sada.... Boze gluposti, pa nije vama publika ista...oni imaju svoje drustvo koji dodju a vi verovatno svirate i punite lokale zbog dobre svirke.... u ovome ne vidim nikakav problem... A pogotovo neka imbecilna legitimacija nista nece promeniti po tom pitanju...
Color is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 04:57 PM   #6
shashko
Member

Quote:
Originally Posted by zlobisha View Post
ma daj............ pa kvalitet uvek ima publiku.. niti si ti ugrozen zbog njih, niti oni zbog tebe..
tom logikom nijedan bend ne bi imao svirku dok ne navezba.... kao za cd.... ili ne bude polularan i st aja znam
pa tako se gradi bend tako se stvaraju sviraci, muzicari.... ne u studiju nego sviranjem... a gde je spontanost a gde je mladalacka buntovnost.. i slicno tome

pa realno... tvoj bend nikad nije zvucao ...... RANIJEEE, kad ste bili mladi...kao raspad.. ni na jednoj svirci????
daj molim te ko moze da mi zabrani da sviram... aj pohapsite sve ulicne svirace, sve ljude koji pevushe a nemaju sluha....

nista licno.. samo mislim da je ovo gomila budlastina..... gomila.. ako nesto ne moze da se primeni na sve "vrste (ako je delimo na vrste... iz ne znam kog razloga)" muzike.. onda ga i ne primenjuj.. sta cemo sa DJevima i noise "umetnicima"... gluposti...... teske.......... da makar oni nesto pruzaju zauzvrat pa i da kazes OK, i zakon i sve ali od cega tebe kao muzicara stiti taj zakon???

POZDRAV
shashko is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 05:53 PM   #7
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

prica je bolno istinita,momke su vratili sa granice...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 05:53 PM   #8
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

znaci za dj-e ne vazi ovaj zakon..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 06:09 PM   #9
player
Member

Pa nije ovo nista novo...Kad sam 2000-te god dobio kanadsku radnu vizu(kao muzicar) trazili su samo obicnu potvrdu nekog lokalnog udruzenja da se bavis muzikom. Sledece god su vec iskljucivo trazili tu takozvanu "licencu" Udruzenja estradnih umetnika Srbije.Na moje pitanje otkud promena dobio sam odgovor da je to na zahtev pomenutog udruzenja.I tada se morao da bi se dobila ta licenca polagati "ispit" pred komisijom.Doduse ispit je bio samo za nove clanove.Nista novo samo izgleda neko opet ceprkao...
player is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 07:30 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

strava!
s'druge strane...treba neka regulacija....he,he..
Ma zezam se!
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules