|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Eto velikog nedostatka ...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Kad prelazis na novi sistem, samo uradis "format:C" i krenes iz pocetka, naucices nove shortcut-e, treba ti par dana, nema potrebe da integrises naucene u novo okruzenje, ja ih sve pamtim za svaku platformu, ustvari ne sve vec one koje mi najvise trebaju, a svakodnevno naucim jos neke...
Poenta je da se brsze uci tako nego da stvaras sam svoje, izgubis se u gomili novih kmbinacija, da li ovako ili onako... Glavnica je ista kao i svugde, samo je transport drugaciji, record nije na zvezdici nego na 3 i to je u sustini to... Last edited by kravadinka; 15-03-2009 at 03:11 AM. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Za snimanje 3 ili F12....Kako da exportujem zeljeni fajl bez bounce? Da ne cekam koliko traje pesma, nego da ga jednostavno iskopiram...na desktop ili...drugde..? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
U Edit Window-u sa desne strane imas da otvoris mali odeljak gde se nalazi ono sto je "pool" u ST, tu su svi fajlovi...
Kako to mislis da Export-ujes?! |
|
|
|
|
#5 |
|
MAO
|
biće da nema offline exporta, niti audio bouncea kao što je u nuednu slučaj kad slepiš ceo fajl od 15 delova u jedan i to lokalno, a on se pojavi kao nov fajl u pool-u. Genijalno kad treba da iščupaš npr iz koncertnog sessiona od 3h bez prestanka samo jednu pesmu i da je teraš negde dalje, sec na svim kanalima levo i desno, bounce, i eto pesme.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Pozz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
Naravno da ima, obelezis ceo take koji hoces da exportujes, onda sa desne strane gde je "pool", a ovde se zove REGIONS, kliknes desnim klikom i iz menija odaberes Export Regions As Files...
Sto se tice Control Room-a, nema ga pod tim imenom, ali sve sto moze Control Room, mozes i sa PT routing-om... Last edited by kravadinka; 15-03-2009 at 03:35 AM. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Neka skracenica za to? I kako da slepis iseckane fajlove u jedan da bih ga exportovao u komadu? Pozz Last edited by Dexxy; 15-03-2009 at 03:37 AM. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
MAO
|
stvarno jebeno.ja sam sebi mnogo stvari organizovao, po default nuendo komandama ni ne bih umeo da radim, ne ovim tempom. Offline procesi, Batchevi, Control Room shortcuti, hiljadu stvari. Srećom, može da se snimi kao fajl, ceo keymap, pa da se seli sa mnom, i prilikom reinstalacija.
i da, još jedna retardiranost nuenda, ako su ti preferences po defaultu, auto-save je disabled. @kravadinka Da, setih se, snimanje preko postojećeg materijala u PT LE, kako da iskopam oono što je ostalo ispod? Niko mi još nije dao lak odgovor, jedino mi pada na pamet da ponovo importujem iz audio foldera, i da se molim da nisam imao jedno 10ak stereo takeova, i opet neću moći da ga stavim na originalni timecod |
|
|
|
|
#10 |
|
Pro Member
|
Sa desne strane se nalaze svi fajlovi koji su snimljeni, potrebno je samo selektovati ga i desnim klikom ga aktivirati, a mozes i da ukljucis opciju playlist, pokazace ti sve take-ove koji se nalaze na toj traci...
Ovi linkovi na YT koje sam postavio o svemu tome govore ukratko... http://www.youtube.com/watch?v=jEIl9...eature=channel Pogledaj ovde na 1:10 sta klikne i tu isto mozes da vidis sve take-ove... Last edited by kravadinka; 15-03-2009 at 03:18 AM. |
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|