![]() |
HITNO Upomos oko akustike!!
zdravo ,ja sam iz makedonija,pozdravljam svima,i molim za pomoc oko akustika studio, fali mi bas, mislim da je presuho u prostorije,sta bi mi sovjetali:
1.dobar akusticar koj moze da izmeri i tacno modelirati prostorije, ili 2.da kupim +subwoofer monitor i nastelovati sam? imam Adams 2.5 monitore,i ATC SCM 100A. ako neko se bavi sa akustike moze mi poslati PM razgovarati o cenu i sve ostalo. hvala unapred pozdrav |
Re: HITNO Upomos oko akustike!!
Zdravo Xproducer,
Bi ti preporacal da se javis vo http://www.vision.com.mk/. Baraj go g-din Dragan Nikolovski i kazi mu deka Joka ti go dal kontaktot. Oni ke ti pomognat sigurno. Pozdrav, Joka :grin: |
Quote:
neka druga solucija??? mozda??? |
Quote:
Najverovatno moze i tuka na forumov da dobies nekoi soveti samo sto treba da dades osnovni parametri na kontrolnata soba, kako sto se dimenzii i kakov akusticki tretman imas. Dali ti se zvucnicite free standing ili vgradeni vo zid. Osnovnite problemi na niski frekvencii se javuvaat poradi mali i nesoodvetni dimenzii, losa akusticka obrabotka na prostorot i losa postavenost na zvucnicite. Ako zaglavis baraj me a ke vidime sto moze da se napravi. Pozdrav, Joka :grin: |
All times are GMT +1. The time now is 05:20 PM. |