|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
strava!
s'druge strane...treba neka regulacija....he,he.. Ma zezam se!
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Proradice ovde govnava motka,kad tad
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Cekaj,i sta sad ja i moja grupa, nas petorica repera, nijedan od nas nije muzicar, niti smatra sebe muzicarem, ako budemo bili pozvani na show negde u HR ili tako negde mozemo da sviramo u koznu frulu i da otkazemo nastupe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
E pa dragi prijatelji,ja sam o tome pisao pre otprilike godinu dana,kad je bilo price o uvozu instrumenata.Kao sto sam i tada napisao,poenta je u tome da svi muzicari u Srbiji,sta god da sviraju i bilo kojom vrstom muzike da se bave,treba da placaju licencu,clanarinu,REKET,ili nazovite to kako god hocete,udruzenju koje predvodi Branimir Djokic,opet ga nazovite kako god hocete,mislim na udruzenje.Opet poenta:mi cemo da svirkamo,po kafanama,klubovima,koncertima,hotelima,restoranima ,satorima,halama,dvoranama,itd.,gde god,a oni ce da sede,i da ubiraju procenat od svakog nastupa,ili svirke,nazovite kako hocete,a koji nece biti mali.Naravno,postoji i udruzenje pop,rok,dzez muzike,izvinjavam se sto ne znam tacan naziv,i clanovi tog udruzenja su smatrali da se ovo njih ne tice,jer ne spadaju u resor udruzenja pod patronatom Branimira Djokica.E pa,kao sto ste videli,stvari su generalizovane,tako da svaki nastup moze da se stavi u njihovo pravno tumacenje.Za sprovodjenje zakona je zaduzena je INSPEKCIJA RADA,u pratnji POLICIJE,trazi se ugovor i licenca svite Branimira Djokica,a ako to nemate,za kaznu vas nece zakrpiti ni prodaje licnog instrumenta!Oni se bore za taj zakon vec 10-ak godina,ali je uvek bio problem sto je Branimir radikal,pa je nailazio na zatvorena vrata u svim ministarstvima.Ocigledno je situacija sazrela,pa ce uspeti nekako da proguraju zakon,a onda drugari,berimo kozu na siljak!Ja sam se nadao da ce drzava biti ozbiljna,i da nece dozvoliti da ti lopovi uspostave monopol,i da ce liberalizovati stvaranje udruzenja muzicara,ali,kao sto vidite,na nasim prostorima se uvek ostvari ono najgore!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Naravno, ATA CARNET ili ti privremeni izvoz instrumenata,ili tako nesto,ali bez toga ne mozete na svirku preko grane,spada u pogodnosti ovog zakona.U prevodu,ako nemate licancu,nista od Ata Carneta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ata karnet može da se izvadi, ali nije dovoljan bio momcima iz Consecrationa da pređu granicu. Kao ni Darkwood Dub-a, Dža ili Bu, Kandi Kodži i Nebojši. Svi su vraćani i samo su KKN uspeli da ipak pređu uz intervenciju nekog iz ZG. Cela priča je nebulozna i traje već nekih godinu i po dana od kad je Đokić sam od sebe poslao taj dopis CRO ambasadi koja nije proverala da li on uopšte ima osnove za takvo nešto. Inače, Ata karnet koji su momci uzeli se plaća nekih 5-6k dinara, plus su dali oko 110e za kombi prevoz do granice. A stvarno niko od njih nema iole ozbiljnije prihode, i ovo im je bila jedina prilika da svoje umeće pokažu i preko.
http://www.youtube.com/watch?v=GJaaW...layer_embedded |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ovako, moj bend krece u skupljanje papira za vizu za germaniju. Ne znam za prelazak preko granice( i iskreno malo mi je neverovatno da su na granici trazili clansku kartu udruzenja muzicara, to je daleko od onoga sta treba da interesuje carinike, ako i jeste bilo tako onda su trazili dlaku u jajetu, carinici mogu da te ne puste samo ako nemas ata krnet, radnu ili boravisnu vizu, dokumenta i, ako prenosis nedozvoljene stvari), ali znam da za vizu(i za ata karnet za prevoz instrumenata) za svako sviranje u inostranstvu treba clanska karta udruzenja muzicara. E, tu pocinje moje nerviranje. Ne znam kakva je sad situacija stvarno se nadam da se promenila. Pre su audicije izgledale tako sto bi doticni gospodin iz hodnika probrao jednog gitaristu, jednog bubnjara, harmonikasa...i terao ih da sviraju-naravno dvojke iz raznih tonaliteta. Decka sa konzevatorijuma u Budimpesti je oborio kad mu je ovaj rakao da se instrumentalnim kompozicijama ne menjaju tonaliteti(ne zove se dzabe tokata i fuga u d molu)da ne pocinjem da pricam koje je sve muzicare oborio, a kad ti trazi da odsviras nesto sam, ako odsviras nesto sto nije narodna pesma i sto je mladje od 20 god-odsvirao si svoje.Verovatno ce sad promeniti kriterijum, treba uzeti sto vise parica.Uglavnom jednom sam napisao kako kod nas u mozici vladaju lobiji i jos uvek stojim iza toga. I ovo je primer. Ko postavi onog, da ocenjuje necije muzicko znanje i da ubira harach? GGGGRRRRRRRR bre mnogo sam besan odo da pocepam koje pivo
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Nista me vise ne moze zachuditi u ovom dupetu od drzave
![]() ![]() ![]() .. ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Arthur; 30-03-2009 at 10:32 PM. Reason: man se njih |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Boban Petrovic ZUR -- zakon reizdanje | roginator | Razno | 25 | 21-03-2009 09:20 AM |
Nuendo je zakon, Pro Tools ... | RetroMan | Razno | 14 | 06-10-2008 08:29 PM |
-= Dis-patch Festival : Konkurs Za Domace Muzicare I Producente =- | ProkDu | Razno | 11 | 28-08-2007 06:32 PM |
-= Pesma, zakon, ideje ... =- | ProkDu | Slobodan Marković | 5 | 04-05-2007 09:31 AM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |