Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2009, 06:33 PM   #1
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Bestbuy diktafon

Vaso a shto nisi zadovoljan sa Microtrack to bi trebalo da je sve tu negde ta klasa?

pozz
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:26 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
Vaso a shto nisi zadovoljan sa Microtrack to bi trebalo da je sve tu negde ta klasa?
Paaaa... odakle da počnem?

Sve što pišem odnosi se na MT 24/96, na na MT II. MT II ima svoje probleme koji su malo drugačiji, ali ne i manji.

1. BATERIJA - katastrofa. Ima integrisanu (proprietary) bateriju koja u slučaju mog primerka traje oko 2,5 sata BEZ FANTOMA. Malo srećnijim vlasnicima (koje lično poznajem) baterija uspeva da radi i cela 3 sata (i malo jače bez fantoma), a sa fantomom oko 2 sata. Onda - ili na punjenje od jedno 45min ili moraš da kupiš neki 5V USB Battery Pack (ili da ga napraviš, što planiram). Nominalno bi ta baterija trebalo da traje oko 5h bez fantoma, a oko 4h sa njim. Ali dobro, to Kinezima na dušu... Opet, ideja sa integrisanom baterijom je stvarno... Ako ne koristiš spravu jedno deset dana pa se baterija skroz iscrpi treba da igraš ratnički ples oko sprave da bi uopšte počela da se puni... Bože me sačuvaj

2. PHANTOM POWER - nije +48V nego cca +30V, tako da ne možeš da koristiš baš sve kondenzatorske mikrofone nego samo one koji nominalno rade u "proširenom režimu". Mislim, naravno možeš da koristiš i one koji striktno zahtevaju +48V, ali po cenu dodatnog šuma.

3. MIKROFON - dobiješ ono T govance od stereo mikrofona koje je skroz u redu za "diktafonski" rad, ali ta sprava se ne vodi kao diktafon, niti joj je cena bila baš "diktafonska". A i"stereofonija" mu je otprilike 45%... Ajde manje više taj mikrofon, nije mi ni bila ideja da ga ikada koristim.

Sve u svemu - MicroTrack nije ni jeftin (a naročito koristan) kao diktafon, a opet nije ni dovoljno dobar (i skup) da bi bio pravi terenski snimač... Pritom ne okrivljujem baš previše M-Audio, Artist ne okrivljujem uopšte, kriva je jedino moja histerična brzopletost u izboru.

Pozdrav

P.S. Da ne bude da baš gadim spravu na pasja kola - njom može da se snima, i to zvuči dobro, ali čovek prosto ne može da radi a da se stalno ne osvrće oko sebe i pogledom traži utikač u zidu
Old 06-03-2009, 08:09 PM   #3
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Hm pazi odkad sam kupio moj Creative ZEN nano Plus mp 3 player (koji ima na sebi mikrofon), neprestano belezim na njega neke ideje , zive svirke probe....stihove.....i on mi je sve i svja....pravi mali dnevnik, a da ne pricam koliko bi ideja bilo zaboravljeno da nije njega.....

Ali cesto na prejaku svirku sve vreme boostuje i kvalitet je inace skoro pa ocajan...

A kolko mi se samo puta desilo da nesto odsviram uzivo sa puno zanosa i neponovljivo a zbog loseg kvaliteta usnimka ne mogu to kasnije da upotrebim...
stoga sam frlo zainteresovan da kupim spravicu koja bi radila kvalitetan zapis, jer da sam to imao do sad bi mogo i live cd da objavim

i sad bash gledam ovaj H2 je skroz zanimljiv jer ima 4 mikrofona
evo ovde se mogu chuti demosi kako on snima (ako ne lazu)...(prvo pogledajte video)...
http://www.portlandmusiccompany.com/h2.html
on takodje ima izmenljive 2a ili 3a baterije...sto je super

ali takodje se mogu naci i sledece sprave:

