|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
da, al samo u novijim, čitaj, nedostupnim verzijama. Voleo bih da neko otvori drugi topik šta biva u 4ci i 5ici, a da ovde ostanemo tamo gde je vreme stalo, na 3.2.
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa jbg sad!
Kako nije dostupno, dostupno je samo treba da platis i to je to, ako se investicija od 550 eura cini prevelikom onda treba menjati profesiju. Nije na mestu komentar. Relativno je kome je vreme stalo a kome ne. Daleko od toga da je 550 eura dzabana ali ako pogledas sta sve dobijes za te pare onda stvarno nema razloga i ne ustedeti i kupiti legalan soft. Jel to nas koji smo kupili legalan soft smesta u neku grupu privilegovanih i bogatih? I na kraju naslov posta je PT vs Steinberg.
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 15-03-2009 at 01:56 AM. |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ok, no hard feelinz, samo eto, suočimo se sa činjenicom da većina članova foruma ili ne može ili ne želi da kupuje software, a ovaj topik je ipak namenjen široj populaciji. Doduše, nije loše kao reklama, možda neko i revidira svoj stav. Eto mene npr zanima, kad smo već kod toga, ima li u C5 track archive, control room i više od 3 mixera?
|
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ok, to sa routingom je posebna prednost zatvorenog sistema, mislim da su VST Connections ipak neophodne kao put u pakao podrške za sve ASIO interfejse ove planete.
A ta glupost sa Group Channel na 3ci ST-a je već poprimila epske razmere ! ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi koji shortcut za GAIN? Onda ako hocu da exportuje zeljeni track ne bounce nego export kao u Nuendu...?
Da li mogu sam da pravim shortucove kao u Steinbergu? |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Jos nesto... Sam routing je vrlo jednostavan, na svakom kanalu jedan klik za input, i samo jedan klik za output, dakle ne postoji ono podesavanje u Device Setup kao u ST, pa onda pravljenje ulaza i izlaza koji ce se posle pojaviti u mixeru, pa onda kad ispadne driver ti onda moras opet da namestas External Effect i External Instrument, jer on sve resetuje, na PT sve to ide mnogo brze i mnogo lakse, sve se nalazi ma Mixer-u i to je to!
Aux-i (grupe) su takodje jednostavnije, ne postoji ona hijerarhija kao kod ST, sve se vezuje Bus-evima kao sto je i logicno, verujem da je tako sada na 5-ici... Ne mozes praviti svoje shortcut-e... Nije da sad hvalim svoga konja, ali pitao si me sta konkretno smatram mpozitivnim... |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Eto velikog nedostatka ...
|
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Kad prelazis na novi sistem, samo uradis "format:C" i krenes iz pocetka, naucices nove shortcut-e, treba ti par dana, nema potrebe da integrises naucene u novo okruzenje, ja ih sve pamtim za svaku platformu, ustvari ne sve vec one koje mi najvise trebaju, a svakodnevno naucim jos neke...
Poenta je da se brsze uci tako nego da stvaras sam svoje, izgubis se u gomili novih kmbinacija, da li ovako ili onako... Glavnica je ista kao i svugde, samo je transport drugaciji, record nije na zvezdici nego na 3 i to je u sustini to... Last edited by kravadinka; 15-03-2009 at 02:11 AM. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Za snimanje 3 ili F12....Kako da exportujem zeljeni fajl bez bounce? Da ne cekam koliko traje pesma, nego da ga jednostavno iskopiram...na desktop ili...drugde..? |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
U Edit Window-u sa desne strane imas da otvoris mali odeljak gde se nalazi ono sto je "pool" u ST, tu su svi fajlovi...
Kako to mislis da Export-ujes?! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
samo urbano | Mika Technika | Pricaonica | 1 | 18-07-2009 07:10 AM |
samo malko ... | Arthur | Promocija radova | 4 | 19-05-2009 07:18 AM |
samo sto nije | alavuk | Audio Software | 10 | 15-06-2007 01:59 PM |