|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
zdravo ,ja sam iz makedonija,pozdravljam svima,i molim za pomoc oko akustika studio, fali mi bas, mislim da je presuho u prostorije,sta bi mi sovjetali:
1.dobar akusticar koj moze da izmeri i tacno modelirati prostorije, ili 2.da kupim +subwoofer monitor i nastelovati sam? imam Adams 2.5 monitore,i ATC SCM 100A. ako neko se bavi sa akustike moze mi poslati PM razgovarati o cenu i sve ostalo. hvala unapred pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo Xproducer,
Bi ti preporacal da se javis vo http://www.vision.com.mk/. Baraj go g-din Dragan Nikolovski i kazi mu deka Joka ti go dal kontaktot. Oni ke ti pomognat sigurno. Pozdrav, Joka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() neka druga solucija??? mozda??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo Xproducer,
Najverovatno moze i tuka na forumov da dobies nekoi soveti samo sto treba da dades osnovni parametri na kontrolnata soba, kako sto se dimenzii i kakov akusticki tretman imas. Dali ti se zvucnicite free standing ili vgradeni vo zid. Osnovnite problemi na niski frekvencii se javuvaat poradi mali i nesoodvetni dimenzii, losa akusticka obrabotka na prostorot i losa postavenost na zvucnicite. Ako zaglavis baraj me a ke vidime sto moze da se napravi. Pozdrav, Joka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko akustike prostorije za bubanj. | Fly888 | Dizajn i konstrukcija studija | 68 | 26-02-2009 06:48 AM |
pomoc oko akustike | Bojan84 | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 19-02-2009 02:51 PM |
Poboljsanje akustike sobe uz minimum para i prostora-kako? | Lepi D?oni | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 26-09-2008 10:12 PM |