http://www.portlandmusiccompany.com/r09.html

http://www.portlandmusiccompany.com/pocketrackG2.html

http://alesis.com/protrack

e sad ima i ovi koji su kao audio interfejsi u 4 kanal rekorderi

mada i za H2 se pominje da moze da radi kao interfejs

e sad da li su ovaj:
http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/
i ovaj:
http://www.zoom.co.jp/english/products/h4/

skuplji od h2 samo zato sto su ujedno 4 kanal + interfejs
ako to zanemarimo i uzmemo u obzir samo spravu kao spravu....nekeko cenim da je bolje uzeti H2 zbog 4 mikrofona nego H4 koji ima 2 mic-a?

uzgred ako H2 ima fantom i ako mogu da zabodem RODU u njega onada mi i ne treba nista vise!... al izgleda da nema phantom...

ima i ova perverzija koju bi najradije uzeo kad bi imao od cega:
http://www.thomann.de/gr/sony_pcmd50.htm

btw ni on nema phantom

Last edited by korenjak; 06-03-2009 at 08:12 PM.
Old 06-03-2009, 10:11 PM   #4
slowstar
Pro Member

Ljudi, naravno da H2 nema fantom, ali ima VEOMA PRISTOJNE mikrofone, to sam se licno uverio. Snimao sam onako, iz zezanja diplomski ispit moje drugarice, inace fenomenalan sopran, uz pratnju klavira, a u nekim numerama i violina i cello, sve sninao iz nekog petog - sestog reda u sali skupstine grada, sa mnogo (suvise) reflektivnih povrsina, a po prirodi stvari, nije dolazio u obzir nikakav close miking, jasno je...
Kada sam prebacio snimke u moj verni G5 (Logic) jedino sto sam uradio je normalizacija, ali ne potpuna, nego samo "change gain" da bi se razlicite stilske numere usaglasile, a da ne upropastim prirodnu dinamiku kao sto to rade "danceri" i hip-hoperi (sve crno u waveform display) dakle ovde nije bilo sve crno, nego neka normalna, siroka dinamika, stereo lokacija iznenadjujuce dobra, pogotovo imajuci u vidu los polozaj Zoom-a (stajao na stolici ispred mene). Dakle, ako verujete mome iskustvu, bio sam bukvalno sokiran koliko dobro zvuci snimak bez ikakvog procesiranja osim gaina, a da bi sve bilo jos bolje, dodao sam "siroko" 12,5 khz negde 2 ili 2,5 db, da bi malo smanjio gornjomidlastu "zvonjavu" prostora, i that's it! A propo, H2 ovde nema da se pazari, doneo mi ga jako pouzdan covek iz Nemacke, za manje od 200 evra, saljite mi PM ko zeli da ga "uputim" ali sprava mnoooogo ozbiljnije radi nego sto kosta i izgleda.
Poz, sve naj.
Old 06-03-2009, 10:20 PM   #5
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Slow
okachi koji sekund snimka da cujemo?

pozz
Old 06-03-2009, 10:33 PM   #6
slowstar
Pro Member

'ocu, samo ako se strpis do sutra, sada sam pozvan da nesto hitno "odradim"
Poz.
P.S. a i ne bih voleo da "kacim" neki smesan mp3...
Old 06-03-2009, 10:47 PM   #7
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

vazi
Old 10-03-2009, 08:49 PM   #8
slowstar
Pro Member

Mislim da je ovo odgovarajuce, samo je malkice veliko za net, al' jbg sto http://www.sendspace.com/file/n0v45h
Evo Korenjak, ako te ne mrzi da "skidas", to je oko 20 mega, i NISTA mu nije radjeno, osim sto je dignut gain jedno 3-4 decibla...
Ako ti se smatra, javi na PM da ti preporucim "donosioca" vrlo pouzdanog.
Poz.
Old 10-03-2009, 09:47 PM   #9
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Hvala Slowstar
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules